به گزارش خبرگزاری مهر، "نوام چامسکی" استاد دانشگاه و کارشناس برجسته آمریکایی و پروفسور انستیتو تکنولوژی ماساچوست دربخشی از گفتگو با روزنامه "تاگس اشپیگل" با تاکید بر اینکه هیچ علاقه ای به ورود به عرصه سیاست ندارد درباره جنبش تسخیر در آمریکا اظهار داشت که این مسئله ای کم اهمیت نبود چرا که فشاری برای نمایان کردن نابرابریهای سیاسی و اقتصادی در جامعه آمریکا بود .
وی همچنین با عاقلانه و معنی دار ارزیابی کردن درخواستهای معترضان دربخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که شما پاسخ آمریکا و اروپا را به بحران چگونه ارزیابی می کنید اظهار داشت: سیاستهای آمریکا کمی بهتر بود. استراتژی بحران اروپایی خودکشی است. اتحادیه اروپا منابع کافی را در اختیار دارد تا تقاضاها را تحریک کرده و اقتصاد را روبراه کند. اما یک سیاست ریاضتی در دوران رکود شروع خودکشی است. بررسی های صندوق بین المللی پول این امر را نشان می دهد.
این کارشناس برجسته آمریکایی در بخش دیگری از این گفتگو خاطر نشان کرد: وقتی که دولتی بدهکار است باید برای رشد اقتصادی به او کمک شود.سیاستهای ریاضتی همه چیز را فقط بدتر می کند. این امر از ابتدا آشکار بود و ما در حال حاضر می بینیم که چنین سیاستی چه سرانجامی داشته است.
چامسکی در بخش دیگری از این گفتگو با تاکید بر اینکه بدهی های دولتی نباید بر دوش ملت انداخته شود در ادامه در پاسخ به این پرسش که شما اولین دوره ریاست جمهوری اوباما را چگونه ارزیابی می کنید اظهار داشت: من انتظار زیادی از وی نداشتم و حالا هم دلسرد نیستم. اوباما افرادی را وارد تیم اقتصادی خود کرد که خود مسبب بحران بودند.
وی در بخش دیگری از این گفتگو درباره جنبش تی پارتی در آمریکا اظهار داشت: تی پارتی یک جنبش اجتماعی نبوده بلکه از طرف بخش خصوصی حمایت می شد؛ این جنبش چندان بی شباهت به نازیها نیست.
چامسکی حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به کشورهایی مانند پاکستان،یمن و سومالی را نقض شالوده قوانین آمریکایی دانسته و اظهار داشت: ما تنها کسی را می توانیم مجازات کنیم که در دادگاه به عنوان گناهکار قلمداد شده است.
نظر شما