رامین بهبودی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: فاضلاب از نظر منشا بصورت خانگی، صنعتی، کشاورزی یا به صورت ترکیبی و همینطور به لحاظ خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و قدرت آلایندگی دارای چهار حالت ضعیف، متوسط، قوی و خیلی قوی است.
وی همچنین به چرایی تصفیه فاضلاب اشاره کرد و اظهارداشت: مهار بیماریهای واگیر ناشی از آلودگی های فاضلاب مهار و تامین بهداشت عمومی، حفظ منابع آب از طریق عدم آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی و در صورت امکان استفاده مجدد از بخش عظیمی از آب مصرف شده برای مصارف خاص از قبیل فعالیتهای کشاورزی، پرورش آبزیان و حفظ محیط زیست است.
مدیر دفتر اجرای طرحهای جمع آوری و تصفیه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان گفت: اهداف ویژه تصفیه فاضلاب شامل تثبیت مواد آلی، تولید پساب قابل تخلیه در محیط و محافظت از محیط زیست، استفاده مجدد از آب و مواد جامد ناشی از تصفیه فاضلاب است.
وی افزود: تجزیه و تثبیت مواد آلی موجود در فاضلاب اغلب از طریق فرآیندهای زیست شناختی به دو روش هوازی و بی هوازی صورت می گیرد.
بهبودی با بیان اینکه جمع آوری و تصفیه فاضلابها از رویکردهای بهداشت همگانی، حفظ نظم در محیط زیست، کاربرد دوباره فاضلاب و استفاده مجدد از فاضلاب لازم و ضروریست به مسئله بهداشت همگانی اشاره کرد و اظهارداشت: ورود فاضلابهای تصفیه نشده در محیط زیست و منابع طبیعی آب، موجب آلوده شدن این منابع به میکروبهای بیماریزا می شود.
مدیر دفتر اجرای طرحهای جمع آوری و تصفیه فاضلاب شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان گفت: تماس انسان با این منابع، خطر اشاعه بیماری های مختلف در بین مردم را گسترش می دهد بنابراین جمع آوری فاضلابها در پائین بردن سطح آبهای زیر زمینی و پاکیزه نگهداشتن منابع طبیعی آبهای زیر زمینی و در نهایت در حفظ سلامت انسانها تاثیر چشمگیری دارد.
وی یادآورشد: ورود فاضلابهای تصفیه نشده در محیط زیست علاوه بر خطرات مستقیمی که برای بهداشت مردم دارد، نتایج سوء دیگری از قبیل ایجاد مناظر زشت، بوهای ناخوشایند و ازدیاد حشرات مزاحم به ویژه پشه و مگس را نیز می تواند به دنبال داشته باشد که این خود نیز سلامت انسانها را تهدید می کند.
نظر شما