به گزارش خبرنگار مهر، فرشته اسدزاده پیش از ظهر پنجشنبه در همایش بیماری های مشترک انسان و حیوان با محوریت تب کریمه کنگو، با بیان اینکه تاکنون تمام شهرستانهای استان برای تجهیز کشتارگاه ها به پیش سردکن اعلام نیاز کرده اند، اظهارداشت: با برنامه ریزی انجام شده تا پایان تیرماه جاری کشتارگاه های استان به پیش سردکن مجهز خواهند شد.
وی وادرات دام زنده به استان، ایجاد قرنطینه های مرزی، مسدود کردن مرزهای استان و... را از مهترین اقدامات استان در پیشگیری از بیماری های مشترک انسان و دام ذکر کرد.
اسدزاده با بیان اینکه تحقق یافتن نتایج این فعالیت ها تنها با نهادینه شدن فرهنگ سلامت در بین مردم اجرایی می شود، افزود: تاکنون اطلاع رسانی در زمینه بیماری های مشترک انسان و دام و کمرنگ بوده و اکثر مردم بویژه روستائیان از علائم و راه های انتقال این بیماری ها اطلاعی ندارند، که این خود یکی از معضلات اجتماعی جامعه به شمار می رود.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مراجعه سریع بیمار پس از گزش حشرات، از راه های توصیه شده توسط پزشکان است، افزود: در این راستا باید بررسی شود که میزان فاصله سکونت گاه ها با اولین مرکز بهداشتی چقدر بوده و یا تعداد آمبولانس ها برای رسیدن افراد به مراز کافی باشد.
اسدزاده با اشاره به اینکه برای فرهنگ سازی در سطح جامعه باید کارگاه های آموزشی ویژه جامعه هدف، از جمله زنان خانه دار، قصابان و... در دستور کار مسئولان اجرایی قرار گیرد، افزود: با محتواسازی برنامه های فرهنگی در این زمینه می توان این بیماری را کنترل و کاهش داد.
وی با بیان اینکه برای تبیین این برنامه ها باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود، تصریح کرد: در این راستا الزام اتوبوس های شهری و تاکسی ها بر روشن کردن ردایو در ساعات خاصی از روز و تعریف این بیماری ها از طریق پخش صدا تاثیرگذاری و قدرت زیادی در یادگیری آحاد مردم جامعه خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری خراسان جنوبی در پایان یادآور شد: با روان سازی محتویات مورد نیاز در این بیماری ها می توان این بیماری ها را به عنوان یک سرفصل آموزشی در مدارس آموزش داد، چراکه تاثیرگذاری در این سن بیشتر از سایر سنین است.
نظر شما