۲۶ مرداد ۱۳۹۱، ۹:۳۷

همدان دردمند از کمبود تخت بیمارستانی/ وجود یک تخت به ازای 1400 نفر

همدان دردمند از کمبود تخت بیمارستانی/ وجود یک تخت به ازای 1400 نفر

همدان - خبرگزاری مهر: استان همدان با جمعیت یک میلیون و 700 هزار نفری با کمبود مراکز درمانی و تخت بیمارستانی مواجه است به طوری که در این شهرستان برای هر 1400 نفر یک تخت بیمارستانی وجود دارد در حالی که طبق استانداردهای درمانی باید برای هر 650 نفر یک تخت بیمارستانی وجود داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس آخرین اعلام نظرهای مسئولان دانشگاه علوم پزشکی همدان کمبود تخت‌های بیمارستانی نخستین معضل درمانی و کمبود فضای فیزیکی نیز دومین معضل درمانی در استان همدان است چراکه از روزی که کلنگ احداث بیمارستانی زده می‌شود تا روزی که بیمار روی تخت بستری می‌شود سال‌ها طول می‌کشد.

در استان همدان 22 بیمارستان وجود دارد

در استان همدان 22 بیمارستان وجود دارد که از این تعداد 16 بیمارستان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی و شش بیمارستان نیز غیردانشگاهی است.

بیمارستان‌های غیردانشگاهی استان همدان نیز شامل بیمارستان‌های ارتش، تأمین اجتماعی و بیمارستان‌های خیریه و خصوصی فعال در این استان است.

در مرکز استان همدان نیز پنج بیمارستان دانشگاهی شامل بیمارستان‌های بعثت، اکباتان، فاطمیه، فرشچیان و شهید بهشتی فعال است که از بیمارستان‌های آموزشی درمانی دانشگاه محسوب می‌شوند.

نبود فضای فیزیکی بهره برداری از تختهای بیمارستانی را به تعویق انداخته است

در مجموع تعداد تخت مصوبی که در این بیمارستان‌ها از نظر قوانین و مقررات وزارتخانه پیش‌بینی شده یک‌هزار و 600 تخت بیمارستانی است در حالی که با توجه به نبود فضای فیزیکی مناسب برای بهره‌برداری از این تعداد تخت در همدان، در حال حاضر تنها یک‌هزار و 208 تخت فعال در پنج بیمارستان دانشگاهی مرکز استان همدان وجود دارد.

بر اساس آخرین آمار ضریب اشغال تخت‌های بیمارستانی همدان که مربوط به پایان سال 90 است، در پنج بیمارستان دانشگاهی همدان در مجموع 74 درصد ضریب اشغال تخت گزارش شده که از استاندارد کشوری که حدود 60 درصد است، بسیار بالاتر است.

بررسی وضعیت بیمارستانی شهرستان های استان همدان نیزبیانگر آنست که11 بیمارستان در شهرستان‌های استان همدان وجود دارد که بیمارستان‌های درمانی هستند اما به واسطه وجود دانشکده در دو شهر اسدآباد و نهاوند معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی پیگیر مباحث آموزشی ـ درمانی شدن بیمارستان‌های مستقر در این دو شهرستان است.

فرسودگی برخی بیمارستان‌ها ضریب اشغال تختها را بالا برده است

در مجموع 982 تخت مصوب در این 11 بیمارستان پیش‌بینی شده که به دلیل فرسودگی برخی بیمارستان‌ها، 844 تخت فعال در شهرستان‌های استان وجود دارد و ضریب اشغال تخت آنها در سال گذشته 61 درصد بوده است.

شش بیمارستان غیردانشگاهی استان همدان نیز بیمارستان های آتیه(مربوط به تأمین اجتماعی)، بیمارستان 557 ارتش، بیمارستان بوعلی و بیمارستان شهید مطهری است که این چهار بیمارستان در مرکز استان و شهر همدان قرار دارند و بیمارستان پایگاه هوایی نوژه کبودراهنگ و بیمارستان دکتر غرضی در ملایر واقع شده است.

مجموع این شش بیمارستان غیردانشگاهی نیز 766 تخت مصوب دارد که 474 تخت در آنها فعال است و ضریب اشغال تخت آنها نیز 58 درصد در سال گذشته بوده است.

تخت‌های بیمارستانی نخستین معضل درمانی همدان است

معاون دانشگاه علوم پزشکی همدان در خصوص وضعیت بیمارستانی استان همدان با بیان اینکه کمبود تخت‌های بیمارستانی نخستین معضل درمانی همدان است، گفت: در حال حاضر کمبود تخت‌های بیمارستانی به عنوان نخستین معضل درمانی استان همدان تلقی می‌شود و کمبود فضای فیزیکی در اختیار نیز به شدت آزار دهنده است.

محسن جلالوند با بیان اینکه در فصل زمستان که برخی بیماری‌های عفونی و مسری بیشتر می‌شوند، سیستم درمانی همدان به شدت با کمبود تخت به ویژه در بخش‌های داخلی مواجه می شود، گفت: گاهی اوقات پیش می‌آید که برای بستری بیماران با تشخیص بستری اورژانس تخت وجود ندارد و حتی تخت‌هایی که به صورت اضافه بر سازمان استفاده می شود نیز جوابگو نیست و بر اساس این وضعیت، بیماران باید چند ساعت در اورژانس منتظر بمانند تا تختی خالی شود.

معضل کمبود تخت در بیمارستان شهید بهشتی همدان مشهود است

وی با اشاره به اینکه این بحران در بین بیمارستان‌های دانشگاهی شهید بهشتی از همه بیمارستان‌ها واضح‌تر است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی همدان در حال حاضر شش بیمارستان و یک بخش بیمارستانی در حال ساخت در استان دارد که بخش بیمارستانی شامل بخش سوختگی بیمارستان بعثت همدان است و برای آن 36 تخت در نظر گرفته شده و در حال انجام است.

جلالوند اضافه کرد: در حال حاضر بیمارستان 200 تختخوابی قلب فرشچیان، بیمارستان 220 تختخوابی اکباتان، بیمارستان 160 تختخوابی نهاوند، بیمارستان 96 تختخوابی تویسرکان، بیمارستان 64 تختخوابی اسدآباد و بیمارستان 64 تختخوابی بهار در حال احداث است.

وی افزود: در مجموع 840 تخت در استان همدان در حال احداث است که 456 تخت آن در شهر همدان و 384 تخت آن نیز در سایر شهرستان‌های استان همدان واقع شده است.

بیمارستان قلب فرشچیان نیمه اول سال 92 به بهره‌برداری خواهد رسید

جلالوند با اشاره به اینکه بیمارستان قلب فرشچیان در خردادماه سال 92 به بهره‌برداری خواهد رسید، گفت: بر این اساس بیمارستان قلب فرشچیان، نخستین بیمارستانی است که در بین بیمارستان‌های در حال تأسیس همدان، وارد چرخه درمانی استان می‌شود.

وی اضافه کرد: بر اساس اطلاعات دفتر فنی دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان 220 تختخوابی اکباتان، بیمارستان 64 تختخوابی بهار، بیمارستان 96 تختخوابی تویسرکان و بیمارستان 160 تختخوابی نهاوند در سال 92، بیمارستان 64 تختخوابی اسدآباد که توسعه بیمارستان فعلی است و در کنار آن ساخته می‌شود نیز در سال 93 وارد چرخه درمانی می‌شود.

پرواضح است که بیماران سایر شهرستانهای مجاور نیز برای امور درمانی به بیمارستانهای همدان مراجعه می کنند و در نتیجه بیمارستان های همدان شاهد شلوغی، ازدحام و نارضایتی و گلایه مردم است.

پرسنل و کادر درمانی بیمارستانها پاسخگوی مناسب مردم و مراجعان نیستند

پرسنل و کادر درمانی بیمارستانها و مراکز درمانی همدان نیز به رغم تلاشها و زحماتشان پاسخگوی مناسب مردم و مراجعان نیستند و این گلایه های مردمی بارها از طریق رسانه های جمعی نیز منعکس شده اما متاسفانه مردم پاسخی از این پیگیری ها دریافت نکرده اند.

در بخش مطب ها، داروخانه ها و درمانگاهای خصوصی نیز نظارت جدی و دقیقی صورت نمی گیرد به طوری که شاهد عدم خدمات دهی مناسب و عدم رعایت برخی اصول در برخی از درمانگاهها هستیم.

بر همین اساس در آخرین اظهار نظر مسئول اداری درمانگاه تامین اجتماعی نهاوند معتقد است: هر پزشک به لحاظ قانونی باید در هر یک ساعت 10 فرد بیمار را ویزیت کند که متأسفانه از یک ماه قبل درمانگاه تأمین اجتماعی نهاوند که توسط چهار پزشک اداره می شد بنا به دلایلی با یک پزشک فعال است و این پزشک قادر نیست در روز جوابگوی 450 بیمار باشد.

نبود پزشک در نهاوند مشکل ساز شده است

فرهنگ احمدی گفت: کمبود پزشک در یک ماه گذشته اعتراضات و شکایات زیادی از ناحیه مردم به همراه داشته است وموجب شده فرماندار نهاوند و نماینده شهرستان نیز وارد موضوع شده اند تا این معضل را به شکلی حل کنند.

وی یکی دیگر از عوامل نارضایتی مردم را پائین دانستن سطح این درمانگاه دانست و گفت: شهرستان نهاوند با این وسعت و جمعیت نیاز به درمانگاهی بزرگتر و تخصصی تر دارد.

زهره مولوی یکی از مراجعه کنندگان به این درمانگاه نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از ساعت 7 صبح برای دریافت نوبت به درمانگاه مراجعه کرده است، گفت: متاسفانه به دلیل حضور جمعیتی زیاد موفق به دریافت نوبت نشدم.

نداشتن پزشک و در نوبت ماندن چند ساعته مردم را نگران کرده است

مولوی با بیان اینکه نداشتن پزشک و در نوبت ماندن چند ساعته به شدت مردم را نگران کرده است، از مسئولان خواست برای رفع این معضل چاره اندیشی کنند.

معصومه روزبهانی مدیر و تنها دکتر درمانگاه تامین اجتماعی نهاوند نیز نبود دکتر و نارضایتی مردم را تأئید کرد و گفت: ویزیت روزانه400 تا 500 بیمار خارج از توان بنده است و هنگامی که 150 نفر وارد درمانگاه شوند درب ورودی درمانگاه بسته می شود که این کار اعتراض بیماران را به همراه دارد.

روزبهانی با بیان اینکه عوامل زیادی در نهاوند مانع از حضور پزشکان برای همکاری و ویزیت بیمار در درمانگاه تأمین اجتماعی شده است، گفت: مهمترین آنها کم بودن هرینه ساعت کاری پزشکان نهاوند نسبت به شهرهای اطراف است.

پزشکان نهاوندی به شهرهای همجوار مهاجرت کرده اند

وی گفت: این مسئله باعث شده برخی از پزشکان نهاوند برای کار و طبابت خود به شهرهای همجوار نهاوند مهاجرت کنند.

وی دیگر مشکل این زمینه را حجم کاری فراوان و با بیان اینکه این امر موجب خستگی مفرط پزشک می شود، گفت: نبود دندان پزشک از مهمترین دلایل نارضایتی مردم است.

روزبهانی ادامه داد: در حالیکه تمام امکانات و وسایل دندانپزشکی در درمانگاه وجود دارد اما هیچ دندان پزشکی حاضر به همکاری با درمانگاه تأمین اجتماعی نهاوند نیست.

وی از مسئولان شهرستان به خصوص فرماندار و نماینده مجلس در خواست کرد برای رفع این مشکلات چاره اندیشی کنند.

وی راه حل های این مشکلات را افزایش دکتر، افزایش حقوق پزشکان، جذب دندانپزشک و ارتقا سطح درمانگاه از عمومی به تخصصی عنوان کرد و گفت: اگر این مشکلات تا نیمه دوم سال برطرف نشود در نیمه دوم سال این درمانگاه جوابگوی مراجعات و نیازهای مردم نخواهد بود.

یکی از شهروندان نیز گفت:مردم در ملاقاتهای عمومی وحضوری از وضعیت در مانی شهرستانها وکمبودهادر این بخش به شدت گلایه مند هستند واز مسولین می خواهند نسبت سلامت مردم حساس بوده و در رفع مشکلات و تجهیز و تکمیل درمانی شهرستان شتاب وسرعت به خرج دهند.

وی افزود: بیمارستانهای شهرستانها به دلیل حجم بالای مراجعان وبیماران و کمبود کادر پزشکی وتجهیزات به هیج عنوان پاسخگوی مردم نیست و مردم به خاطرکمبود تخت بیمارستانی با مشکللات فراوان باید به شهرهایی دیگر مراجعه کنند.

پرواضح است که همدان جمعیت قابل توجهی را در خود جای داده اما به تناسب این جمعیت از امکانات درمانی و بیمارستانی برخوردار نیست و مردم این منطقه مجبور می شوند برای تامین نیازهای خود در این زمینه به مناطق دیگر مراجعه کنند.

با این تفاسیر به نظر می رسد که باید در راستای افزایش رفاه مردمی و پاسخگویی به نیازهای پزشکی با جدیت بیشتری وارد عمل شد.

کد خبر 1674639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha