به گزارش خبرنگار مهر، در جهان امروز توسعه به معنی عام بدون توجه به آموزشهای فنی و حرفه ای مفهومی نخواهد داشت و همین امر ضرورت توسعه آموزش های فنی و حرفه ای بر اساس نیاز یازار کار را الزام آور کرده است.
آموزشهای فنی و حرفه ای انجام فعالیتهایی است که فرد را برای انتخاب شغل یاری می دهد و وی می تواند با افزایش کارآمدی خود باعث ایجاد اشتغال پایدار شود.
سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در واقع مهمترین کانون مهارتی و کاربردی کشور است که در زمینه آموزش فنی و حرفه ای گام بر می دارد.
در گفتگو با مدیرکل سازمان فنی و حرفه ای استان یزد، مباحث مختلف و از اصلی ترین آنها ضرورت ایجاد رشته های آموزشی مورد نیاز جامعه را به بحث گذاشته ایم.
برای ایجاد رشته های جدید فنی و حرفه ای نیاز سنجی می کنیم
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان یزد در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر ضرورت نیازسنجی و ارائه رشته های آموزشی متناسب با بازار کار اظهار داشت: تلاش می کنیم با ارائه آموزش های مورد نیاز صنایع و صنوف باعث ایجاد اشتغال پایدار شویم.
وی هدف این سازمان را به روز کردن آموزش های مورد نیاز جامعه ذکر کرد و افزود: در گذشته بر اساس توانایی های خود به آموزش افراد می پرداختیم اما اکنون بر اساس نیاز جامعه کار و با نیاز سنجی امر آموزش را دنبال می کنیم و هیچ محدودیتی برای ارائه دوره های مورد نیاز نداریم و بحث کار آفرینی با استانداردهای جدید دنبال می شود.
کارگر افزود: با توجه به اینکه شهرستانهای استان یزد در چه فعالیت هایی نقش آفرین هستند، آموزش های متناسب را ارائه می دهیم.
وی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از مشکلاتی که باعث بیکاری کارگران صنایع در استان شده است، فقر مهارتی است که تلاش می کنیم با برگزاری دوره های مهارتی مرتبط این مشکل را رفع کنیم.
طرح جهادی ترویج آموزش های مهارتی
کارگر عنوان کرد: تمام پتانسیل های خود را برای گسترش مهارت و کارآفرینی به کار گرفته ایم که به عنوان نمونه می توان به طرح جهادی ترویج آموزش های مهارتی و کارآفرینی در استان یزد اشاره کرد.
وی در توضیح این طرح گفت: این برنامه با توجه به نامگذاری سال جاری توسط رهبر معظم انقلاب به نام سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی و تقارن با ماه مبارک رمضان و با همکاری همکاری روحانیون فعال در سازمان فنی و حرفه ای به عنوان مروجین کارآفرینی در ماه مبارک رمضان در مساجد اجرا می شود.
کارگر هدف از اجرای این طرح را فراهم کردن زمینه تبلیغات دینی همسو با مباحث فنی و حرفه ای، اختصاص بخشی از فعالیت های تبلیغی روحانیون به آموزش و نهادینه سازی فرهنگ آموزش فنی و حرفه ای و تبیین ارزش های فنی و مهارت در نظام دینی و ترغیب مخاطبین به یادگیری حرفه و مهارت در زندگی عنوان کرد.
ابزارهای مقابله با جنگ نرم فراهم می شود
مدیر فنی و حرفه ای استان یزد افزود: این سازمان در مورد مقابله با جنگ نرم نیز برنامه هایی را در دست اجرا دارد که یکی از آنها طرح کارگاه جوار حوزه است.
کارگر در تشریح این برنامه گفت: مقابله با جنگ نرم و تهاجم فرهنگی نیار به آشنایی با ابزارهای آن و از جمله فضای مجازی دارد.
وی افزود: سازمان فنی و حرفه ای تلاش می کند که در بحث فناوری اطلاعات و وبلاگ نویسی به توانمند سازی طلاب خواهر و برادر بپردازد و در این راستا نسبت به تجهیز کارگاه و اعزام مربی اقدام می کند.
طرح مهندسین فردا مشوق دانش آموزان است
کارگر یکی دیگر از طرح های جدید این سازمان را طرح مهندسین فردا ذکر کرد و در مورد اهداف این طرح اظهار داشت: این طرح به منظور ایجاد روحیه خلاقیت و نوآوری و سوق دادن نوجوانان و جوانان به سمت آموزش های عملی و مهارتی ارائه شده است.
وی افزود: این کلاسها از هفته دوم مردادماه تا پایان شهریور ماه سال و در گروه سنی هفت تا 20 سال اجرا می شود.
کارگر رشته های آموزشی در این طرح را ساخت روبات جنگجو، هواپیمای مدل، زیر دریایی مدل و ICDL کودکان عنوان کرد.
2200 رشته آموزشی داریم
کارگر یادآور شد: 29 مرکز ثابت، سیار و جوار کارگاهی در استان یزد فعالیت می کنند که حاصل تلاش این مجموعه 200 هزار نفر ساعت آموزش دولتی در سال گذشته است.
وی افزود: در پرتال جامع آموزشی دو هزار و 200 رشته به ثبت رسیده است و تعداد 100 مربی رسمی و 350 مربی غیر رسمی در سازمان فنی و حرفه ای استان یزد مشغول به کار هستند و در زمینه به کارگیری مربیان غیررسمی هیچ محدودیتی نداریم.
دانشگاه علمی کاربردی در تمام شهرستانها دایر می شود
کارگر از شروع به کار دو دانشگاه علمی کاربردی در شهرستان های یزد و تفت با پنج رشته در ترم اول نیز خبر داد.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان یزد افزود: در حال حاضر 80 نفر در این دانشگاه ها به تحصیل اشتغال دارند.
کارگر عنوان کرد: تلاش می کنیم که در دیگر شهرستان ها و در رشته های فنی این دانشگاه ایجاد شود.
.......................
گزارش: رحیم میرعظیم
نظر شما