به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد حسینی ظهر پنجشنبه در همایش تجلیل از نام آوران حوزه علمیه اصفهان به نقش بی بدیل اصفهان در پرورش عالمان و اندیشمندان اشاره نمود و افزود: اصفهان و عالمان اصفهانی در رشد علوم و معنویت در ادوار مختلف تاریخ نقش موثر و قابل توجهی را بر عهده داشتهاند و این شهر علمای بسیاری را در خود پرورش داده است.
وی ادامه داد: پرورش راغب اصفهانی و هاتف اصفهانی که صاحب زیباترین ترجیع بند عرفانی است خود نونهای بر این ادعاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به برگزارس همایش میرفندرسکی در گلستان اظهار داشت: در گذشته تصور میشد که میر فندرسکی از اصفهان است اما اکنون که اصلت او به گلستان نسبت داده شده باید گفت اصفهان در آن دوران پذیرای چندین اندیشمندانی بوده و آنها را به سمت و سوی خود جلب کرده است.
وی با اشاره به آثار ارائه شده و ماندگار از سوی علمای اصفهانی ادامه داد: کتابی همچون مفردات راغب امروزه به عنوان مرجع علمی و ادبی برای پژوهشگران است و یکی از دلایل ماندگاری آثار این علما رت بهره گیری از هنر در تألیفاتشان دانست.
حسینی تصریح کرد: امروز نیز باید برای انتقال این مفاهیم به نسلهای جوان جامعه از هنر استفاده کرد.
وی در ادامه با اشاره به مرکزیت علمی اصفهان در دوره صفویه یادآور شد: بزرگانی همچون محقق کرکی و شیخ بهایی از شهرهای دیگر در اصفهان حاضر و به ترویج علوم اهل بیت(ع) پرداختند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اصفهان مرکز تربیت رجال انقلابی همچون آیت الله مدرس و شهید بهشتی است،ادامه داد: اصفهان امروز، شخصیتی همچون آیت الله مظاهری را در مهد خود پرورش میدهد.
حسینی تاکید کرد: تاریخ نشان میدهد،هر چند در حوزه علمیه اصفهان فراز و فرودهایی وجود داشته ولی هیچگاه خالی از نخبگان علمی نبوده است.
وی همچنین اصفهان را دارای یک مرکزیت در علوم مختلف دانست و یادآور شد: مکتب اصفهان در علوم مختلف قابل مشاهده است و اصفهان در دوره صفوی نیز دارای یک مرکزیت بود.
نظر شما