به گزارش خبرگزاری مهر، پس از آنکه با انتشار تصاویر ویدیوئی حضور القاعده در سوریه ثابت شد، روزنامه هاآرتض در هفته گذشته گزارشی را درباره نگرانی رژیم صهیونیستی از حضور القاعده در سوریه منتشر کرد و این در حالی بود که پیشتر خبرهایی درباره کمک تل آویو به این شبکه تروریستی منتشر شده بود.
القاعده چگونه وارد سوریه شد؟
حضور القاعده در سوریه با توجه به آنکه این شبکه تروریستی در سالهای گذشته و بواسطه اقدامات خود تجربیات زیادی در زمینه جنگ شهری بدست آورده می تواند کمک زیادی به شورشیان سوری در مبارزه با ارتش سوریه کند بنابراین ضعیف کردن ارتش سوریه با استفاده از نیروهای القاعده هدف کوتاه مدت کشورهایی است که از ورود القاعده به سوریه حمایت کرده اند. |
مرور اخبار سوریه در ماه های گذشته نشان می دهد که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به همراه ترکیه یعنی همپیمانان اصلی آمریکا در منطقه خاورمیانه نقشی فعال در تسلیح شورشیان سوری به سلاح های پیشرفته داشته اند.
شکی در این مورد نیست که اقدامات این کشورها در حمایت از شورشیان سوری تمامی با هماهنگی و اطلاع آمریکا صورت می گیرد و در تائید این مطلب می توان گزارش های متعددی را که رسانه های غربی آنها را منتشر کرده اند مورد اشاره قرار داد.
علاوه بر آن جنگ طلبانی که تحت عنوان القاعده در سوریه حضور دارند نیز از طریق این کشورها وارد سوریه شده اند. علاوه بر آن چندی پیش بحث حضور شهروندان انگلیسی در میان شورشیان سوری مطرح شد و روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی در این رابطه به وجود کمپ هایی در داخل سوریه اشاره کرد که افراد حاضر در این کمپ ها را جنگجویان خارجی اعزام شده از کشورهایی چون پاکستان، بنگلادش و .... تشکیل می دهند.
ورود اعضای القاعده به سوریه تقریبا همزمان بود با انتصاب "بندر بن سلطان" به عنوان رئیس دستگاه جاسوسی عربستان سعودی.
روزنامه هاآرتض در گزارش مفصلی در این رابطه به صراحت از ارتباط بندر با القاعده سخن گفته و نوشته بود که انتخاب بندربن سلطان با این هدف انجام شده که عربستان می خواهد یک نقشه جدید برای خاورمیانه بعد از بشار اسد ترسیم کند.
همین نوشتار کوتاه نشان می دهد که حضور القاعده در سوریه یک اقدام برنامه ریزی شده از سوی دشمنان سوریه و با اطلاع کامل آمریکا بوده و بندر بن سلطان که رابطه وی با دستگاه های جاسوسی آمریکا جای هیچگونه بحثی ندارد و در زمان شکل گیری القاعده در زمان مبارزه مردم افغانستان با اتحاد جماهیر شوروی، شخص بندر مسئول تامین نیازهای مالی آنها بوده نیز با هدفی خاص انجام شده تا این شبکه تروریستی بدون هیچ دغدغه ای در سوریه حضور داشته باشد.
القاعده و اهداف کوتاه و بلند مدت دشمنان سوریه
حضور القاعده در سوریه با توجه به آنکه این شبکه تروریستی در سالهای گذشته و بواسطه اقدامات خود تجربیات زیادی در زمینه جنگ شهری بدست آورده می تواند کمک زیادی به شورشیان سوری در مبارزه با ارتش سوریه کند بنابراین ضعیف کردن ارتش سوریه با استفاده از نیروهای القاعده هدف کوتاه مدت کشورهایی است که از ورود القاعده به سوریه حمایت کرده اند.
اما هدف بلند مدت آن است که پس از سقوط احتمالی بشار اسد، آمریکا از یک سو و رژیم صهیونیستی از سوی دیگر به بهانه حضور القاعده در سوریه و خطرات آن برای امنیت ملی آنها، به این کشور لشکرکشی کنند.
رسانه های اسرائیلی به خوبی در حال مقدمه چینی برای این اقدام هستند و پیگیری نوشته های آنها در این خصوص به خوبی نشان می دهد که تل آویو از هم اکنون تبلیغات لازم برای آماده کردن ذهن جهانیان برای توجیه حمله به سوریه را آغاز کرده است.
شکی در این نیست که اسرائیل در مبارزه با القاعده در سوریه آمریکا را در کنار خود خواهد داشت. مقامات آمریکایی هنوز هم القاعده را دشمن شماره یک امنیت ملی ایالات متحده می دانند و اگر تحولات در حال انجام در سوریه منجر به سقوط بشار اسد شود، هر یک از گروه های شورشی حاضر در این کشور ادعای مالکیت آن را خواهد داشت و القاعده نیز در این میان بازی خود را انجام خواهد داد یعنی درست همانند همان اتفاقی که پس از خروج ارتش شوروی از افغانستان رخ داد و مقدمه حمله آمریکا و متحدانش به این کشور را فراهم کرد.
-------------------
گزارش از عبدالحمید بیاتی
نظر شما