۱ تیر ۱۳۹۱، ۱۷:۲۵

حاج علی اکبری:

ماه شعبان فرصتی برای احیای مسجد طراز اسلامی/ نقش ویژه مساجد در امدادهای اجتماعی

ماه شعبان فرصتی برای احیای مسجد طراز اسلامی/ نقش ویژه مساجد در امدادهای اجتماعی

تهران - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور اظهار داشت: ماه شعبان فرصت مناسبی برای قدم برداشتن در مسیر مسجد طراز اسلامی و احیای این مساجد است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد جواد حاج علی اکبری در اولین همایش "مسجد محوری و زکات" استان تهران که پیش از ظهر پنجشنبه با حضور یکهزار نفر از ائمه جماعات استان تهران در سالن همایشهای پنجم آذر نیروی مقاومت بسیج برگزار شد، افزود: باید به سمت مسجد طراز اسلامی حرکت کرد.

وی یادآور شد: الگویی که از مسجد طراز در بین ما مطرح است، مسجد پیامبر اکرم(ص) است.

این مسئول اضافه کرد: الگوی ما در مسجد طراز، هم جایگاه دیانت و هم جایگاه سیاست است، پایگاه نشر معارف الهی، مرکز تلاوت آیات الهی و مرکز ساماندهی مؤمنان نیز هست.

مسجد باید پناهگاه کسانی باشد که دچار مشکلات فکری، اخلاقی، خانوادگی و ... می‌شوند

وی گفت: مسجد پایگاه امامت و ولایت است و امام جماعت می تواند "الکهف الحَصین" باشد؛ مسجد باید پناهگاه و محل امید کسانی باشد که دچار مشکلات فکری، اخلاقی، خانوادگی و ... می شوند.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور تصریح کرد: آغوش پر مهر و محبت مسجد به عنوان خانه خدا به روی بندگان خدا باید باز باشد و آنها باید در مساجد احساس آرامش کنند.

مسجد سنگر مبارزه با دشمن است

وی مسجد را سنگر مبارزه با دشمن نیز دانست و عنوان کرد: بعد از انقلاب اسلامی ایران تجربیات جدیدی را در رابطه با مسجد طراز داریم و برخی مساجد نقشهای متنوعی را همزمان داشته و دارند که این الگو باید تعمیم یابد.

این مسئول اضافه کرد: به سرعت باید تصویر زیبای مسجد اسلامی به صورت متعدد و متنوع در کشور پدیدار شود و تمام نهادهای کشور باید پایگاه های الهی را یاری کنند.

وی افزود: ماه شعبان فرصت خوبی است برای توجه به سنت و سیره پیامبر (ص) است و ما تلاش داریم که همان ویژگی های مسجد صدر اسلام چون پایگاه سیاست، دیانت، نشر معارف اسلامی، تلاوت آیات الهی و مرکز اصلی سازماندهی امورات اجتماعی مردم به مساجد بازگردد.

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور ادامه داد: به گفته مقام معظم رهبری در حال حاضر مساجدی که به مسجد طراز اسلامی نزدیک باشند در کشور ما کم نیست ولی باید این الگو با سرعت بیشتری تعمیم یابد.

نقش ویژه مساجد در امدادهای اجتماعی

وی با تأکید بر نقش ائمه جماعات به عنوان خادمان خانه خدا گفت: ائمه جماعات در نزدیک کردن مردم به مسجد نقش تأثیرگذاری دارند و می توانند تصویر زیبایی در مردم از خانه خدا داشته باشند ضمن اینکه دیگر نهادهای جمهوری اسلامی نیز باید در کمک به مساجد نقش مهمی ایفا کنند.

حجت الاسلام حاج علی اکبری نقش مساجد را در امدادهای اجتماعی تأثیرگذار دانست و افزود: به فضل الهی کمیته امداد امام خمینی (ره) در امدادهای اجتماعی تاکنون قدمهای خوبی برداشته است که برگزاری همایش "مسجدمحوری و زکات" و تقویت زکات در مساجد، یکی از این اقدامات است.

وی عنوان کرد: بعد از نماز دومین مؤلفه مهم مورد تأکید اسلام زکات است ودر این میان، مساجد در احیای فرهنگ زکات نقش تأثیرگذاری دارند چراکه مساجد، پایگاه الهی هستند که می توانند فرهنگ سازی کرده و ظرفیت مساجد را در این زمینه به میدان آورند.

پیشنهاد اقدام مساجد  به ایجاد حوزه علمیه

رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه یکی دیگر از ظرفیت هایی که مساجد دارند این است که اقدام به ایجاد حوزه علمیه کنند، گفت: بهترین حوزه های علمیه در کنار مساجد ساخته شده است که در حال حاضر نیز باید در این زمینه اقدامات بیشتری صورت گیرد و ساخت حوزه های علمیه در کنار مساجد تقویت شود.

وی از مساجد به عنوان پناهگاه محرومین و مساکین نام برد و افزود: یکی از توقعات مهمی که مردم از مساجد دارند، این است که وقتی به مساجد مراجعه می کنند، مسجد محل برآوردن نیازهای آنها باشد و در کنار آن، آبروی آنها نیز حفظ شود؛ چراکه حفظ آبروی مؤمنین و محرومین یکی از مؤلفه های مهمی است که باید ائمه جماعات به آن توجه داشته باشند.

کد خبر 1631881

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha