به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمد اسلامی در حاشیه کارگاه آموزشی استفاده از شاخصهای تنظیم خانواده و سلامت باروری، افزود: ایران اگرچه به اهداف توسعه هزاره سوم در این زمینه دست یافته اما قرار است رقم مزبور در پایان برنامه پنجم توسعه به 15 در یکصد هزار تولد زنده کاهش یابد.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به این شاخص باید به سویی حرکت کنیم تا زنان، باروری سالم، بارداری سالم و زایمان سالم داشته باشند، افزود: برای داشتن یک بارداری سالم والدین باید ازهمه نظر اعم از جسمی، روحی، روانی و اجتماعی آمادگی فرزند آوری را داشته باشند و مراقبت های لازم را قبل از بارداری و پس از آن دریافت کنند.
معاون دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت اظهارداشت: دراین زمینه زنان حداقل سه ماه قبل از تصمیم گیری برای بارداری باید به مراکز بهداشتی مراجعه کنند و آموزش های شرایط بارداری را فرا گیرند و پس از آن نیز 9 ماه دوران بارداری و شیردهی را زیرپوشش خدمات بهداشتی قرار گیرند.
اسلامی در خصوص فاصله سنی و تعداد فرزندان نیز اظهار داشت: فاصله سه تا پنج سال برای به دنیا آوردن فرزند بعدی، ایده آل است و تصمیم گیری تعداد فرزندان بطور مسئولانه، آگاهانه و آزادانه با پدر و مادر است و وظیفه وزارت بهداشت، تامین و حفظ سلامت خانواده ها است اما این وظیفه را نیز دارد تا به خانواده ها این آگاهی را بدهد تا فاصله ایمن برای فرزندآوری را رعایت کنند.
وی با اشاره به برنامه های وزارت بهداشت برای زنان در شرایط باروری و بارداری افزود: برنامه های تامین سلامت برای دو گروه زنان متاهل در دوران باروری (سنین 15 تا 49 سال) و در دوران بارداری و شیردهی از حدود 4 سال گذشته در کشور آغاز شده است.
معاون دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه رشد و تکامل سلولهای مغزی در سه سال اول زندگی رخ می دهد، افزود: این دوران خیلی مهم است و اگر پدر و مادر به هر دلیلی این فرصت را در اختیار کودک نگذارند، کودک نمی تواند رشد مغزی خوبی داشته باشد.
وی تصریح کرد: تامین لباس و غذای خوب به تنهایی برای رشد و تکامل مغزی کودک کافی نیست و اگر مادری در این دوران به دلیل ساعات طولانی کار، وقت کافی برای نگهداری و مراقبت کودک نداشته باشد و یا فاصله گذاری ایمن برای فرزند بعدی را رعایت نکند، کودک او رشد و تکامل مغزی خوبی را نخواهد داشت.
اسلامی خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت برای سلامت گروههای سنی نوزادی، کودکی، نوجوانی و سالمندی برنامه های مختلفی دارد.
نظر شما