حسن ذاکری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نقش کلیدی فرهنگ در قوام جامعه نباید مورد غفلت قرار گیرد، افزود: فرهنگ به عنوان گنجینه ای از دستاوردهای مادی و معنوی بشری که باورها، ارزشها، نگرشها و هنجارهای مورد قبول یک جامعه را در طول تاریخ بوجود آورده است.
وی همچنین با بیان اینکه بدون اعتنا به این مقوله مهم نمی توان بدنبال ایجاد تغییراتی در ابعاد مختلف جامعه بود، اظهارداشت: هرگونه تغییر و تحولی در تمامی ابعاد جامعه اعم از اقتصادی، سیاسی و اجتماعی منوط به نوعی پذیرش فرهنگی، در جامعه است.
این کارشناس مدیریت فرهنگی در پاسخ به این پرسش که فرهنگ یک جامعه چگونه درمقوله توسعه می تواند نقش آفرین باشد، گفت: رفتارهای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی که در نهادهای یک جامعه تثبیت شده اند، نقش عظیمی در فرآیند توسعه آن جامعه ایفا می کنند.
وی افزود: برخی از علل بروز این رفتارها ناشی از نگرشها و ارزشهای فرهنگی مسلط در جامعه است، بنابراین ماهیت این نگرشها و ارزشها که هسته فرهنگ جامعه را تشکیل می دهند تاثیر تعیین کننده ای بر فرآیند توسعه یافتگی کشور دارد.
ذاکری ادامه داد: ایجاد هرگونه تحولی در یکی از ابعاد زندگی انسان مستلزم تغییر در نوع نگرش افراد به این مقولات است، عدم توجه به این مسئله در ارائه الگوی توسعه نتیجه ای جزء تشتت اجتماعی و از دست رفتن انسجام درونی جامعه بدنبال نخواهد داشت.
نظر شما