حمید رضا فولادگر در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر در خصوص بررسی قانون احزاب در مجلس شورای اسلامی پس از پایان بررسی ها در کمیسیون ماده 10 احزاب اظهار داشت: اصلاحیه قانون احزاب در مجلس هشتم در کمیسیون شوراها و سیاست داخلی به تصویب رسید و در نوبت تصویب در صحن علنی مجلس بود که به سرانجام نرسید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قصد داریم با جمع آوری امضا از نمایندگان یک فوریت طرح اصلاح قانون انتخابات را به تصویب برسانیم تا با تصویب این طرح در صحن علنی مجلس نهم حداقل این قانون در انتخابات ریاست جمهوری اجرا شود.
عضو جامعه مهندسین در خصوص اصلاح قانون انتخابات گفت: مدت های زیادی است بحث ارائه لایحه جامع انتخابات مطرح است که تاکنون به مجلس ارائه نشده است و با توجه به کندی روند بررسی ، این طرح به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هم نمی رسد.
وی با بیان اینکه طبق قانون اساسی شورای نگهبان تنها مرجع نظارت بر انتخابات است، افزود: می توان مانند کشور های غربی کمیسیون ملی انتخابات برای اجرای انتخابات تشکیل داد.
فولادگر با تاکید بر اینکه باید هر چه سریع تر طرح جامع انتخابات به مجلس شورای اسلامی ارائه شود، گفت: با اصلاح قانون انتخابات نظارت بیشتری بر دولت که در واقع در انتخابات دخیل است صورت می گیرد و انتخابات با ورود سایر قوا بیطرفانه تر برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا باهنر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تیرماه سال جاری درباره تصویب سیاستهای کلی تغییر قانون انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته بود: حدود یکسال پیش یک سری سیاستهای کلی درباره انتخابات کشور اعم از انتخابات مجلس و ریاست جمهوری در حال بررسی بود ولی به دلیل برخی از مشکلات از دستور کار خارج شده و فعلا" زمان مشخصی برای بررسی مجدد این طرح مطرح نشده است.
سخنگوی شورای نگهبان دیروز در مصاحبه ای با رادیو ایران در خصوص دستور رهبری برای تنظیم نظام جامع انتخابات گفت: همزمان با آغاز دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام مقام معظم رهبری دستور دادند که در قالب سیاست های کلی نظام قانون گذاری و نظام انتخابات در مجمع تشخیص مورد بررسی قرار گیرد که در همین راستا مجمع از شورای نگهبان برای بررسی این موضوع دعوت کرد و همچنان بررسی نظام جامع انتخاباتی در مجمع ادامه دارد.
آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین نیز چندی پیش در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی گفته بود: قانون انتخابات باید اصلاح شود زیرا قانون انتخابات بسیار قانون بدی است چرا که هر کس پول دارد تبلیغ میکند و جلو میآید.
همچنین علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه در انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس باید حداقل هایی را برای صلاحیت افراد قبل از کاندیداتوری مشخص کند، گفته است: اینکه چه کسانی انتخابات را برگزار کنند و آیا ساز و کار موجود مناسب است یا نه، از سوالات مطرح در این بخش است.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید دارد: نقش قوه مجریه در انتخابات معقول است، چون حجم کاری زیادی بر عهده این قوه است اما سوال اینجاست که آیا می شود در راس این کار ساز و کاری درست کرد که بخش های دیگر درگیر شوند و در واقع جنبه تکمیلی شود.
نظر شما