۲۱ تیر ۱۳۹۱، ۹:۱۳

فلسفه حجاب/

لزوم آموزش قوانین حجاب/ نوع مطلوب توجه به پوشش

لزوم آموزش قوانین حجاب/ نوع مطلوب توجه به پوشش

مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم با تأکید بر اینکه باید قوانین حجاب را در قالب آموزش به شهروندان تفهیم کرد گفت: وقتی آنها از حقوقشان آگاهی پیدا کنند و از آن بهره‎مند شوند اقبال عمومی به حجاب زیاد می‎شود.

دکتر "معصومه ظهیری" مشاور استاندار قم در مورد پیشینه حجاب و فلسفه آن به خبرنگارمهر گفت: بحث پوشش و لباس هردو جزو مابه الامتیازات انسان به سایر مخلوقات است. بنابراین پیشینه آن به خلقت انسان برمی‎گردد. تأکید بر نوع پوشش و اندازه آن در ادیان آسمانی و با فطرت انسان همفکری و همخوانی داشته است.

وی افزود: در اقوام و ادیان و ملت‎های مختلف نوع پوشش اختصاصی انتخابی وجود داشته است. دین اسلام هم که مکمل و متمم بسیاری از قوانین است در بحث پوشش هم این اکمال و اتمام را داشته که جنبه‏های مختلف جامعه شناسی و فواید آثار روحی و روانی و اختصاصات جنسی را مورد توجه قرار داده است.

مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری قم ادامه داد: بنابراین نوع پوشش که بحث عفیف بودن و رعایت یکسری نکات اخلاقی و فواید و آثار آن مترتب شده بر اختصاصات جنسیتی، ضروری است. یعنی اسلام یک حدود و لوازمی برای زنان و یک حدود و لوازمی برای مردان درجامعه تعریف کرده و لباس اجتماعی به عنوان لباس حضور و لباس تعامل دوجنس مد نظر قرار داده است. لذا در پیشینه تاریخی آن اسلام به دلیل ملاحظات خاص که جلب منفعت و دفع ضرر را برای بشریت به ارمغان آورده در موارد مختلف، رفتارهای اجتماعی وتأنی سلامت و آرامش روانی از جمله قوانین و توصیه‏هایی است که به زنان و مردان در نوع نگاه و پوشش و رفتار با همدیگر مورد توجه قرار داده است.

ظهیری درمورد حجاب برای مردان هم تصریح کرد: با این اصطلاح که حجاب را به معنای ستر و حائل قرار دهیم نه مطلوب است و نه مقبول، اما اگر حجاب را به معنای حریم تعامل اجتماعی و نوع ارتباط دوجنس با هم و رعایت یکسری از شئونات و قواعد قرار دهیم شامل هردوجنس می‎شود. در قرآن در آیه 31 سوره نور با توصیه به مردان شروع می‎شود.

وی افزود: ارتباط و تعامل ضابطه‏مند و با قاعده موجب سلامت روانی و آرامش روحی و امنیت اخلاقی جامعه و تضمین آنها می‎شود. اگر به این ضوابط تقید داشته باشیم برکاتش هم برای فرد هم خانواده و هم اجتماع خواهد بود. به همین دلیل است که نباید قوانین حجاب را به یک قشر خاص محدود کرد، بلکه باید آنها را فراگیر بدانیم. زیرا هم مقبولیت و هم مطلوبیت آن برای آحاد جامعه محرز می‎شود.

مشاور استاندار قم درمورد راه‎های ترویج حجاب هم اظهارداشت: مانند کارهای فرهنگی دیگر ابتدا بحث آموزش و فرهنگ ‏سازی فراگیر باید مورد توجه قرار گیرد. مسئله حجاب یک کار فرهنگی آموزشی و ترویجی تبلیغی است. بایستی آموزش حجاب و رعایت آن از سنین پایین شروع شود و همه را هم فرا بگیرد. بعد با تدوین قوانین مطلوب عمومی بحث عفاف را در جامعه جا بیندازیم. البته بحث حجاب از جنس اعمال قانون نیست بلکه از جنس فرهنگی آموزشی و ترویجی تبلیغی است .

ظهیری درپایان یادآورشد: در مرحله آخر نظارت به اجرای قانونِ در قالب آموزش است. باید قوانین حجاب را در قالب آموزش به شهروندان تفهیم کرد وقتی آنها از حقوقشان آگاهی پیدا کنند و از آن بهره‎مند شوند اقبال عمومی به حجاب زیاد می‎شود.

کد خبر 1644898

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha