محمد کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: بعضی از بیماری ها مانند تب خونریزی دهنده، کریمه کنگو و تب مالت توانایی ایجاد اپیدمی را دارند و به همین دلیل باید مراقبت های لازم در راستای مقابله با این نوع بیماری ها به صورت جدی انجام شود.
وی استفاده گسترده و زیاد از فرآورده های دامی را اصلی ترین دلایل افزایش بیماری های عفونی بین انسان و حیوان دانست و افزود: سهولت تماس با دام ها و سایر حیوانات، آلودگی وسیع حیوانات اهلی و وحشی و رعایت نکردن نظافت از دیگر دلایل انتقال این بیماری است.
مدیر گروه بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: وجود بندپایان به عنوان ناقل و مخزن برخی از بیماری ها و ایجاد عفونت های مزمن و بدون علائم از دیگر دلایل انتقال این بیماری است.
کریمی یادآور شد: تغیرات آب و هوایی، جابجایی جمعیت حیوانی، تغیرات محیطی و جابه جایی جمعیت انسانی از دیگر عوامل انتقال و گسترش این بیماری ها هستند.
وی ادامه داد: هاری و سیاه زخم ریوی از جمله بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام هستند که میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری 100 درصد است.
مدیر گروه بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تب زرد، تولارمی، تب لاسا، طاعون و سیاه زخم جلدی نیز ا زبیماری های مشترک هستند که آمار مرگ و میر ناشی از آنها به ترتیب 20 تا 50 درصد، 15 تا 25 درصد، 50 تا 80 درصد و 20 درصد است.
کریمی اظهار داشت: انتظار می رود با اطلاع رسانی مناسب و پیشگیری های درست در آینده نزدیک شاهد کاهش انتقال این بیماری ها در بین انسان ها باشیم.
نظر شما