۷ تیر ۱۳۹۱، ۱۱:۴۵

باوجود تاکیدات بانک مرکزی؛

بانک منحل شده تات "سر در" خود را تغییر نمی‌دهد!

بانک منحل شده تات "سر در" خود را تغییر نمی‌دهد!

باوجود تاکیدات مقامات بانک مرکزی، بانک منحل شده تات هنوز سر در خود را تغییر نداده است!

به گزارش خبرنگار مهر، اواسط سال 90 بود که شورای پول و اعتبار موضوع تخلفات بانکی بانک تات را مورد بررسی قرار داد و اوایل اسفندماه نیز این موضوع در دستور کار ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی قرار گرفت.

در نهایت شورای پول و اعتبار نهم اسفندماه سال 90 ( بند دوم یکهزار و یکصد و سی و هفتمین جلسه این شورا) به دلیل تخلفات گسترده بانک تات، ادغام این بانک با دو موسسه مالی و اعتباری صالحین و آتی را تصویب کرد.

پس از گذشت 113 روز از مصوبه شورای پول و اعتبار، معاون نظارتی بانک مرکزی پنجم تیرماه جاری با اشاره به تآسیس بانک "آینده" با ادغام بانک تات و 2 مؤسسه مالی و اعتباری صالحین و آتی، گفته بود: در صورت عدم تغییر نام "سر در" این 3 نهاد مالی تا امروز عصر، مجوز هر 3 آنها لغو می‌شود.

امروز هفتم تیرماه است و هنوز بانک منحل شده تات "سر در" خود را تغییر نداده و اطلاعیه‌ای هم در این باره صادر نکرده است. در همین حال، موسسه مالی و اعتباری صالحین فقط اطلاعیه داده و فعلا تغییری در "سر در" خود ایجاده نکرده است، البته موسسه مالی و اعتبار آتی "سر در" خود را تغییر داده است.

در این میان، بانک مرکزی باید دلایل استنکاف بانک منحل شده تات از این کار را توضیح دهد. البته این بانک در جدیدترین اطلاعیه خود اعلام کرده است که "بانک آینده" تعهدات "بانک‌تات" و موسسات "صالحین" و "آتی" را عهده‌دار شده است. در راستای مصوبات شورای پول و اعتبار، درخصوص لغو مجوز بانک تات و تشکیل بانک جدید متشکل از سهام‌داران بانک لغو مجوز شده تات و موسسات صالحین و آتی، «بانک آینده» تاسیس شده و مجاز به فعالیت است.

بررسی اسناد موجود درباره تخلفات بانک تات حاکی از آن است که اسفندماه سال 89 بخش بازرسی بانک مرکزی گزارشی از فعالیت این بانک تهیه و در اختیار محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی قرار داد.

بهمنی پس از اطلاع از محتویات این نامه، در هامش نامه خطاب به قائم مقام وقت بانک مرکزی می‌نویسد: "گزارش بسیار اسف بار است. مگر می‌شود منابع بانک که متعلق به مردم است، به طرق مختلف مورد سو‌ءاستفاده قرار داد؟ مگر می‌شود به شرکتهای وابسته و سهامداران دیگر تسهیلات پرداخت کرد. مگر می‌شود ذی‌نفع واحد را مورد توجه قرار نداد؟ و بیش از سرمایه ( آورده سهامداران) به اشکال مختلف از بانک خارج نمود و یا سپرده گذاری نزد موسسه دیگر کرد که آنها به شرکت وابسته تسهیلات بدهند؟"

رئیس کل بانک بانک مرکزی به قائم مقام وقت خود ( سید حمید پورمحمدی) تصریح می‌کند:" وقتی این تخلفات را مشاهده می‌کنید، چرا اقدامی صورت نمی‌گیرد. در این گونه موارد مماشات باعث تسری تخلفات می‌شود. پس از احراز تخلفات، متخلفین را به کمیسیون انتظامی بانکها شوند."

از مهمترین محورهای اساسی گزارش بازرسی بانک مرکزی درباره بانک تات، حضور در بازار بین بانکی بدون اخذ مجوز از بانک مرکزی، در معرض ریسک قرار دادن منابع بانک از طریق تامین مالی شرکتهای وابسته، اعطای تسهیلات به بانک در شرف تاسیس، خرید سهام بانک و نگهداری آن تحت عنوان سهام امانی، وثیقه قرار دادن سهام بانک در قبال تسهیلات اعطایی اشاره شده است.

کد خبر 1636457

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha