دکتر جعفر گل محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: دانشجو به طور میانگین حدود 5 ساعت در روز اوقات فراغت دارد که اگر به مصرف فرهنگی آگاه نباشد ممکن است به خطا رود اینجا وظیفه ما این است که چگونگی استفاده بهینه از کالای فرهنگی را به دانشجو نشان دهیم تا بتواند از اوقات فراغت خود استفاده بهینه کند برای همین باید یک کالای خوب فرهنگی تولید کرده و در اختیار دانشجو قراردهیم.
مشارکت دانشجو در فعالیت های فرهنگی
مدیرکل امور فرهنگی اجتماعی دانشگاه تهران با بیان اینکه این کالای فرهنگی می تواند یک کتاب خوب، فیلم، نمایش، نمایشگاه و کارگاه خوب باشد، افزود: دانشجو باید در مسایل فرهنگی دانشگاه مشارکت کرده و در انتظار تولید کالای فرهنگی توسط دیگران نباشد بلکه باید خود هم در تولید کالای فرهنگی نقش داشته باشد.
وی ادامه داد: یکی از وظایف دانشگاه آماده سازی دانشجو برای ایفای نقشهای مهمتر در جامعه است که با حضور در حوزه فرهنگی و مشارکت فرهنگی خود را برای قبول مسئولیت در آینده آماده می کند. به عنوان مثال دانشجویان درتشکل های سیاسی، نشریات، انجمن ها و کانون های علمی به کار و تولید علمی و فرهنگی می پردازند و دانشگاه فقط زمینه را برای فعالیت آنها آماده می کند و خود دانشجو تولید کننده است.
ایجاد محیط آزاد برای دانشجویان
جعفری با بیان اینکه باید دانشگاه را به گونهای آماده کنیم که دانشجو احساس آزادی کند، اضافه کرد: با ایجاد احساس آزادی دانشجو می تواند از این محیط آزاد برای رشد و بالندگی استفاده کند ما باید شرایطی ایجاد کنیم که دانشجویان موافق و مخالف نظرات خود را بیان کنند دانشگاه برای بیان نظرات موافق و مخالف کرسی در اختیار دانشجویان قرار می دهد و در این تبادل، نظریات دانشجویان نقد می شود و یک نظر درست استخراج می شود.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ادامه داد: هدف ما این است که اوقات فراغت دانشجو بهینه مصرف شود اگر ساماندهی لازم صورت نگیرد ممکن است دانشجو به خطا رود.
افزایش خودآگاهی دانشجویان
وی گفت: ما باید هویت فردی را به دانشجو گوشزد کنیم و خودآگاهی او را افزایش دهیم.
جعفری افزود: باید معرفت دینی و دینداری دانشجو را ارتقا بخشیم، تمام والدین دانشجویان به این امید آنان را روانه دانشگاه می کنند که بعد از گذشت چهار یا پنج سال بر دینداری آنها افزوده شود و اگر عکس این مساله رخ دهد متدینین آرزو می کنند که دانشجو وارد دانشگاه نشود.
وی بابیان اینکه رسالت دانشگاه تربیت دانشجوی دیندار است، افزود: بخشی از وظیفه دانشگاه تعمیق معرفت دینی است اینکه بتواند شورمندی دینی در دانشجو ایجاد کند و اورا به عمل دینی سوق دهد.
تبلورهویت انقلابی دربرنامه های فرهنگی
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران افزود: انتظار از دانشگاه تهران به عنوان دانشگاهی که از دل انقلاب برآمده است دفاع از هویت انقلاب است و باید بتواند هویت انقلابی را به دانشجو بشناساند و روحیه انقلاب گری را در دانشجو بیدار نگه دارد و انتظار می رود در برنامه های فرهنگی دانشگاه تهران این مسایل متبلور باشد.
برند دانشگاه تهرانی بودن
وی افزود: ما باید طوری زمینه را مهیا کنیم که دانشجو با فرهنگ دانشگاهی رشد یابد و دانشگاهی بودن و دانشگاه تهرانی بودن یک برند و هویت برای وی محسوب شود و آن هویت را حفظ کند اگر این هویت را داشته باشد.
ارتقاءهویت اجتماعی دانشجو
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران افزود: دانشجوی ما باید هویت اجتماعی داشته باشد و فرهنگ عمومی وی ارتقا یابد متاسفانه ما شاهد هستیم برخی بداخلاقیها توسط افرادی صورت می گیرد که دانشگاهی هم هستند این درحالی است که انتظاری که از دانشجو به ویژه دانشجوی دانشگاه تهران می رود این است که حداقل یک پدر، مادر و یا یک شهروند خوب باشد بنابراین وظیفه ما این است که هویت اجتماعی را ارتقا ببخشیم.
افزایش مهارت اجتماعی
وی به افزایش مهارتها در دانشگاه اشاره کرد و گفت: دانشگاه 2 رسالت دارد یکی ارایه اطلاعات و دانش که این کار در کلاسها صورت میگیرد و یک سری برنامه ها هم هست که برنامه مهارت اجتماعی است در این زمینه خلاء وجود دارد بنابراین این خلاء با افزایش مهارت های اجتماعی پر می شود تا فرد بتواند در جامعه خوب رفتار کند، قراراست یک محیط سالم برای آموختن و زیستن دانشجو در دانشگاه ایجاد کنیم.
نظر شما