الله شکر فخیمی ظهر یکشنبه در حاشیه بازدید از مراکز ترک اعتیاد اردبیل در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ضرورت فرهنگ سازی در مورد برخورد مناسب با افراد بهبود یافته از اعتیاد گفت: با تلاش نهادهای دولتی و سازمانهای مردم نهاد در عرصه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر بیش از دو هزار نفر در اردبیل ترک اعتیاد کرده اند و باید با فرهنگ سازی مناسب، جامعه این افراد را قبول کنند.
وی با بیان اینکه اعتیاد به مواد مخدر قابل درمان است، تصریح کرد: تارکان اعتیاد در حقیقت با بیماری اعتیاد مبارزه و این بیماری را مثل دیگر بیماریها درمان کرده اند بنابراین باید دید جامعه را از سمت مجرم بودن به سمت بیمار بودن تغییر داد.
فخیمی یکی از کمکهای اساسی جامعه به افراد بهبود یافته را احیای شان اجتماعی تارکان دانست و افزود: تارکان مواد مخدر مثل دیگر افراد جامعه حق زندگی اجتماعی دارند و باید با این افراد مثل دیگر تمام شهروندان برخورد شود تا بتوانند موقعیت اجتماعی خود را دوباره احیا کنند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مواد مخدر استان عمده افراد معتاد استان اردبیل را دارای مشاغل سخت برشمرد و اضافه کرد: شغلهای سختی نظیر کارگران شاغل در کارهای ساختمانی و رانندگان ماشین آلات سنگین و رانندگان برون شهری بیشترین تعداد معتادان را دارند که بدآموزیها نیز در افزایش تعداد اینگونه افراد نقش بسزایی دارند.
وی معتادان خود معرف را مجرم ندانست و یادآور شد: معتادانی که خود را به مراکز و کمپهای ترک اعتیاد معرفی کنند مجرم شناخته نمی شوند، اما افرادی که توسط نهادهای نظامی و انتظامی دستگیر شوند مجرم شناخته و برخورد قانونی با آنها می شود.
این مسئول از تلاش سازمانهای مردم نهاد در پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر خبر داد و تصریح کرد: 10 انجمن پیشگیری و 12 انجمن حمایت از ترک اعتیاد در استان فعالیت می کنند که تلاش می شود تعداد این مراکز افزایش یابد تا معتادان با معرفی خود به این انجمنها برای ترک اعتیاد خود اقدام کنند.
نظر شما