به گزارش خبرنگار مهر، استان ایلام با دارا بودن 11 درصد از منابع گازی و شش درصد از منابع نفتی به عنوان سومین استان کشور هنوز از طرف مسئولان حوزه انرژی ناشناخته است.
مجتمع پتروشیمی ایلام در سال 84 با سرمایهگذاری اولیه 650 میلیون دلار به علاوه 150 میلیارد تومان اعتبار ریالی با ظرفیت تولید سالانه 318 هزار تن اتیلن و 300 هزار تن پلیاتیلن سنگین عملا کار خود را در 26 کیلومتری شمال غربی شهر ایلام آغاز کرد.
در حال حاضر مجتمع پتروشیمی ایلام از دو واحد پلی اتیلن سنگین و اتیلن تشکیل شده است اما طی این سالها مجتمع پتروشیمی همواره با مشکلات بزرگی مواجه بود که متاسفانه بعد از گذشت این مدت این مجتمع هنوز کامل نشده است.
نبود نقدینگی و کم کاری مسئولان و پیمان کاران باعث شده مجتمع پتروشیمی ایلام به عنوان یکی از راکد ترین پروژه های وزارت نفت در سالهای اخیر لقب بگیرد.
روند احداث مجتمع پتروشیمی ایلام قبل از مدیریت جدید و به واسطه بروز اختلاس، مشکلات مالی و ناکارامدی مدیر عامل قبلی عملاً تعطیل شده بود که در حال حاضر با تلاشهای صورت گرفته و رایزنیهای به عمل آمده مسئولان شرکت پتروشیمی ایلام و استاندار این استان، روند اجرای این پروژه رو به بهبود شده است.
استاندار ایلام عصر سه شنبه به همراه خبرنگاران استان ایلام از مجتمع بزرگ پتروشیمی ایلام بازدید کرد به وضعیت روند چرایی دیگر طرح های مهر ماندگار از جمله مجتمع پتروشیمی ایلام اشاره کرد و گفت: به رغم مشکلاتی که در این مجتمع در گذشته وجود داشته است، هم اکنون عملیات اجرایی آن در حال انجام است و با توجه به اعتبار کلان 220 میلیون یورویی که برای تکمیل و احداث آن مصوب شده است، امیدواریم که این امر مهم و ارزشمند به تسریع روند اجرا و تکمیل آن ختم شود، همچنین بدهی های این مجتمع به بانک های عامل از طریق بانک مرکزی پیگیری شده است که نتیجه نهایی آن در آینده نزدیک حاصل خواهد شد.
مجتبی اعلایی در جریان این بازدید با بیان اینکه عزم جدی هیات مدیره پتروشیمی ایلام در راستای تکمیل و اتمام مجتمع پتروشیمی ایلام قابل تحسین است و تلاش و فعالیت در آن با گذشته متفاوت شده است، اظهار داشت: پس از مدت ها توقف در روند اجرایی مجتمع پتروشیمی، عملیات احداث و راه اندازی فاز اول این مجتمع، تحت عنوان تولید پلی اتیلن سنگین در دستور کار قرار گرفته است.
وی در ادامه تصریح کرد: تولید پلی اتیلن سنگین مجتمع پتروشیمی ایلام ، از طرح های مهر ماندگار در استان است که به هیئت مدیره و دست اندرکاران مجتمع پتروشیمی در حال اجرا و احداث است.
استاندار ایلام در ادامه بیان داشت: پس از وقفه طولانی در احداث و تکمیل مجتمع پتروشیمی ایلام، شرکت بازرگانی پتروشیمی کشور با خریداری 60 درصد از سهام مجتمع پتروشیمی ایلام، اهتمام خود را برای احداث آن به کار بسته است که تاکنون توانسته است مبلغی به میزان 110 میلیارد تومان برای اجرای فاز اول تولید پلی اتیلن سنگین هزینه کند.
وی رایزنی با بانک مرکزی در خصوص بدهی های مجتمع پتروشیمی ایلام را از اقدامات مدیریت استان عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: با تعامل و همکاری بانک مرکزی صحبت هایی با بانک عامل برای اعطای تسهیلات به مجتمع پتروشیمی ایلام شده است که امیدواریم به نتیجه مثبت ختم شود.
اعلایی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص طرح آب رسانی به مجتمع پتروشیمی ایلام ابراز داشت: برای اینکه بتوان به صورت مداوم آب مورد نیاز این مجتمع را تامین نمود ، باید منبع پایداری برای آن در نظر گرفت که این امر ازطریق احداث سد گلال که در نزدیکی مجتمع پتروشیمی واقع است، مشکل آب مورد نیاز آن را برای همیشه رفع خواهد ساخت.
وی توجه به ایجاد ضایع پایین دستی مجتمع پترو.شیمی ایلام را از نتایج بسیار بزرگ احداث و راه اندازی آن عنوان کرد و یاد آور شد: امید است با اجرا و احداث مجتمع پتروشیمی، صنعت پایین دستی آن نیز فعال شود و صنعت در استان را به سوی تولید و بالندگی متحول کند.
مهمترین اهداف ایجاد پتروشیمی ایلام ایجاد اشتغال در مناطق محروم، استفاده بهینه از محصولات ارزشمند پتروشیمی با ارزش افزوده بیشتر، ایجاد صنایع پایین دستی و رونق اقتصادی و افزایش خدمات جانبی در منطقه بوده است که تاکنون هیچ کدام از این اهداف تحقق پیدا نکرده است که امید است یا توجه ویژه دولت و حل مشکلات این اهداف به خصوص اشتغال در استانی که بیکاری در آن موج می زند، باعث خوشحالی مردم استان شود.
مجتمع پتروشیمی به مساحت ۱۰۸ هکتار مشتمل بر دو واحد اصلی فرآیندی الفین (OLEFIN) و اچ.دی.پی.ایی (HDPE) که خوراک آن از پالایشگاه گاز ایلام و از طریق سه خط لوله اصلی هر یک به طول 9 کیلومتر تأمین میشود.
نظر شما