به گزارش خبرنگار مهر، به طور کلی کارآفرینی فرآیندی است که در طی آن فرد با ایدههای نو و شناسایی فرصتها، اقدام به ایجاد کسب و کار جدید می کند، این امر توام با پذیرش خطرات است ولی اغلب منجر به معرفی محصول یا ارائه خدمت به جامعه میشود، این مقوله از مباحثی است که به تازگی در دنیای تجارت و کسب و کار مطرح شده است و هم اکنون افراد زیادی در این زمینه صاحب نظر شده و با حرکت در این مسیر چراغ راهی برای دیگران شده اند.
علیرضا نبی یکی از این کارآفرینان است که در خراسان رضوی به عنوان "کارآفرین برتر" معرفی شده است و هم اکنون مشغول فعالیت در عرصه تولید در این استان است.
نبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: کارآفرینان برترچکیده ای از افراد تلاشگر و موفق در جامعه هستند که با حمایت استانداری در خراسان رضوی می توانند کار خود را بهتر دنبال کنند.
وی افزود: ما فرماندهان خط مقدم جبهه اقتصادی در کشور هستیم که هنوز واحدهای ما در حال توسعه است و در شرایطی سخت نیرو جذب می کنیم از مسئولان می خواهیم اسلحه کارآفرینان را بدون گلوله نگذارند.
ضرورت نیازسنجی در بازار قبل از تولید محصول
کارآفرین برتر استان با اشاره به شناسایی نیاز بازار و کار آفرینی در این زمینه گفت: با توجه به توریستی بودن مشهد و اینکه از اقلیم های مختلف به این شهرمی آیند و نیاز بازار شهر مشهد به محصولات زیتون، تولید این کالاها در استان ضروری به نظرمی رسید.
وی گفت: نیاز سنجی در بازار باید قبل از تولید محصول باشد و برخی از افراد ابتدا کالایی را تولید می کنند و بعد به دنبال بازار می گردند که این شیوه غلطی است.
نبی زاده با بیان اینکه هنوز تولیدات در استان متناسب با نیاز زائران نیست افزود: واحد تولید زیتون در این استان وجود نداشت و اولین واحد تخصصی زیتون در خراسان رضوی توسط ما راه اندازی شد.
نبی با اشاره به تجمع صنعت ها در برخی استانهای کشور گفت: در جهان این فکر تغییر کرده که حتما تولید باید در کنار مزرعه زیتون باشد و با حمل ونقل ریلی مواد را به کارخانه ها می رسانند و در کنار بازار مصرف به تولید محصول می پردازند.
بررسی و تحقیق در شروع و ایجاد کار ضروری است
کار آفرین برتر استان با تاکید به بررسی و تحقیق در شروع وا یجاد کار گفت: سه سال کار تحقیقاتی انجام دادم و معتقدم برای دستیابی به موفقیت در انجام هر کار بیشترین زمان را باید برای مطالعه و بررسی بر روی طرح و برنامه آن گذاشت.
وی افزود: در شروع این کار با اساتید نخبه در دنیا و ایرانیان مقیم خارج از کشور که تجربه موفقی در این زمینه داشته اند مشورت کردم و از اساتیدی مانند دکتر تمدن از ایتالیا و مظاهری از اسپانیا دعوت کردیم و کمک های زیادی به ما داشتند.
نبی با بیان این مطلب که تولید زیتون در ایران سنتی و صنعتی بود گفت: برای ایجاد بزرگترین واحد تولیدی در شرق کشور نیاز به دانش کافی و به روز بود و ما با همکاری بزرگان این صنعت در دنیا و یاد گیری فن آوری های جدید در این زمینه توانستیم متناسب با محصولات روز در دنیا تولید داشته باشیم.
وی با تاکید به شروع کار بعد از تحقیقات کامل گفت: زمانی که از لحاظ علمی کاملا تجهیز شدیم مرحله احداث را شروع کردیم.
وی افزود: به تعداد روزهایی که کار کردم شکست را تجربه کردم اما تمام این شکست ها تجربه هایی بود برای اینکه اشتباهات را تکرار نکنم.
رمز جاودانگی و موفقیت در کار آفرینی خدمت به خلق است
این کار آفرین نمونه داشتن هدف برای انجام کار را مانند داشتن آدرس برای پیدا کردن مسیر دانست و گفت: هدفی که برای این کار داشتم خدمت به مردم بود و در ازای این خدمت سودی بالاتر از مادیات برای ما حاصل خواهد شد.
وی افزود: هدف من به عنوان یک کار آفرین برتر در استان تقسیم آنچه داشتم با همشهریانم، خرید محصول ایرانی از کشاورز مظلوم ایرانی و انجام کاری خداپسند بود که البته در جریان این رودخانه باد موافق هم کمک کرد تا در مواجه با صخره ها مسیر را به سلامت طی کنم.
وی گفت: رمز جاودانگی و موفیت در کار آفرینی خدمت به خلق است در ایجاد کسب و کار ی که خدا پسند نیست و هر چه بیشتر تقلا کنی کمتر موفق می شوی.
کارآفرین برتر استان از حمایت ها دولتی از کار آفرینان ابراز رضایت کرد و گفت: انتقاد کار آفرینان از سازمان صنعت استان است که البته لازم به ذکر است استانداری و معاونت استانداری نهایت لطف را به کار آفرینان داشته و مدیران در بانکها و مسئولان دولتی در راستای قانون حرکت می کنند.
استراتژی صداقت در کارآفرینی حکم فرماست
وی با بیان این که در کارآفرینی استراتژی صداقت حکم فرماست افزود: برای ایجاد کار، کار آفرینی که تسهیلات دولتی دریافت می کند باید صادق باشد و در همان جهت بودجه خود را مصرف کند و این همان کاری بود که ما با تسهیلاتی که برای تولید محصولات زیتون گرفتیم صادقانه انجام دادیم و نتیجه گرفتیم.
وی از ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم در واحد صنعتی نمونه زیتون در خراسان رضوی خبر داد و گفت: اشتغال 90 نفر به طور مستقیم در کارخانه و170 خانواده در سطح شهر مشهد از امتیازات این واحد صنعتی است .
وی افزود: هر کارگر می تواند علاوه بر کار در کارخانه با همکاری اعضای خانواده خود در تولید و تهیه مواد اولیه مورد نیاز شرکت هم سهیم باشد و با ایجاد روح تعاون و همکاری در جامعه کوچک خانه خود، حقوقی مضاعف دریافت کند.
نبی افزود: با همکاری کارگران وخانواده های آنان حدود 50 در صد بازدهی در شرکت ما افزایش یافته و ایجاداشتغال خانگی سطح درآمد خانواده در کارگران این واحد صنعتی را افزایش داده است.
موفقیت بیشتر در کارآفرینی در گرو کار گروهی
کار آفرین نمونه در استان با پیشنهاد کارگروهی برای موفقیت بیشتر افزود: علم ثابت کرده است که وقتی یک واحد انرژی در کنار یک واحد انرژی دیگر قرار بگیرد میدان بزرگی از انرژی برابر با دو میلیارد تولید می کند و همکاری و تعاون برای ایجاد کارانرژی لازم برای موفقیت را تضمین می کند.
وی با اشاره به شعار غلط و فرسوده " اگر شریک خوب بود خدا شریک می گرفت" گفت: هیچ انسانی کامل نیست و ما با تشکیل یک تیم می توانیم ضعف های هم را پوشش بدهیم و موفقیت این شرکت به عنوان بهترین تولید کننده در کشور و گرفتن جایزه کیفیت بین المللی مهر تاییدی بر این ادعا است.
دیگر کار آفرین برتر خراسان رضوی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: از مسئولان می خواهم کار آفرینان واقعی را مورد حمایت قرار بدهند.
محمد حسین روشنک با اشاره به لزوم داشتن تشکل برای پیشرفت در هرزمینه ای افزود: دراداره اقتصاد کشور اتاق بازر گانی، انجمن صنعت، خانه کشاورزی و خانه صنعت فعال هستند اما کانون کار آفرینان مکانی است که از مجموع آنها تشکیل شده است.
وی افزود: سازمان های دولتی و مؤسسات خیریه برای همکاری با این کانون و تامین اعتبارات لازم باید سازماندهی شوند و با کانون کار آفرینان همکاری کنند.
تفکر کار آفرینی بر تفکرات مرسوم در جامعه غالب شده است
رئیس کانون کار آفرینان برتر خراسان رضوی نیز با بیان اینکه امروز استان نیازمند تفکر کارآفرینی است از مسئولان استان خواست به کار آفرینان و فرهنگ کارآفرینی کمک موثر داشته باشد.
حسین قنبری فرآیند رفتارهای متفاوت و با ارزش را از طریق پشتکار و تلاش و ریسک های اجتماعی در کار را کار آفرینی دانست و افزود: و ایجاد نظام یکپارچه کار آفرینی در استان ضروری به نظر می رسد.
قنبری با باین اینکه هم اکنون تفکر کار آفرینی بر تفکرات مرسوم در جامعه غالب شده است گفت: سازمان کار آفرینی 70 انجمن را زیر مجموعه خود دارد و وزارت کار با نقشه جامع کار آفرینی تلاش های کار آفرینان را مستند کرده است.
وی با اشاره به اینکه نهادهای کارآفرین راه حل توسعه کشورند افزود: کانون کار آفرینان باید بتواند برای مردم موثر باشد و بایستی با ایجاد نظام کار آفرینی استان ستادی مشابه ستادهای جنگ را در گذشته داشته باشیم و اقتصاد کشور را در برابر ایستادگی جهان هدایت کنیم.
لزوم تقدیر از کار آفرینان به عنوان قهرمانان ملی
آنچه در شرایط کنونی جامعه ضروری به نظر می رسد، پرداختن به این مقوله اساسی کارآفرینی است. زیرا کارآفرینان باتوجه به خصوصیات ممتاز و برجسته خود قادرند منابع لازم برای ایجاد رشد و توسعه در زمینه های تولید و منابع انسانی فراهم کرده، اشتغال و کسب و کار جدید ایجاد کرده و با نوآوری صنعتی بر توسعه دامنه محصولات و خدمات بیفزایند.
در شرایط کنونی ترویج و اشاعه مفهوم کارآفرینی، بسترسازی برای فرهنگ حامی کارآفرینی و مهمتر از همه تربیت افراد کارآفرین برای جامعه درحال توسعه ای مانند ایران و بویژه خراسان رضوی که می تواند به عنوان قطب اقتصادی کشور مطرح باشد از اهمیت و ضرورت حیاتی برخوردار است.
و باید گفت که در سال تولید ملی بایستی از افراد خلاق، نوآور و مبتکر به عنوان کسانی که منشا تحولات بزرگی در زمینههای صنعتی، تولیدی و خدماتی هستند یاد و از آنها به عنوان قهرمانان ملی تقدیر کرد.
...........................
گزارش: زهره رنگ آمیز
نظر شما