۹ خرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۴۸

باقرزاده مطرح کرد:

وجود 20 میلیون کم سواد و بیسواد/ ریشه کنی بیسوادی تا پایان برنامه پنجم

وجود 20 میلیون کم سواد و بیسواد/ ریشه کنی بیسوادی تا پایان برنامه پنجم

خرم آباد - خبرگزاری مهر: معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور گفت: در حال حاضر بیش از 20 میلیون کم سواد و بی سواد در کشور وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باقرزاده شامگاه دوشنبه در گردهمایی کارشناسان و آموزشیاران نهضت سواد آموزی کشور با بیان اینکه سال 90 سال خاصی برای سواد آموزی بود، اظهار داشت: در این سال ما شاهد تغییرات مدیریتی و ساختاری در این سازمان بودیم.

وی ادامه داد: با وجود این تغییرات خوشبختانه تا پایان سال 90 کارنامه قبولی در این حوزه داشته ایم.

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در طول سه دهه گذشته بیش از 500 هزار نفر به عنوان کارمند و کارگزار و آموزشیار با نهضت سواد آموزی همکاری داشته اند، عنوان کرد: در این مدت درصد باسوادی در کشورمان از 50 درصد به 90 درصد در پایان سال 90 رسیده است.

باقرزاده با بیان اینکه افزایش 40 درصد باسوادان در کشور رقم قابل توجهی است، افزود: همچنین اثرات این میزان باسوادی و حضور آموزشیاران در مناطق مختلف بر روی فرهنگ قابل سنجش نیست.

وی همچنین با اشاره به افزایش میزان پوشش تحصیلی در کشور به 97 درصد عنوان کرد: تحت پوشش قرار دادن تعداد افراد باقی مانده بسیار پرهزینه بوده است ولی با این تفاسیر آموزش و پرورش ماهانه برای هر نفر 500 هزار تومان هزینه می کند تا باسواد شود.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور ادامه داد: وجود تعداد زیادی کلاس تک نفره در کشور نشان دهنده توجه ویژه به باسواد کردن آحاد مختلف مردم است.

باقرزاده از تعلیم و تربیت به عنوان رگ حیات بخش و عنصر اصلی هویت بخشی به جامعه یاد کرد و گفت: در حال حاضر ورودی بی سواد با تلاش های وزارت آموزش و پرورش تقریبا مسدود شده و بیش از 97 درصد 6 ساله ها در کشورمان به موقع وارد مدرسه می شوند.

وی با بیان اینکه در کشور 10 میلیون نفر هنوز ادعا دارند که بی سواد مطلق هستند، افزود: 4 میلیون نفر از این افراد زیر 50 سال است.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور ادامه داد: این تعداد بی سواد به طور قطع در شاخص های فرهنگی کشورمان تاثیر گذار است چرا که بخش عمده ای از این افراد ولی دانش آموز هستند.

باقرزاده ادامه داد: همچنین هم اکنون 10 میلیون نفر در کشورمان وجود دارد که کم سواد هستند و حداکثر تا پنجم ابتدایی درس خوانده اند.

وی با بیان اینکه از جمعیت 70 میلیونی کشورمان بیش از 20 میلیون کم سواد یا بی سواد هستند، افزود: با این تفاسیر موضوع سواد آموزی جزء اولویت های اول کشور بوده و یک موضوع ملی است.

معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نهضت سواد آموزی کشور با تاکید بر اینکه هنوز مطالبات مورد نظر رهبر معظم انقلاب در حوزه سواد آموزی محقق نشده است، بیان داشت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب باید بی سوادی در جمعیت 10 تا 49 ساله در کشورمان طی برنامه پنجم توسعه ریشه کن شود که این موضوع کار مهم و در عین حال سختی است.

باقرزاده با تاکید بر اینکه کسی از ما قبول نمی کند که این کار را نتوانیم عملیاتی کنیم، افزود: همه ما امروز در معرض محک و سنجش هستیم.

وی با تاکید بر اینکه ما باید به سمت یک مدل متفاوت از گذشته برویم، ادامه داد: اولین کاری که در این راستا انجام شد تدوین برنامه بود به طوریکه در سال 90 در مدت زمان سه ماه برنامه ای برای تحقق این امر نوشته شد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با تاکید بر برنامه ریزی برای ارتقا کیفیت آموزشهای سواد آموزی گفت: از 4 میلیون 700 هزار بی سوادی که در رنج سنی 10 تا 49 سال خود را معرفی کرده اند دو میلیون نفر را ما مدرک داریم که باسواد کرده ایم ولی آموزشها کیفیت نداشته است.

باقرزاده با بیان اینکه بهترین نظام سواد آموزی با 200 ساعت افراد را باسواد می کند، افزود: در این راستا دوره های سواد آموزی در سال گذشته مورد بازنگری قرار گرفت و میزان دوره های آموزش، انتقال و تحکیم مشخص شد.

وی با بیان اینکه ما این سیاست را دنبال می کنیم که هر استانی کتاب سواد آموزی خود را بنویسد و تولید کند، عنوان کرد: دوره های آموزشی تحکیم در قالب 200 ساعت آموزش حضوری و غیرحضوری و دوره انتقال نیز به صورت حضوری و غیرحضوری تدبیر شده است.

کد خبر 1614723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha