حجت الاسلام سید محسن محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: دعای روز ششم ماه مبارک رمضان از نکات بسیار ارزنده ای برخوردار است که بایستی برای بهتر زیستن مورد توجه قرار بگیرند.
دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
اَللّهُمَّ لا تَخْذُلنی فیهِ لِتَعَرُّضِ مَعْصِیَتِکَ، وَلا تَضْرِبْنی بِسِیاطِ نَقِمَتِکَ، وَ زَحِْزحْنی فیهِ مِن مَوجِباتِ سَخَطِکَ، بِمَنِّکَ وَ اَیادیکَ، یا مُنْتَهى رَغْبـهِ الرّاغِبینَ.
ای خدا مرا در این روز به واسطه ارتکاب عصیانت خوار مساز و به ضرب تازیانه قهرت کیفر مکن و از موجبات خشم و غضبت دور گردان؛ به حق احسان و نعمتهای تو به خلق، ای منتهای آرزوی مشتاقان.
امام جمعه موقت ورامین بیان کرد: انسان به وسیله گناه است که خوار می شود؛ گناه در زندگی انسان اقسامی دارد که بعضی از گناهان، گناهان اعتقادی است مانند شرک به خداوند که این گناه اصلاً آمرزیده نمی شود.
وی افزود: برخی از گناهان، گناهان قلبی است یعنی انسان در باطن خودش، گناهانی را انجام می دهد مانند تکبر، غرور و ... که اینها بیماری روحی و روانی انسان محسوب می شوند و سوم، گناهانی که اعضا و جوارح انسان در وادی گناه قرار می گیرد، همچون تهمت، قتل و جنایتی که به وسیله اعضای بدن انجام می شود.
حجت الاسلام محمودی ادامه داد: امام کاظم(ع) فرمودند: "مواظب باشید! گناهان در زندگی شما بسیار تأثیرگذار هستند". در دعای کمیل نیز به این مورد اشاره شده که نباید گناه را کوچک شمرد.
وی تصریح کرد: روایت تکان دهنده ای نیز از امام کاظم(ع) در کتاب شریف "کافی" مرحوم شیخ کلینی آمده است که فرمودند: "در هر شب و روز از جانب خداوند ملکی ندا می دهد که ای بندگان خدا! از نافرمانی خدا باز بایستید، زیرا اگر به دلیل حیوانات چرنده، کودکان شیرخواره و سالخوردگان پشت خمیده نبود، چنان عذابی برای شما نازل می شد که خرد و خمیر می شدید".
گناه موجب خواری انسان در دنیا و آخرت می شود
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: گناهان ما در زندگی آن چنان اثری می گذارد که ما را موجب عذاب الهی می کند؛ گناهان ضمن اینکه معصیت خدا و تمرد و سرکشی در برابر او را به همراه دارد، انسان را دچار ذلت و خواری در دنیا و آخرت می کند.
وی عنوان کرد: قرآن کریم در سوره مبارکه اعراف، آیه 96 می فرماید که "اگر جامعه ای با تقوا بود، اگر اهل ایمان بود، ما در قبال این تقوا و ایمان، درهای رحمت الهی و برکت را از آسمان و زمین بر روی آنها باز می کنیم".
گرفتاریهای انسان به واسطه اعمالی است که مرتکب می شود
حجت الاسلام محمودی افزود: ایمان و تقوا زمینه ساز نزول برکات آسمان و زمین است؛ در آیه 30 سوره "شوری" آمده است که "بدانید هر معصیتی که به شما می رسد به خاطر اعمال خود شماست"؛ خداوند، بسیاری را عفو می کند ولی بدانید هر گرفتاری که به شما می رسد به واسطه آن اعمالی است که انجام می دهید.
اصرار بر گناه، انتظار برای خواری است
وی اضافه کرد: تعلیم دعا این است که ما فکر نکنیم گناهانی که انجام می دهیم، تمام می شود؛ اگر توبه کردیم، اگر به سوی خدا بازگشتیم، اگر پشیمان شدیم مانند این است که گویی گناهی انجام نشده اما اگر بر گناه پافشاری کردیم، اگر در وادی طعمه های شیطانی غرق شدیم، باید منتظر خواری و ذلت باشیم.
امام جمعه موقت ورامین یادآورشد: در قیامت که همه پرده ها کنار می رود، همه واقعیتها و هویتهای حقیقی انسان آشکار می شود؛ آن روز معلوم می شود که خواری گناه یعنی چه!
آثار گناه در وجود فرد و جامعه
وی با بیان اینکه "روایات متعددی در خصوص آثار گناه وجود دارد"، افزود: یکی از آثار گناه این است که انسان دیگر دعایش مستجاب نمی شود، اجابت دعا به تأخیر می افتد، در واقع انسان از چشم خوبان می افتد، باران رحمت الهی دیگر نازل نمی شود، مصیبتها و بلاها در جامعه نازل می شود، عصیان و فراموشی سراغ انسان می آید، فقر در جامعه پدید می آید، عمر انسان کوتاه می شود و اشرار و تعدیگران بر مردم مسلط خواهند شد.
حجت الاسلام محمودی بیان داشت: دو فریضه "امر به معروف" و "نهی از منکر" از واجبات دین ماست یعنی اگر انجام ندهیم، مرتکب گناه شدیم و اگر گناه کردیم و اگر امر به معروف و نهی از منکر را ترک گفتیم، مطمئنا اثراتش پدیدار می شود.
بی تفاوتی انسان نسبت به گناه موجب تسلط اشرار در جامعه می شود
وی افزود: امام صادق(ع) می فرماید: "اگر انسان امر به معروف و نهی از منکر را ترک کرد و نسبت به گناه و معصیت بی تفاوت شد، این بی تفاوتی، زمینه ساز تسلط اشرار و بدان در جامعه می شود".
حجت الاسلام محمودی عنوان کرد: وقتی مردم قدر امیرالمؤمنین(ع) را ندانستند، وقتی قدر عدالت و ارزشهای علی(ع) را ندانستند، گرفتار حاکمی چون "حجاج" شدند؛ وقتی قدر سیدالشهداء حسین بن علی(ع) را ندانستند، گرفتار آن حاکمان ظلم و جور و آن جنایتکارانی شدند که خون مردم را ریختند و به هیچ کس رحم نکردند و امروز نیز همین طور است.
رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستانهای استان تهران ادامه داد: بدانیم که خدا باید ما را حفظ بکند که به واسطه گناه، دچار خواری و ذلت ناشی از معاصی و گناهانمان نشویم.
وی بیان کرد: در فراز دیگر این دعا می خوانیم که "خدایا به ضرب تازیانه قهرت ما را کیفر مکن و از موجبات خشم و غضبت دور کن"؛ اگر ضرب تازیانه قهر خدا بر هر جامعه ای وارد بشود جامعه چه می خواهد بکند، از خدا بخواهیم به برکت ماه مبارک رمضان گرفتار قهر الهی نشویم.
عدم انجام گناه انسان را از خشم پروردگار دور می سازد
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: اسباب این موضوع نیز در دست خود ماست، اگر می خواهیم گرفتار غضب خدا نشویم بایستی معصیت نکنیم؛ چرا روزه خواری؟ چرا روزه خواری علنی؟ چرا بدحجابی و بی حجابی؟ چرا هتک حرمتهای الهی و شکستن حریمهای الهی؟ اینها موجبات غضب الهی است.
حجت الاسلام محمودی گفت: این طبیعی است که انسان در برابر اراده پروردگار، در برابر غضب پروردگار هیچ تاب و توان و استقامتی ندارد؛ پس از خدا بخواهیم که این دعاهای نورانی را در حق همه ما مستجاب کند.
نظر شما