به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری هفته فرهنگی ایران و اتریش در خانه هنرمندان با حضور دکتر توماس م. بوکسباوم؛ سفیر اتریش در ایران و مجید سرسنگی؛ مدیرعامل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.
در ابتدای این نشست سفیر اتریش گفت: من به شما و کشور ایران احترام میگذارم زیرا با روی باز و با احترام به تمدنهای کشورهای دیگر نگاه میکنید. افتخار این را داشتهایم که در رشته های فیلم، هنرهای تجسمی، سرامیک و... برنامههایی را در ایران اجرا خواهیم کرد.
وی افزود: اتریش کشوری کوچک است که جمعیت کل آن به جمعیت تهران نخواهد رسید ولی اتریش نیز مانند ایران یک ابرقدرت فرهنگی در دنیاست به خصوص در حوزه موسیقی. بسیاری معتقدند کشور اتریش ابرقدرت فرهنگ در حوزه موسیقی و معماری است و ایران نیز هزاران سال سابقه فرهنگی مستمر دارد که این مدل میتواند به تبادل هرچه بیشتر فرهنگی بیانجامد.
وی ادامه داد: همچنین ایران نیز هزاران سال فرهنگ دارد و این دو کشور یعنی ایران و اتریش صدها سال است که تبادلات فرهنگی دارند که به عنوان مثال اولین کسی که دیوان حافظ را به آلمانی ترجمه کرد یک اتریشی به نام گوبراشتاین (یک مستشرق اتریشی) بود.
سفیر اتریش هسته اصلی تبادلات فرهنگی را ایده گفتگوی تمدنها دانست و گفت: نیاز به تبادل دائم میان هنرمندان دو کشور وجود دارد که نتایج آن باید در برپایی کارگاههای آموزشی مشترک دیده شود. محورهای گفتگوهای میان فرهنگی، مبتنی بر فلسفه ادیان، حقوق بشر و هنرهای هفتگانه است. در عین حال معرفی فرهنگ و هنر و درک متقابل در برپایی هفته فرهنگی از اهداف ما محسوب میشود.
وی ادامه داد: این هفته فرهنگی از طرفی به مناسبت صدمین سالگرد تصویب قانون پذیرش اسلام در کشور اتریش و از طرفی به جهت پنجاهمین سالگرد تولد "گوستاو کلیمت"، هنرمند معروف اتریشی برگزار میشود.
سفیر اتریش اظهار امیدواری کرد: تا در فوریه سال آینده گفتگوی تمدنها در اتریش برگزار شود و دوست داریم یک هیات ایرانی نیز به آنجا دعوت کنیم. گفتگوی تمدنها از نظر ما به معنای مشترک فکر کردن، حرف زدن و خلق کردن است. این یک نیاز است که باید توسط تبادل دائم بین هنرمندان دو کشور تامین شود.
وی بیان کرد: نتایج این تعاملات را در کارگاههای آموزشی مشترک و خلاقیتهای هنری دیدهایم. موضوعات و محور اصلی میان فرهنگی ما فلسفه، ادیان، موسیقی، ادبیات، تجسمی، خبرنگاری، معماری، فیلم و باستانشناسی است و آنچه به شدت مورد حمایت ما است اقامت طولانی مدت هنرمندان در کشور میهمان بوده تا گفتوگو و تعاملی ایجاد شده و منجر به خلق اثری شود.
سفیر اتریش همچنین بیان کرد: در حال حاضر چند هنرمند تجسمی اتریش دارای اقامت طولانی مدت در ایران هستند و سه هنرمند عرصه تجسمی ایران نیز در سه شهر اتریش اقامت دارند و مشغول تبادل نظر و گفتوگو هستند. برای بنده این تقابل، متقابل به معنای خیابان یکطرفه نیست بلکه خیابان منتهی به هر دو فرهنگ است.
بوکسباوم اظهار کرد: چند هفته گذشته هفته فرهنگ و هنر ایران در وین برگزار شد و بنده این نوید را میدهم که سال آینده جشنواره موسیقی سنتی ایران در اتریش برگزار خواهد شد. به گونهای که دانشجویان ایرانی که در دانشگاه اتریش تحصیل میکنند و مستر کلاسهای خود را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند در این جشنواره شرکت خواهند کرد.
وی درباره جزییات برنامههای هفته فرهنگی اتریش در ایران نیز گفت: مراسم افتتاحیه 20 خرداد ماه با حضور مدیرعامل خانه هنرمندان برگزار میشود که برای ما این هفته دو مناسبت مهم را در پی دارد. هفته اتریش از طرفی به مناسبت صدمین سالگرد تصویب قانون پذیرش اسلام در اتریش است که به سبب این قانون دین اسلام در اتریش پذیرفته شده و در جوامع عمومی انجام فرایض دینی بلامانع و حق تصمیمگیری به جامعه مسلمانان داده شده است.
وی افزود: از طرف دیگر امسال صد و پنجاهمین سالگرد تولد گوستاو کلیمت هنرمند معروف اتریشی است که سبک تذهیب هنر نوین وی متاثر از شرق و در چارچوب این هفته اتریش یک نمایشگاه مستند به او اختصاص داده است.
سفیر اتریش با بیان اینکه این هفته فرهنگی از لحاظ محتوا بسیار متنوع است توضیح داد: در این هفته کنسرتها، هنرهای تجسمی معاصر، ادبیات، فیلم و مستندات اتریشی به مخاطبان ارائه میشود. چندی از هنرمندان اتریشی نیز مثل لئوکندل و کورت هوربست و میشائل پیلتس برای بار دوم است که به ایران سفر میکنند. آنها در سفر اول خود از موضوعات الهام گرفته و هم اکنون ایدههای خود را به مرحله اجرا درآوردهاند.
وی از میشائل پیلتس کارگردان اتریشی که فراتر از مرزهای اتریش به معروفیت رسیده است نیز سخن گفت و توضیح داد: این هنرمند در خصوص زیباییشناسی و خلق فیلمهای کاربردی سخن میگوید و تعدادی از فیلمهای خود را به نمایش خواهد گذاشت.
سفیر اتریش در بخش دیگری از سخنانش گفت: گودرون کامپل نیز که به تهران سفر کرده است آثار تزیینی متغیر معاصر پارچهای خود را به نمایش میگذارد. با این آثار در چارچوب نصب اثر، سازههای تاریخی، اقامتگاه سفیر اتریش را در تهران تزیین میکند.
بوکسباوم درباره برنامههای موسیقی اتریش نیز در این هفته فرهنگی اظهار کرد: گروه موسیقی "رود" که از تعدادی از موزیسینهای جوان ایرانی تشکیل شده که توسط انجمن فرهنگی اتریش در تهران حمایت میشود در چارچوب هفته اتریش آثار آهنگسازان ایرانی کلاسیک اتریش را خواهد نواخت. همچنین نویسنده اتریشی "آندرا وینکلر" که زبان و ادبیات آلمانی و علوم تئاتر را به خوبی میداند، آثار خود را در این هفته فرهنگی برای مخاطبان میخواند.
سفیر اتریش درباره برنامههای اختتامیه نیز گفت: در پایان اقامت خود در ایران، این هنرمندان نتایج اقامت 14 روزه خود را به عنوان هنرمند مستقر در اقامتگاه سفیر اتریش تعدادی از هنرمندان یک پرفورمنس به نام "شهر ـ هنر" برای مخاطبان اجرا خواهند کرد.
در ادامه این نشست مجید سرسنگی گفت: برقراری ارتباط با کشورهای مختلف خصوصا کشورهایی که تمدن غنی و پرباری دارند، میتواند برای ما راهگشا باشد. یکی از برنامههای جدی ما در خانه هنرمندان توسعه فعالیت با کشورهایی است که توانایی فرهنگی بالایی داشته و نکات قابل توجهی را برای مخاطبان ارائه دهند. در این تعامل نکته مورد توجه رعایت و احترام به ارزش های کشورهای طرفین است و خوشحالیم که این هفتههای فرهنگی در خانه هنرمندان برگزار میشود.
وی افزود: هر چند اتریش کشور کوچکی است اما همیشه با عنوان کشور موثر در حوزه فرهنگ از آن یاد میشود و در حوزه موسیقی نیز چهرههای نامآوری را معرفی کرده است و برگزاری این هفته فرهنگی در ایران گامی جدی خواهد بود و قطعا هنرمندان این کشور بهرهمندیهای زیادی از این برنامه خواهند داشت.
مدیر خانه هنرمندان ایران افزود: از نکات برگزاری این هفته فرهنگی بحث تاریخ صد ساله اسلام در اتریش است. اکنون حضور اسلام در این کشور موجب شده نوعی هنر که منطبق با فرهنگ اسلامی است در اتریش شکل بگیرد و ما خوشحالیم که میتوانیم بخشی از این هنر را به نمایش بگذاریم.
سرسنگی در ادامه سخنانش گفت: اجرای موسیقی، پخش فیلم و برگزاری نمایشگاه عکس، به همراه برنامه مولتی مدیای هنر ـ شهر که توسط چند هنرمند اتریشی انجام میشود از دیگر ویژگیهای مهم این برنامه است.
مدیر خانه هنرمندان با بیان اینکه آثار هنرمندان هندی که چندی پیش در خانه هنرمندان به نمایش گذاشته شده بود کماکان در این محل در معرض نمایش هستند، توضیح داد: این یک فرصت منحصر به فرد است تا علاقمندان به حوزه هنر بتوانند در آن واحد، نمونههایی از هنر شرق و غرب را در یک مکان ببینند و با برگزاری این دو هفته فرهنگی بتوانیم شاهد آن باشیم که چگونه هنرمندان مختلف در گوشههای مختلف دنیا میتوانند آثاری را خلق کنند که همگی حول محور انسانیت، اخلاق، و تعهد بشری شکل گرفتهاند.
سفیر اتریش در ایران گفت: دو کشور ایران و اتریش با سابقه دیرینه فرهنگ و هنری خود به منزله دو ابرقدرت بزرگ دنیا در حوزه فرهنگ مطرح هستند.
کد خبر 1620040
نظر شما