به گزارش خبرنگار مهر، اعضای شورای سیاستگذاری کنگره بینالمللی شعر شهریار صبح امروز شنبه 10 تیر با سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کردند.
در این جلسه رایزنیها برای برگزاری هرچه باشکوهتر این کنگره انجام شد.
سید محمد حسینی در این دیدار گفت: کنگره بینالمللی شعر شهریار امسال در 27 و 28 شهریورماه و با همکاری دانشگاهها و موسسات حقیقی و حقوقی در کتابخانه ملی ایران برگزار میشود. پس از فراخوانی که برای این کنگره داده شده 120 مقاله از داخل کشور و 40 مقاله از خارج به دبیرخانه واصل شد.
به گفته وزیر ارشاد، جلیل تجلیل استاد پیشکسوت زبان ادبیات فارسی دانشگاه تهران نیز دبیر علمی این کنگره است که با حضور میهمانان داخلی و خارجی برپا خواهد شد.
وی سپس در سخنانی درباره جایگاه شهریار در شعر فارسی گفت: او شعرهای اجتماعی قابل توجهی داشت که در آنها به مسایل روز توجه نشان داده است. بیشتر اشعار شهریار برگرفته از مضامین والای قرآنی است؛ همه ایرانیان با شعر «علی ای همای رحمت» او آشنایی دارند.
حسینی همچنین با اشاره به شناخت مناسب کشورهای دیگر از شاعران بزرگی ماند حافظ، سعدی، مولوی، عطار و خیام گفت: این در حالی است که ما شاعران معاصری نداریم که در دنیا در این حد شناخته شده باشند و لذا این کنگره در جهت معرفی شهریار به عنوان یک شاعر بزرگ به جهان عمل خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به پیشنهاد تاسیس بنیاد بینالمللی شهریار تاکید کرد: باید اساسنامه این بنیاد در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی شود. به نظرم این بنیاد نباید صرفاً به مسایل علمی، تحقیقاتی و پژوهشی بپردازد و باید هنرمندان عرصههای مختلف با آن همکاری داشته باشند.
وزیر ارشاد همچنین ابراز امیدواری کرد: با تلاشهای وزارتخانه متبوعش یونسکو سالی را به عنوان بزرگداشت شهریار نامگذاری کند.
وی در این رابطه توضیح داد: امسال 4 شخصیت ایرانی برای این نوع بزرگداشتها در یونسکو مطرح هستند؛ این افراد عبارتند از: ابن سینا و کتاب قانون او، ابوالسعید ابوالخیر، ابن رسته و علامه عبدالعلی بیرجندی.
حسینی همچنین از معرفی روستای خشت خام و نیز احیای خانه پدری شهریار در بستان آباد خبر داد و گفت: این بخش از کارهای کنگره به سازمان میراث فرهنگی محول شده است و امیدوارم دوستان این سازمان همکاری لازم را داشته باشند.
همچنین به گفته وزیر ارشاد دامنه کوه حیدربابا که شهریار این شعر معروف خود را آنجا سروده است، به نحوی طراحی و ساخته خواهد شد که به مکانی دیدنی برای گردشگران خارجی تبدیل شود.
وی همچنین با اشاره به ارایه پیشنهادی تاسیس یک جایزه بینالمللی به نام شهریار گفت: در حال حاضر این مساله در حد پیشنهاد است، البته ما از آن استقبال میکنیم ولی تا آن زمان باید از کسانی که درباره شهریار و شعر او کار کردهاند چه ایرانی و چه خارجی تقدیر شود.
حسینی همچنین با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر لزوم ترجمه معکوس گفت: براساس برنامههای این کنگره بینالمللی اشعار شهریار به زبانهای زنده دنیا ترجمه میشود و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این وظیفه را بر عهده گرفته است.
همچنین بر اعلام سید محمد حسینی یک کتابخانه تخصصی در مورد شهریار و شعرهای او در مقبرة الشعرا و با همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران راه اندازی خواهد شد.
در این برنامه همچنین جعفری نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس هدف از برگزاری کنگره بینالمللی شعر شهریار را تاکید بر اندیشه وحدتگرای او در زمینه قومیتها عنوان کرد و گفت: شهریار تنها متعلق به آذربایجان نیست، او متعلق به ولایت و جهان اسلام است و کنگره شهریار هم با هدف طرح مساله وحدت ملی برگزار خواهد شد.
در این برنامه نیز همچنین جلال رسولی شهریارشناس در سخنانی با اشاره به سرودههای ترکی و فارسی محمد حسین بهجت گفت: کمترین نشانه جدایی قومیتی در شعرهای شهریار وجود ندارد و این علیرغم این بود که بسیاری تلاش داشتند با الهام از شعرهای او تحرکاتی در جهت ایجاد تفرقه در منطقه انجام دهند.
رسولی افزود: شهریار در وهله اول از قرآن و سپس از اشعار حافظ و سعدی الهام میگرفت و زبان فارسی و ترکی که به کار میبرد در خدمت فرهنگ شیعی بود.
همچنین در این برنامه، فرهنگی از اعضای شورای سیاستگذاری کنگره از انتشار 12عنوان کتاب و خریداری آنها از سوی وزارت ارشاد با هدف حمایت از پدیدآورندگان آنها خبر داد. این کتابها عبارتند از: مکتب ادبی شهریار و شعر ولایی، محمد حسین (شهریار) و شعر اجتماعی، شهریار و همای رحمت، استاد شهریار از دیدگاه مقام معظم رهبری، سیری در نظریات استاد ادب شهریار، پدر شعر و ادب معاصر در عرصه جهانی، شیوه سخن در شعر شهریار، ویژگیهای شعری شهریار، اسلام و ولایت در شعر شهریار و شهریار در دیدگاه جهانی.
فرهنگی ابراز امیدواری کرد: این 12 کتاب تا زمان برگزاری کنگره تتا اواخر شهریور ماه در دسترس علاقمندان قرار بگیرد.
همچنین در این نشست شیرین احدینژاد دبیر اجرایی کنگره بینالمللی شعر شهریار در سخنانی گفت: ما در گام نخست شهریارشناسان را شناسایی کردیم و از آنها خواستیم برای کنگره مقاله ارایه کنند و پس از آن هم فعالیت خودمان را برای دریافت مقالات گستردهتر کردیم که نتیجه آن دریافت 120 مقاله بود.
نظر شما