به گزارش خبرنگار مهر، احمد علیرضابیگی روز چهارشنبه در نشست مشترک کارگروه سلامت استان با ائمه جمعه و فرمانداران با بیان این که طرح پزشک خانواده باید در گستره وسیع و با دقت کامل انجام شود، افزود: این طرح به دلیل این که موضوع جدیدی است قطعا مشکلاتی را در اجرا خواهد داشت که برای رفع این مشکلات و موفقیت طرح، همراهی گروههای مرجع به ویژه روحانیون ضروری است.
وی با اشاره به نقش روحانیت در پیشبرد طرح های ملی اظهارکرد: در طول انقلاب هرگاه که توانستهایم همراهی روحانیون را جلب کنیم موفق بودهایم؛ لکن هرگاه اجماع ملی ایجاد نشده نتیجه لازم نیز به دست نیامده است.
بیگی اجرای طرح پزشک خانواده را در تکمیل چرخه بهداشت ضروری دانست و گفت: سرگردانی بیماران در انتخاب پزشک و طی مراحل درمان، هزینه بر بوده و فشار مضاعفی به دولت وارد می کند.
معاون سیاسی استاندار آذربایجان شرقی هم طرح پزشک خانواده را حرکتی انقلابی عنوان و بر اجرای مناسب آن تاکید کرد.
پرویز آژیده با اشاره به این که موضوع سلامت پس از انقلاب اسلامی مورد توجه ویژه ای قرار گرفته است، گفت: سطح ارایه خدمات پزشکی نسبت به قبل از انقلاب رشد قابل توجهی کرده است.
وی با یادآوری این که قبل از انقلاب اسلامی برای جراحی های نه چندان دشوار وابسته به کشورهای دیگر بودیم، افزود: در حال حاضر استان آذربایجان شرقی علاوه بر جوابگویی به نیازهای درمانی مردم استان پذیرای اتباع کشورهای همسایه است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز هم با اشاره به اینکه سلامت به عنوان یکی از محورهای توسعه مطرح است، گفت: طرح پزشک خانواده مهمترین برنامه سلامت کشور است.
علیرضا یعقوبی افزود: برای اجرای مناسب طرح نیاز به تعامل بین بخشی و فرهنگ سازی عمومی داریم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز با ارائه گزارشی از نحوه اجرای طرح گفت: این طرح در راستای عدالت اجتماعی و برخورداری آحاد جامعه از امکانات درمانی اجرا می شود.
احمد کوشا افزایش شاخصه های درمان و کاهش هزینه ها را از اهداف طرح پزشک خانواده عنوان کرد و گفت: هزینه ویزیت در طرح پزشک خانواده و داروی تجویزی رایگان خواهد بود.
وی با اشاره به این که در طرح پزشک خانواده شهری برای هر پزشک دو هزار و 500 بیمار تعریف شده است، قطع ارتباط مالی بین پزشک و بیمار را از مزایای این طرح عنوان کرد.
کوشا با بیان اینکه در این طرح ارتباط مالی بین پزشک و بیمه خواهد بود، گفت: در این صورت با افزایش تعرفه های هم فشاری بر بیمار وارد نمی شود و پدیده زیرمیزی هم کنترل خواهد شد.
وی با اشاره به اجرای این طرح در بیش از 50 کشور دنیا اظهارکرد: محمل قانونی این طرح برنامه پنجم توسعه است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه زکریای رازی در قرن سوم هجری - قمری چنین طرحی را مطرح کرده است، افزود: این موضوع در پیشینه ایرانی وجود دارد.
کوشا گفت: با اجرای این طرح پزشکان بیکار هم بکار گرفته شده و از میزان بیکاری فارغ التحصیلان پزشکی کاسته خواهد شد.
وی طرح پزشک خانواده را جراحی بزرگی در نظام سلامت کشور عنوان کرد و گفت: بیمه ها باید بیمه سلامت باشند نه بیمه بیماری و پزشک به جای انتفاع از بیماری افراد جامعه باید از سلامت افراد منتفع شود.
در این نشست تعدادی از ائمه جمعه و فرمانداران نکته نظرات و سئوالات خود را در رابطه با این طرح مطرح کردند.
نظر شما