حجت الاسلام علی نصیری در مورد تعریف عید در اسلام به خبرنگارمهر گفت: عید در اصطلاح دینی به هر روزی که انسان به قرب و اطاعت خدا نزدیک بشود و از گناه و آلودگی دور بشود آن روز، روز شادباش و سرور و ابتهاج مؤمن و روز عید او تلقی میشود.
وی افزود: اعیاد اسلامی بر همین اساس است. برای مثال عید مبعث یا عید ولایت آن جنبههای قرب و اطاعت پروردگار را داراست. یعنی انسان از طریق ولایت اولیا و بعثت پیامبران و امثال اینها به مرزهای عبودیت الهی و مرزهای اخلاق و ارزش میرسد. عید فطر هم پاداش خداوند به روزهداری یک ماه مؤمن است که جنبههای تقوایی و دینی را رعایت کرده و اخلاق بندگی و اصولی را که پروردگار خواسته بود انجام داده و جنبههای عبادی مثل نماز و دعا و رعایت حق بندگی در او تقویت شده است.
این محقق و پژوهشگر علوم و معارف اسلامی در مورد اینکه آیا عید فقط مختص روزخاصی است یا هر روزی برای مؤمن میتواند عید باشد هم گفت : طبق روایاتی که از اهل بیت به ما رسیده هر روزی که مؤمن این افتخار نصیبش بشود که به قرب الهی و اطاعت پروردگار نزدیک بشود و از گناه و معصیت دور بشود آن روز عید مؤمن است. اما عید خاص عیدی است که جنبه اجتماعی دارد مثل عید فطر که یک عید جمعی برای همه مسلمانان است و آن عیدی که در روایات آمده عید فردی است.
نصیری در مورد اینکه عید یک مؤمن چه خصوصیاتی باید داشته باشد هم یادآورشد: روایتی از پیامبر است که فرمود روزه دار دو شادی دارد یکی شادی هنگام افطار است و یک شادی هنگام ملاقات با پروردگار. اولین مسئله رزهداری سرور و ابتهاج دینی است انسان وقتی که توفیق اطاعت الهی را کسب کرد این شادی برای او بالاترین پاداش است و بایستی که این شادی را توزیع کند.اینکه توصیه شده در رز عید بهترین لباسها را بپوشیم و بهترین قوت و غذا را برای خانواده تدارک ببینیم و با چهرهای بشاش و خندان به دیدار مؤمنان و خویشاوندان برویم حتی زکات فطره هم توزیع شادی در قالب مال ولو اندک با فقرا و مستضعفان است. اینکه آنها را در شادی خود شریک کرده و مسئولیتهای دینی خود را انجام دادهایم.
نظر شما