۱۱ مرداد ۱۳۹۱، ۹:۲۳

گزارش تحلیلی/

آپارات‌های خاموش "سینما آریا" فیروزکوه/ اوقات فراغت بدون سینما

آپارات‌های خاموش "سینما آریا" فیروزکوه/ اوقات فراغت بدون سینما

فیروزکوه – خبرگزاری مهر: فیروزکوه شهری با قدمت دیرینه است که زمانی تابلوی "سینما آریا" تنها دلخوشی فرهنگی مردم این منطقه به حساب می آمد اما سالهاست که این سینما با آپارات های خاموش مواجه شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سینما آریای دهه 40 که در مرکز این شهر قرار گرفته بود، با وجود تماشاچیان بسیار، تعطیل و به میوه فروشی و فرش فروشی تبدیل شد، بعد از چندین سال نیز صاحبان آن مغازه ها، آنجا را تخریب کردند و مردم دیگر هیچ آپاراتی را روشن ندیدند.

با توجه به پیشینه تاریخی و فرهنگی شهرستان فیروزکوه و وجود هنرمندان بسیار در حوزه های مختلف به خصوص هنر هفتم، خلأ نبود سینما و دیگر فضاهای فرهنگی در این منطقه محسوس است، به خصوص در فصل تابستان که مقوله اوقات فراغت نیز مطرح بوده و پرکردن بهینه اوقات مردم، به خصوص جوانان فیروزکوهی امری غیرقابل کتمان محسوب می شود.

بخش خصوصی رغبتی برای راه اندازی سینما در فیروزکوه ندارد

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فیروزکوه در گفتگو با خبرنگار مهر، یکی از موارد کمبود فضاهای فرهنگی در شهرستان را نبود سینما دانست که تنها مانع اجرای آن شاخص جمعیت بوده که با توجه به این امر، بخش خصوصی نیز رغبتی برای راه اندازی آن ندارد.

بهزاد نجفی بیان داشت: با وجود مردم علاقه مند به  فرهنگ و هنر و افزایش جمعیت فصلی فیروزکوه، امید است  با همکاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران این امر تحقق یابد.

تلاش هنرمندان برای راه اندازی سینما نتیجه نداشت

یکی از هنرمندان این منطقه و مسئول انجمن فیلم فیروزکوه نیز به خبرنگار مهر گفت: از دهه 60 تا به حال، آثاری توسط فیلمسازان شهرستان فیروزکوه، تولید و به جشنواره ها راه پیدا کرد و در دهه 70 نیز به همت تعدادی از علاقه مندان در یک سالن تجاری، فضایی کوچک و خودمانی برای پخش فیلمهای ویدئوکلوپی به نام "سینما کوچک" ایجاد شد که متأسفانه این سالن کوچک نیز تعطیل شد.

رامبد رفیعی افزود: با وجود علاقه مندان زیاد به سینما و فیلمسازی در شهرستان فیروزکوه، نیاز به مرکز یا انجمن فیلم از سالهای دور احساس می شد که در حال حاضر به همت تعدادی از علاقه مندان این حوزه در تیرماه سال 1391 با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تأسیس شد.

وی عنوان کرد: امید است این انجمن با همراهی و همکاری دیگر علاقه مندان و انجمنهای هنری بتواند گام های اساسی و مهمی برای فعالیتهای سینمایی این شهرستان بردارد.

گلایه هنرمندان از نبود سینما

همچنین یکی دیگر از فعالان سینمایی شهرستان فیروزکوه با گلایه از نبود سینما در این منطقه گفت: یکی از معضلات و مشکلات تعطیل شدن سینماها در کشور، پخش سی دی هایی است که بعد از 20 روز از اکران فیلم به بازار می آید و بزرگ ترین ضربه را به سینمای ایران وارد کرده است.

پخش سی دی، معضل پیش روی سینماهای ایران است

بهمن احمدی با بیان اینکه  پخش سی دی، معضل پیش روی سینماهای ایران است، افزود: اگر پخش این سی دی ها بعد از مدت طولانی تری انجام شود، کمک بسیاری به سینمای ایران خواهد شد و به تبع سینماهای شهرستانهای کوچک هم جان تازه ای خواهد گرفت.

وی یادآور شد: متأسفانه در خانواده های ایرانی، سبد فرهنگی وجود ندارد و با توجه به اینکه در گذشته رسانه های فرهنگی کمتر بود، مردم مبلغ زیادی صرف تماشای فیلم در سینماها می کردند به همین دلیل در گذشته سینما در ایران موفق تر بود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فیروزکوه بیان داشت: با توجه به فضای مناسب سالن آفرینش می توان از آن مکان به عنوان شروع به کار سینما به صورت تک سئانسی استفاده کرد و در صورت ورود بخش خصوصی و طرح آن در سطح مقامات فرادستی از جمله معاونت سینمایی می توان برای این موضوع راهکاری پیدا کرد.

احداث سینما در فیروزکوه برای بخش خصوصی صرفه اقتصادی ندارد

مرداد ماه سال 90، معاون فرماندار فیروزکوه در گفتگو با رسانه ها گفته بود: احداث سینما در فیروزکوه صرفه اقتصادی برای بخش خصوصی ندارد.

اسماعیل اسفندیار با بیان اینکه صنعت سینما در ایران موفق نیست، به طرح این پرسش پرداخت که شهری مانند فیروزکوه برای فیلم روزی که روی پرده اکران است، چقدر باید پرداخت کند که هم هزینه فیلم و هم هزینه کارکنان سینما تأمین شود؟

وی افزود: شهرستان فیروزکوه حدود 39 هزارنفر جمعیت دارد که حدود 18 هزار نفر آن در شهر فیروزکوه زندگی می ‌کنند و بقیه در روستاها؛ اگر تمام این 18 هزار نفر برای تماشای فیلم به سینما مراجعه کنند، باز هم آن سینما نمی ‌تواند هزینه ‌های جاری خود را تأمین کند.

رئیس سابق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی فیروزکوه اضافه کرد: زمانی قرار بود بخش خصوصی در این شهرستان سینما احداث کند که حتی اداره ارشاد فیروزکوه قول تهیه مکانی را برای این امر داد، اما مشکلات اقتصادی همچنان مانع این امر شد.

اسفندیار گفت: با توجه به نزدیکی فیروزکوه به مرکز استان، اگر فیلم روز در سینما اکران نشود، مردم حاضر به دیدن آن فیلم در سینما نیستند، زیرا بعد از مدتی کوتاه، فیلم در شبکه خانگی قرار می ‌گیرد.

راه اندازی سینما در فیروزکوه، حتی با ظرفیت پایین تماشاگر امکان پذیر است

رئیس اداره فرهنگ و ارشد اسلامی شهرستان فیروزکوه به مهر گفت: راه اندازی سینما در فیروزکوه، حتی با ظرفیت پایین تماشاگر امکان پذیر است؛ اگرچه مهمترین مشکل شهرستان در مقوله راه اندازی سینما، شاخص جمعیتی است و فیروزکوه از جمعیت لازم برای راه اندازی سینماهای بزرگ برخوردار نیست.

نجفی ادامه داد: به رغم این موضوع، با رایزنی های انجام شده با علی جعفری سرپرست معاونت فرهنگی، مطبوعاتی و اطلاع رسانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، راه اندازی سینما در فیروزکوه با شرایط موجود قابل پیگیری بوده و خالی از لطف نیست.

وی یادآور شد: تحقق این مهم از طریق بخش خصوصی با دغدغه های کمتری به سرانجام می رسد و در صورت عدم استقبال سرمایه گذاران، بخش دولتی آمادگی انجام این کار را دارد اما در هر حال، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجوزهای مربوطه را صادر می کند.

اوقات فراغت بدون سینما

با توجه به نبود سینما در این منطقه که نقطه ضعفی آشکار بر پیکره فرهنگ و هنر منطقه است، ضروری است مسئولان نسبت به راه اندازی سینما و ایجاد زیرساختهای هنری و فرهنگی در این منطقه تلاش کنند.

با حاکم شدن فضای فرهنگی و هنری، به طور غیرمستقیم افرادی جذب حوزه های هنری به ویژه سینما می ‌شوند و تحولی بزرگ در منطقه ایجاد خواهد شد.

همچنین جوانان و نوجوانان می توانند از این فضاها بهره برده و اوقات فراغت خود را به بطالت نگذرانند که همه این امور، نیازمند همت والای مسئولان فرهنگی و اجتماعی شهرستان فیروزکوه است و تصمیم انقلابی برای این مهم می طلبد.

کد خبر 1662982

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha