۱۲ مرداد ۱۳۹۱، ۱۰:۴۵

توسط بانوی خراسانی انجام شد؛

تولید کمپوست از سرشاخه های درختان/ کپی از این طرح کار آفرینی آزاد است

تولید کمپوست از سرشاخه های درختان/ کپی از این طرح کار آفرینی آزاد است

مشهد - خبرگزاری مهر: بانوی کار آفرین خراسان رضوی که توانسته است برای اولین بار در کشور با استفاده از ضایعات کشاورزی و سرشاخه های درختان اقدام به تولید کود آلی کند، کپی برداری و نشر طرح کارآفرینی خود را برای عموم آزاد می داند.

به گزارش خبرنگار مهر، فرزانه شادمهری بانوی کار آفرین برتر خراسان رضوی تولید بیشتر را باعث کسادی کار خود ندانسته و با تاکید بر این مساله که تولید ما نیازی به ثبت ندارد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: من و همسرم اتفاق نظرداریم و بارها به مسئولان مربوطه اذعان داشته ایم که کپی برداری و نشراز طرح کارآفرینی ما برای عموم آزاد است.

وی توضیح داد: با کمک همسرم قریب به 4 سال است واحد تولیدی کود آلی ازضایعات کشاورزی و باغی و نیز تولید سایرکودهای ترکیبی وآلی را راه اندازی کردیم.

وی افزود: تولید کود آلی از ضایعات کشاورزی و باغی برای اولین بار درشرق ایران انجام شده و کاهش زمان تبدیل و فرآوری از6 ماه به 40 روز از محاسن این نوع تولید است.

شادمهری تصریح کرد: با همکاری همسرم با پشتکار و تحقیق وآزمایش این روال راکوتاه کردیم و تا جایی که من اطلاع دارم کسی نتوانسته این بازه زمانی را کوتاه کند.

زنان ایرانی عرصه کار آفرینی را خالی نگذاشته اند

بانوی کار آفرین برتراستان با ابراز خرسندی از اینکه در کشور ما زن بودن سدی برای کار و پیشرفت نیست افزود:  زنان ایرانی عرصه کار و کارآفرینی و نوآوری را خالی نگذاشته اند، البته زنی می تواند در جامعه رشد کند که خانواده و همسرش همراه  و پشتیبانش باشند که من این حمایت را داشته ام.

وی با بیان اینکه معضل آلودگی آبهای زیرزمینی با کودهای شیمیایی مساله ای بود که از دوران دانشجویی ذهن هردوی ما را درگیر کرده بود گفت: درمقاله ای به این مطلب برخوردیم که با افزودن چیپس سرشاخه های درختان پارکها به خاک و تغییر بافت خاک در کاهش مصرف کودهای شیمیایی موثر است.

وی افزود: این مسائل سبب شد تا درمورد راهکارهای تامین مواد آلی خاک و تولید کودهای آلی و کاهش مصرف کودهای شیمیایی به اتفاق هم مطالعات زیادی انجام دهیم.

شاد مهری در ادامه تاکید کرد: پس از دوسال مطالعه و تحقیق و گردآوری تجربیات و مقالات مختلف و آزمایشهای فراوان، به پیشنهاد همسرم درسال 87 کارگاه تولید کودالی از ضایعات کشاورزی و سرشاخه های باغی را با تکیه بر دانشی که آموخته بودیم راه اندازی کردیم.

استفاده از سرشاخه های باغی در تهیه کمپوست

وی در رابطه با ایجاد اشتغال در این پروژه کارآفرینی گفت: درایران برای اولین باراست ازسرشاخه های باغی درتهیه کمپوست استفاده کردیم، ابتدا با 20 کارگرشروع کردیم  که درحال حاضر بالغ بر 50 نفر در این کار صورت مستقیم وغیرمستقیم مشغول هستند.

وی افزود: درفصل بیکاری کشاورزان و باغداران نیز همزمان با هرس درختان در برخی مواقع مشاوره هرس درختان را برای باغداران برعهده گرفتیم.

شکست در راه تولید معنایی ندارد

بانوی کار آفرین استان با بیان اینکه تولید تجربه شیرینی است و نشاط و انرژی به انسان می دهد افزود: در راه تولید شکست معنایی ندارد اما مشکلات وجود دارد و ما هم مانند تولیدکنندگان دیگر در ایران با مشکلاتی روبه رو شدیم.

شادمهری گفت: مشکل بزرگ در کار ما سر و کار داشتن با کشاورزانی است که قراراست سرنوشت یکسال محصول خود را به دست ما بسپارند و به کود حیوانی و شیمیایی بیشتر از کود آلی اطمینان می کنند در حالی که  سال های قبل مراقبت کافی در مورد حمله آفات و تخمگذاری آنها نداشته اند.

دستیابی کارآفرینان به سودی بالاتر از ثروت

وی افزود: جمله ای که بارها از برخی آقایان شنیده ام این بوده که اگر در بازار مسکن سرمایه گذاری کرده بودی الان میلیاردر بودی.

شادمهری با بیان اینکه اگر تولید نباشد تجارت نفعی ندارد گفت: کارآفرینانی که وارد عرصه تولیدشده اند پشت میزنشینی با روحیاتشان سازگاری نداشته است، چون می دانند با کارآفرینی چندین خانواده سامان می گیرند و از مشکلات بیکاری رها می شوند.

وی گفت: کار آفرین با سرمایه گذاری در تولید کشور به سودی بالاتر از ثروت دست پیدا می کند وآن سهیم بودن در در سلامت جامعه و تلاش برای میهن و سربلندی اسلام است و این خیلی مهمتر و شادی بخش تراست.

شادمهری از مسئولان خواست در کنار کار آفرینان باشند و افزود: تولیدکنندگان یاری درچرخه اقتصاد هستند و سازمانها نباید آنها را باری بردوش خود ببینند و با حمایت های فکری و مالی به بالا رفتن سطح کمی و کیفی تولید در کشور کمک کنند.

طرحی که می تواند در یک باغ با هزینه اندک اجرا شود

شادمهری گفت: خوشبختانه پروژه تولید کود آلی از ضایعات کشاورزی طرحی است که می تواند در یک باغ خصوصی باهزینه اندک و برای مصرف باغدار اجرا شود و در سطح کارخانه ای برای عموم کشاورزان قابل استفاده است.

وی افزود: با محاسباتی که ما انجام داده ایم سرشاخه های باغات در شهرستانی مثل نیشابور می تواند حداقل 10 واحد تولیدی مشابه ما با تولید 3000 تن درسال را جوابگو باشد.

وی تاکید کرد که مسوولان می توانند در سال تولیدملی، دربخش ترویج و تولید کود آلی با کمک به توسعه کارگاههای تولیدی مشابه درسطح استان به تولید ملی در این زمینه کمک کنند.

وی افزود: مسئولان کشاورزی استان با جلو گیری از سوزاندن این سرشاخه ها که آلودگی هوا وآتش سوزی باغات را درپی دارد می توانندواحدهای تولید جدیدی تاسیس کنند که در هر واحد حداقل 20 نفر مشغول کار می شوند.

وی ادامه داد: با ایجاد20 واحد 200 نفر مشغول به کار می شوند، در بخش تولید از ضایعات کشاورزی هم قضیه به همین صورت خواهد بود.

لزوم حذف کاغذ بازی های اداری برای تولید کنندگان

شاد مهری خواستار کم شدن بوروکراسی اداری شد و تاکید کرد: با موازی کاری و ناهماهنگی میان سازمانها و ادارات نتیجه ای نمی گیریم.

وی افزود: زمین مناسب در جای مناسب به تولید کنندگان کود واگذار نمی شود و تا زمانی که مسئله زمین طرح حل نشود پروانه بهره برداری صادر نمی شود و دورباطلی را برای مارقم می زند که گاها از ادامه کار دلسرد می شویم.

شادمهری در ادامه در تعریفی از کار آفرینی گفت: ازدیدگاه من کارآفرینی با اشتغال متفاوت است هراشتغالی کارآفرینی نیست ولی اکثر کارآفرینی ها به اشتغال فرد یا افرادی منجر خواهدشد.

وی افزود: کارآفرین ایده هایی برای اشتغال دارد که ممکن است خودش یا دیگری این ایده را که بالقوه است به بالفعل تبدیل کند واگر شرایط برای فرد مهیا نباشد ممکن است ایده همچنان بالقوه باقی بماند و اشتغالی را درپی نداشته باشد.

شادمهری تاکید کرد: مشاغلی کوچک هستند مثل تولیدی های کوچک و یا مشاغل خانگی که با یک سرمایه اندک و حتی به تنهایی قابل انجام است ولی حتی همین کارهای کوچک نیازمند صبوری و بازاریابی است.

فقر مواد آلی در خاکهای خراسان رضوی

مهدی شور یابی همسر و همراه این کارآفرین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: از سال82 تا 84 باادارات منابع طبیعی به عنوان مشاور درتهیه طرحهای جنگلداری همکاری داشتم و نکته مشترک درهمه این طرحها فقر مواد آلی در خاکهای استانهای خراسان رضوی بود.

شور یابی افزود: به علت مدیریت نادرست سیستمهای زراعی و مصرف بی رویه سموم و کودهای شیمیایی میزان مواد آلی در خاک های استان وحتی  ایران به کمتر از نیم درصد کاهش یافته است.

شوریابی در توضیح بیشتر این مطلب گفت: این امکان برای ما نیست که برای همه توضیح دهیم که کودآلی باروشی که ما تولید کرده ایم به صورت کاملا بیولوژیکی است و فرهنگ سازی وتغییر فرهنگی که بیش از 50 سال به مصرف کودشیمیایی تشویق شده اتفاقی نیست که یک شبه رخ دهد.

حمایت از تولید کننده با دلگرمی مسئولان در کشور

وی بیان کرد: اکنون بعد 4 سال و تغییر رویه سازمان جهاد کشاورزی و برداشتن یارانه کودشیمیایی کشاورزان به مصرف کودهای آلی، کودهای سبز بیوکمپوست ها و کمپوستها راغب شده اند.

شوریابی با اشاره به اینکه  حمایتهای کلامی از تولیدکنندگان زیاداست افزود: تولیدکننده  نیاز به پول و تعریف و تمجید ندارد و فقط دلگرمی و توجه نیاز کارآفرینان است چرا که اگر تولیدکنندگان گوشه چشمی از سر لطف از مسئولان ببینند تلاش خود را مضاعف خواهند کرد.

معرفی و تایید تولیدات بهترین حمایت دولت ازکارآفرینان

وی افزود: بازاریابی فروش از تولید هم مهم تراست فروش خوب یک محصول باعث موفقیت می شود وشاید حضور سازمانها در معرفی و تایید این تولیدات بهترین حمایت دولت از کارآفرینان باشد.

وی به جوانان توصیه کرد: قبل از شروع یک کار تمام مراحل را از نقطه شروع تا پایان بررسی کنند و با مشورت راههای رفع مشکلات احتمالی را روی کاغذ بیاورند، بازار و نوسانات بازار و اثرات تورم را بر روی کارشان بررسی کنند و با دیدی باز قدم در این راه بگذارند.

وی بیان کرد: اگر وارد عرصه تولید می شوند صبر را فراموش نکنند که سخت ترین کار و انرژی برترین کار نه تنها در کشور ما که دردنیا تولید است.

وی افزود: افراد اگر وارد عرصه خدمات می شوند باید بدانند که نیاز به فکر وخلاقیت ونوآوری دارند تا دربازار برای خود جایگاهی پیداکنند.

شور یابی از مسئولان خواست در کنار کار آفرینان باشند وافزود: تولیدکنندگان یاری درچرخه اقتصادهستند وسازمانها نباید آنها را باری بردوش خود ببینند و با حمایت های فکری ومالی به بالا رفتن سطح کمی و کیفی تولید در کشور کمک کنند.

وی با اشاره به مصرف کشاورزان از کودهای شمیایی معتقد است که که با حمایت طرح های تولید کودآلی"طبیعی" که توسط کار آفرینان ارائه می شود علاوه بر کمک به ایجاد اشتغال جوانان این مرز بوم چرخه تولید محصولات کشاورزی سالم نیز رونق می گیرد.

گزارش: زهره رنگ آمیز

کد خبر 1663640

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha