اردشیر روحی ماسوله در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: مالکیتهای کوچک، قطعات نامنظم، ناهموار، نبود جادههای مواصلاتی، کانالهای آبیاری و زهکشی مناسب مشکلات عمده ای بر سر ر اه تولید محصول راهبردی برنج در گیلان قرار داده است.
وی اظهارداشت: با هدف افزایش بازده تولید برنج، مکانیزه کردن کشت، امکان کشت دوم، بهبود حفاظت خاک و مدیریت مزرعه، ارتقای وضعیت اقتصادی و اجتماعی جامعه کشاورزی و در نهایت افزایش بهر ه وری طرح یکپارچه سازی و تجهیز و نوسازی اراضی در شالیزارهای سنتی استان به طور جدی آغاز شد.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه در نظام کشاورزی سنتی زمین در اختیار هر کشاورز بیشر به صورت قطعات پراکنده است، گفت: چنین آرایشی از اراضی ( تعداد قطعات و پراکنش نامنظم) در نظام سنتی را شاید بتوان حتی یک فرصت و عامل موثر در شکل گیری کارکردهای مثبت نظام سنتی نیز به شمار آورد.
وی افزود: در شکل گیری نظامهای جدید تولید بخش کشاورزی و به کارگیری فناوری و مکانیزه شدن مراحل مختلف فرآیند تولید کشاورزی ( کاشت، داشت و برداشت )، پراکندگی نامنظم قطعات یک عامل بازدارنده قلمداد شده که کاهش بهره وری و افزایش هزینه های تولید را به همراه داشته است.
روحی ماسوله ادامه داد: از آنجا که مسئله پراکنش قطعات کشاورزی مختص کشور ایران نیست و در نظام زمین داری اکثر کشورها با نسبتهای متفاوت به چشم می خورد.
وی گفت: کشورهای توسعه یافته همگام با توسعه در سایر بخشهای اقتصادی به امر توسعه در زیرساختهای کشاورزی نیز توجه خاص داشته و از پیشگامان امر یکپارچه سازی اراضی به شمار آمده اند.
رئیس جهاد کشاورزی گیلان افزود: سختی کار نیروی انسانی و استفاده نادرست منابع از مشخصات اراضی سنتی شالیزاری است، دگرگونی و تغییراساسی این عرصه به بستری نوین تحت عنوان " تجهیز، نوسازی و یکپارچه سازی اراضی" نیازمند است.
وی یادآورشد: تجهیز و نوسازی و یکپارچه سازی اراضی شامل عملیات عمرانی است که درآن اراضی سنتی با اشکال هندسی منظم آرایش می یابند و با تسطیح، ساخت جادههای مواصلاتی، کانالهای آبیاری، زهکشی و تجمیع قطعات پراکنده، شرایط مناسب برای استفاده بهینه ازمنابع آب و خاک و نیروی انسانی فراهم می آید.
نظر شما