۱۵ مرداد ۱۳۹۱، ۹:۳۵

15 سال دیگر رشد جمعیت ایران به صفر می‌رسد

15 سال دیگر رشد جمعیت ایران به صفر می‌رسد

معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه با اشاره به اینکه کاهش رشد جمعیت در حال حاضر جای نگرانی ندارد، گفت: 15 سال دیگر رشد جمعیت ایران به صفر می رسد و سپس منفی می شود.

دکتر شهلا کاظمی پور در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد روند رشد جمعیت ایران افزود: در حال حاضر جمعیت ایران دارای فرصت طلایی پنجره جمعیتی است بطوریکه بیشترین سهم جمعیت در گروه سنی 15 تا 64 سال است که جمعیت فعال نامیده می شود.

وی تاکید کرد: تمام کشورهای آسیای جنوب شرقی که به این مرحله از جمعیت رسیده اند به رشد شدید اقتصادی دست پیدا کرده اند بنابراین ما نیز باید از این جمعیت فعال کشور با برنامه ریزی درست، بیشترین استفاده را در جهت رشد اقتصادی داشته باشیم.

معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه گفت: پنجره جمعیتی حسنی است که نباید نادیده گرفته شود و فرصت جمعیتی خوبی محسوب می شود.

کاظمی پور به علت ایجاد پنجره جمعیتی اشاره کرد و افزود: بارداری در ایران از دهه 70 به بعد کم شده است و همین موضع باعث شده که جمعیت فعال کشور زیاد شود و در صورتیکه این روند ادامه پیدا کند. گروهی که هم اکنون در سنین میانسالی هستند به سنین سالخوردگی می رسند و این سالمندی جمعیت را زیاد می کند.

به گفته وی، افزایش جمعیت سالمندی مشکلاتی را در آینده ایجاد می کند که نیاز جدی به برنامه ریزی و چاره اندیشی برای این قشر از افراد جامعه وجود دارد.

وی در مورد رشد منفی جمعیت نیز اظهار داشت: در حال حاضر رشد منفی در جامعه وجود ندارد و حدود 30 سال دیگر جمعیت کشور به رشد منفی می رسد.

به گفته معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهشهای جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، 15 سال دیگر جمعیت ایران به صفر می رسد و سپس منفی می شود.

کاظمی پور به کاهش رشد جمعیت نیز اشاره کرد و گفت: براساس آمارهای موجود رشد جمعیت ایران در حال کاهش است بطوریکه از 3.9 در سالهای قبل به 1.25 رسیده است وچنانچه همین روند ادامه پیدا کند در سالهای آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر نگرانی از بابت کاهش رشد جمعیت وجود ندارد اما باید برنامه ریزی بلند مدت برای آن انجام شود تا مانند دهه اول انقلاب نشود که در آن دوران بارداری زیاد شد و عدم توجه به هشدارهای ما باعث شد که هم اکنون با مشکلات اقتصادی، اشتغال، ازدواج و مسکن روبرو شویم.

وی با اشاره به اینکه چنانچه برای 30 سال آینده فکری نشود و برنامه ریزی درستی نشود ممکن است مشکلاتی ایجاد شود، گفت: در حال حاضر جای نگرانی وجود ندارد اما در آینده در صورت عدم برنامه ریزی ممکن است با مشکل مواجه شویم.

این استاد دانشگاه در مورد لزوم تغییر در سیاستهای تنظیم و کنترل جمعیت خانواده نیز گفت: لازم است که تجدید نظری در این سیاستها اتفاق بیافتد تا مقداری رشد جمعیت تعدیل شود.

کاظمی پور در مورد راهکارهای این موضوع نیز افزود: راهکار ما این است که کاهش جمعیت در وسایل ارتباط جمعی مطرح و طرح مساله شود تا ذهنها باید این موضوع آشنا شود و همچنین برنامه ریزی بلند مدتی نیز از هم اکنون برای سالهای آینده انجام شود.

کد خبر 1660518

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha