۱۰ خرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۰۱

درگفتگو با مهر اعلام شد؛

اعزام اکیپی ویژه برای مقابله با آفات برگ خوار به دشت ناز ساری

اعزام اکیپی ویژه برای مقابله با آفات برگ خوار به دشت ناز ساری

مدیرکل دفترحفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگلها و مراتع کشور از اعزام اکیپی ویژه برای مقابله با هجوم گسترده آفات برگ خوار به منطقه دشت ناز ساری خبر داد.

حسین میرزایی در گفتگو با مهر درخصوص اقدامات سازمان جنگلها جهت مقابله با هجوم گسترده آفات برگ خوار به درختان جنگلهای شمال کشور، اظهار داشت: با توجه به اینکه منابع طبیعی و عرصه های جنگلی یک اکوسیستم پویا هستند، اگر دخالتهای بی رویه انسانها در این اکوسیستم نباشد به تبع مشکلی هم پیش نخواهد آمد درحالی که با دخالتهای انسانی در اکوسیستم طبیعت تعادل موجود برهم خورده و برخی از آفات و بیماریها فرصت ظهور وبروز پیدا می کنند.

وی تغییرات شرایط آب و هوایی را هم یکی دیگر از عوامل بروز آفات و بیماریهای گیاهی به شمار آورد و افزود: وقتی در شمال کشور میزان بارندگی کاهش و درجه حرارت افزایش می یابد حشرات فرصت تخم ریزی پیدا می کنند و بدین ترتیب جمعیت آفات افزایش خواهد یافت.

مدیرکل دفترحفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگلها و مراتع کشوربا بیان اینکه این سازمان برای مقابله با چنین بحرانهایی برنامه ای مبتنی بر سه مرحله "پیش آگاهی، پیشگیری و کنترل" تهیه و تدوین کرده است، گفت: براین اساس ابتدا اطلاع رسانی لازم صورت می گیرد، سپس اقداماتی جهت پیشگیری انجام می شود و نهایتا با اقدامات گسترده تر بحران بوجود آمده تحت کنترل درخواهد آمد.

وی تصریح کرد: به بیانی دیگر ابتدا باید با برنامه ریزی دقیق عرصه های مورد نظر پایش شده و کانونهای ایجاد بحران شناسایی و نهایتا با آن مبارزه شود.

میرزایی با بیان اینکه طی روزهای گذشته اکیپی متشکل از کارشناسان این سازمان و موسسه گیاهپزشکی را برای بررسی مشکل بوجود آمده به منطقه دشت ناز ساری که کانون آلودگی بود اعزام کرده ایم، گفت: خوشبختانه مردم هم برای مبارزه با این آفات اعلام آمادگی کرده اند.

وی استفاده از روش کنترل مکانیکی برای مبارزه با آفات برگ خوار را مورد اشاره قرار داد و افزود: برای مبارزه با این آفات بایستی با استفاده از روش کنترل مکانیکی سرشاخه ها و حتی کل درخت آفت زده شده را قطع و از جنگل خارج کرد.

مدیرکل دفترحفاظت و حمایت منابع طبیعی سازمان جنگلها و مراتع کشورهمچنین استفاده از ترکیبات بی خطر برای سمپاشی درختان را از جمله دیگرروشهای مبارزه با این آفات به شمار آورد.

به گفته وی، چالش طغیان آفات و بیماریهای گیاهی در برخی مناطق ناشی از تغییرات اقلیمی است و کار آنچنانی از دست دولت برنمی آید.

کد خبر 1615306

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha