به گزارش خبرنگار مهر، منزل شهید مهدی امینی از رزمندگان و فرماندهان جبهه های جنوب و فرمانده عملیات سپاه ارومیه طی 8 سال دفاع مقدس و فرمانده عملیات دارلک در خیابانی قرار گرفته که به نام این شهید بزرگوار مزین شده و هم اکنون به ویرانه ای می ماند.
منزل این شهید بزرگوار که رفعت شهیدی مادر آن شهید آخرین سکنه اش بوده و روز 7 مهرماه سال 87 همزمان با 28 رمضان به دیدار پسر شتافت هم اکنون تنها یک چهاردیواری متروک و کلنگی آماده فروریختن است.
این در حالی است که اردیبهشت ماه سال 87 یعنی 5 ماه قبل از درگذشت این بانوی بزرگوار که خود از فعالان تامین نیازهای رزمندگان در ارومیه در همین خانه بود، معاونان وقت استاندار آذربایجان غربی با تشکیل جلسه ای با حضور اعضای شورای شهر، شهردار و فرمانده مقاومت بسیج رأی بر تبدیل شدن این منزل به مجموعه ای فرهنگی دادند.
مصوبه ای که امروز بعد از گذشت چهار سال هنوز اجرایی نشده و شهرداری ارومیه یکسال بعد از تصویب این مصوبه از خریداری این منزل از وراث خبر داده بود، خبری که تنها در حد سوژه ای برای مانور رسانه ای شهرداری ارومیه باقی ماند.
بر اساس اظهارات مسئولان منزل شهید مهدی امینی که در بهترین خیابان شهر واقع شده و مبلغ اعلام شده به بنیاد حفظ آثار، کنگره سرداران، بنیاد شهید و دیگر ارگانهای مرتبط از سوی خواهر این شهید بزرگوار که هم اکنون در قید حیات نیست و برادر وی بعنوان تنها عضو باقی مانده از این خانواده که هم اکنون در خارج از کشور است، بیش از حد توان و اعتباری این دستگاه ها است، در واقع خبر خریداری این منزل هم رنگ واقعیت به خود نگرفت.
با درگذشت رفعت شهیدی مادر بزرگوار این شهید ترس اینکه این منزل خاطره انگیز برای بسیاری از مردم شهر ارومیه، به حافظه تاریخ سپرده شود، زیاد شد و حتی دو رکعت نماز خواندن محمود احمدی نژاد در اولین سفرش به ارومیه در این خانه در کنار عکس شهید امینی هم نتوانست، توجه مسئولان ملی و استانی را به حفظ این فضای معنوی و قدسی جلب کند و خانه به حافظه تاریخ سپرده شد.
خبرنگار خبرگزاری مهر در ارومیه طی تماسهای متعدد با دستگاهها و ارگانهای مختلف از جمله بنیاد شهید، شهرداری، شورای شهر، بنیاد حفظ آثار و معاونت سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی نتوانست جواب مشخصی از مسئولان در خصوص برنامه ریزی برای حفظ این خانه بگیرد.
پیگیری خبرگزاری مهر برای یافتن شماره تلفنی از آقای شهیدی دایی شهید امینی که ظاهرا مسائل مربوط به منزل توسط وی رسیدگی می شود، نیز راه بجایی نبرد تا علامت سوالی که ذهن مردم در خصوص وضعیت این منزل به وجود آمده همچنان بی جواب بماند.
خانه شهید امینی در ارومیه به مجموعه فرهنگی تبدیل می شود
در جلسه ای که با حضور معاونان امورعمرانی و سیاسی، امنیتی استاندار آذربایجان غربی، فرمانده منطقه مقاومت بسیج، رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار ارومیه در ساختمان شماره 2 استانداری طی روز 21 اردیبهشت ماه سال 87 برگزار شد مقرر شد، به منظور ترویج فرهنگ شهادت و ایثار و آشنایی بیشترعلاقه مندان با زندگی و سلوک سردار شهید اسلام مهدی امینی منزل شخصی وی به مجموعه فرهنگی، هنری تبدیل شود.
محمد باقر داریانی معاون امور عمرانی وقت استاندار آذربایجان غربی در این جلسه گفته بود: تبدیل منزل شهید مهدی امینی به عنوان پایگاه فرهنگی علاوه بر توسعه فرهنگ شهادت و ایثار در مقابله با هجمه فرهنگی دشمنان موثر خواهد بود.
خریداری منزل شهید امینی توسط شهرداری ارومیه؟!
این در حالی است که بر اساس خبر منتشر شده در سایت شهرداری ارومیه در روز 24 اردیبهشت ماه سال 88 اعلام شد که شهرداری ارومیه در راستای اجرای رسالت فرهنگی خود منزل شهید امینی را خریداری کرده است.
در این خبر آمده بود در پاسخ به تلفنها و مطالب و سوالات مختلف مندرج در نشریه ها و سایتها و وبلاگهای اینترنتی به اطلاع شهروندان می رساند شهرداری ارومیه دراجرای رسالت فرهنگی و اجتماعی و دینی خود منزل شهید امینی واقع در خیابان شهید امینی را از وراث خریداری و این فضای معنوی را به منظور دیدار یادگاران انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی و نوجوانان و جوانان برومند و مردم غیور و شهید پرور به صورت مناسب آماده می کند.
همچنین حسین غفاری معاون فرهنگی وقت شهرداری ارومیه نیز خریداری خانه شهید امینی را اولین گام برای حفظ آثار و یادگارهای دوران دفاع مقدس دانسته و از اجرای طرح فرهنگ سرای ویژه شهدا دراین مکان خبر داده و گفته بود: با اجرای این طرح به نوعی هم خاطرات شهدا زنده شده و هم یادمانی از هشت سال دفاع مقدس در آن تجلی می یابد چرا که این خانه محل پشتیبانی جبهه و جنگ بوده و تصویری از این خدمات در آن نمایان می شود.
هم اکنون خانه شهید امینی که چند 100 متری با استانداری آذربایجان غربی فاصله دارد، چهاردیواری آماده فرو ریختن است و حتی سقف این خانه نیز فرو ریخته و تنها قابهای خالی از پنجره های این خانه باقی مانده، به قول شهید امینی" ما مجبور نیستیم که ببینیم نتیجه چه خواهد شد، ما به ادای تکلیف موظفیم" که ما نیز باید تکلیف خود را برای حفظ جایگاه و شان شهیدانی چون مهدی امینی که سر منشا پاکسازی منطقه از لوث حضور منافقین و ضد انقلاب در سالهای جنگ تحمیلی بود، ادا کنیم.
شهید مهندس مهدی امینی، الماس آذربایجان و نگین کردستان
مهندس شهید مهدی امینی در سال 1332 در ارومیه چشم به جهان گشود و در سال 1356 در رشته مهندسی راه و ساختمان مراحل عالی تحصیل را به پایان رساند، با آغاز جنگ تحمیلی در سال 1359، عاشقانه رو به سوی جبهه های جنوب کرد و در دفاع از خونین شهر عاشقانه و با غیرت تمام جنگید.
در بهمن ماه سال 1359 بنا به دعوت و اصرار مسئولان دفتر هماهنگی و منطقه سپاه پاسداران، از جبهه جنوب به ارومیه مراجعت کرده و با تاکید و دستور شهید بزرگوار حجت السلام محلاتی با عنوان فرمانده عملیات در سپاه پاسداران ارومیه مشغول خدمت شد.
درفاصله سالهای 1357 تا 1360 ، شهرمهاباد به عنوان مرکز تجمع و فرماندهی و برنامه ریزی احزاب مخالف و ضد انقلاب و اشرار بود، بخش دارلک با توجه به موقعیت استراتژیکی، به عنوان اردوگاه آموزشی ضد انقلاب بود، سردار مهدی امینی 22 خرداد سال 1360 پس از عملیات دارلک برای روشنگری مردم و بر ملا کردن نقشه شوم گروههای ضد انقلاب داخلی و همکاری آنان با رژیم بعثی با واحد خبر صدا و سیمای مرکز آذربایجان غربی مصاحبه کرد که بعد از شش روز خود نیز به جمع شهدا پیوست.
به هر روی خبرگزاری مهر نمایندگی آذربایجان غربی که به دلیل عدم هماهنگی و یافتن صاحبان این منزل موفق به گرفتن عکس برای نشان دادن وضعیت فعلی آن نشد، ضمن پوزش از خوانندگان، آماده دریافت پاسخهای مسئولان و صاحبان این خانه است.
نظر شما