به گزارش خبرنگار مهر، محمد پیله فروش در نشست بررسی مشکلات تولیدکنندگان و کارخانه داران زیتون استان قزوین گفت: به منظور توسعه باغات زیتون طرح ملی زیتون کاری در منطقه طارم قزوین در سطحی بالغ بر پنج هزار هکتار در حال اجراست که تاکنون بیش از 10 میلیارد تومان برای اجرای آن هزینه شده است.
وی افزود: تاکنون برای اصلاح باغات استان کارهای خوبی انجام شده است که تشکیل کلاس های آموزشی از جمله آنهاست که این کار عملکرد باغات سنتی را افزایش خواهد داد.
پیله فروش یادآورشد: بررسی وضعیت دستگاهای مکانیزه در باغات زیتون استان از دیگر کارهای انجام شده در سالهای اخیر است که مشخص شد 15 دستگاه بدون استفاده مانده که در مدت دو ماه تمامی آنها به صورت یارانه ای به باغداران واگذار شد که در کاهش هزینه تولید و برداشت محصول بسیار تاثیر گذار است.
کاهش 30 درصد هزینه تولید با مکانیزه شدن
این مسئول بیان کرد: با مکانیزه شدن فعالیت زیتون کاری می توان هزینه تولید را تا 30 درصد کاهش داد که با اجرای طرح چند پوندی هم که از 10 سال قبل آغاز شده امیدواریم به نتایج ارزشمندی دست یابیم.
وی کشت متراکم را از دیگر برنامه های نوین در افزایش تولید محصول زیتون دانست و یادآورشد: با پیگیری اجرای کاشت متراکم زیتون و استفاده از ارقام زرد، تاخیر ناشی از کاهش بازدهی محصول جبران شود.
پیله فروش تشکیل نظام صنفی کشاورزی استان و شهرستانها را از دیگر کارهای خوب انجام شده در استان عنوان کرد و گفت: امید است برخی مشکلات باغداران زیتون مانند بیمه کارگران و باغداران از این طریق حل شود.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: با صدور پروانه فعالیت می توان بسیاری از مشکلات را در کوتاه ترین زمان ممکن حل کرد.
7200 هکتار باغ زیتون در استان قزوین
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در استان بیش از 7200 هکتار باغ زیتون وجود دارد که 4200 هکتار آن مثمر و بارور است.
در ادامه این جلسه باغداران و کارخانه داران فرآوری زیتون مشکلات و درخواستهای خود را مطرح کردند.
کاهش بهره های بانکی، متمرکز شدن کشت زیتون در استانهای مستعد، جلوگیری از واردات بی رویه روغن زیتون، استفاده از تجهیزات مدرن در باغات و کارخانه ها، ارائه تسهیلات کم بهره، کاهش هزینه های برق و حمایت جدی دولت از زیتون کاران از مسائل مطرح شده در این جلسه بود.
نظر شما