به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان شیروان در شرق خراسان شمالی با وسعت 3 هزار و 789 کیلومترمربع از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان اسفراین، از شرق به شهرستان فاروج و از غرب نیز به بجنورد محدود میشود.
شهر شیروان به عنوان مرکز این شهرستان سالانه گذرگاه عبور 15 میلیون مسافر زیارتی و سیاحتی است و با توجه به جمعیت 150 هزار نفری شهرستان، وجود روستاهای کثیر در اطراف آن و ... نیاز به مراکز درمانی مناسب از ملزومات همیشگی این شهر بوده است.
پیش از این مرکز آموزش عالی سلامت، توسط دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در شیروان راه اندازی شده بود و بیمارستان امام خمینی (ره) نیز تا حد زیادی نیازهای مردم این شهرستان و مسافرین عبوری را فراهم میکرد.
حلقه مفقوده خدمات درمانی در شهرستان شیروان ایجاد دانشکده پرستاری و مامایی به عنوان نیاز تکمیلی مراکز درمانی این شهرستان بود که از سالهای گذشته توسط مردم، مسئولین شهرستانی و مسئولین دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام شده بود.
در آن زمان بازرسان وزارت بهداشت، پس از بررسی شرایط و امکانات موجود در شیروان، تاسیس دانشکده را به صلاح ندانسته و با آن موافقت نکردند.
اما سرانجام در هفته جاری نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس از موافقت شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور برای ایجاد این دانشکده پرستاری و مامایی در شیروان خبر داد.
عبدالرضا عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: مجوز تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی در شیروان توسط شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور تصویب شده و بزودی نیز توسط وزیر ابلاغ میشود.
وی با بیان اینکه تلاش میشود این دانشکده از بهمن ماه سال جاری اقدام به پذیرش دانشجو کند، تصریح کرد: مقدمات و امکانات مورد نیاز برای ایجاد این واحد آموزشی در شیروان فراهم شده و از این نظر کمبود خاصی وجود ندارد.
عزیزی در مورد مکان استقرار دانشکده پرستاری و مامایی شیروان نیز با بیان اینکه شورای اسلامی شیروان و شهردار این شهر تامین ساختمانی مناسب و مجهز را برای این دانشکده تقبل کردهاند، اظهار داشت: ساختمان این دانشکده بزودی در اختیار دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی قرار میگیرد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با یادآوری اینکه در حال حاضر شاخص تعداد دانشجویان خراسان شمالی به نسبت جمعیت استان در بین استانهای سراسر کشور، کمترین میزان است، تصریح کرد: لازم است از تمامی ظرفیتهای استان برای افزایش شاخصها در زمینههای مختلف تلاش شود.
در سالهای گذشته دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی درخواست خود را برای تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی در اسفراین و شیروان ارائه داده بود، اما بازرسان وزرات علوم پس از بازدید از امکانات و ظرفیتهای این دو شهر، نسبت به تاسیس دانشکده در آنها مخالفت کرده بود.
عبدالرضا عزیزی در مورد تغییر نظر شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی کشور و تایید ایجاد دانشکده پرستاری در شیروان عنوان کرد: گویا پیش از این برخی امکانات، پتانسیلهای بالفعل و بالقوه، شرایط شهرستان شیروان و ... به درستی به بازرسان وزارت معرفی نشده بوده است.
وی افزود: در جلسه کارشناسی با مسئولین مربوطه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشکی؛ پتانسیلها و ظرفیتهای موجود و بالقوه، مسائل مربوط به قرار داشتن شیروان در مسیر سفرهای زیارتی و سیاحتی و عبور سالیانه 15 میلیون مسافر از این شهرستان، جمعیت شهرستان، تعداد روستاها و شهرهای اطراف شیروان و ... مطرح شد و در پی آن وزیر بهداشت موافقت نامه تاسیس این دانشکده را امضا کرد.
تدریس پرستاری و مامایی در 4 مرکز آموزشی خراسان شمالی
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار مهر، با ابراز خرسندی از تاسیس دانشکده پرستاری و مامایی در شیروان اظهار داشت: پیش از این تلاشهای صورت گرفته برای تاسیس این دانشکده در شیروان بدون نتیجه باقی مانده بود، اما گویا بالاخره تلاشهای نماینده مردم این شهرستان به نتیجه رسیده است.
علی خاکشور با بیان اینکه هنوز از طرف وزرات بهداشت، درمان و آموزش علوم پزشکی موافقت نامه تاسیس این دانشکده به این دانشگاه ارسال نشده است، تصریح کرد: این دانشگاه آمادگی تاسیس و پذیرش دانشجو در دانشکده پرستاری و مامایی شیروان را دارد.
وی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی پیش از این مرکز آموزش عالی سلامت در شیروان را راه اندازی کرده بود و رشته تحصیلی فوریتهای پزشکی نیز در این مرکز از سال گذشته اقدام به پذیرش دانشجو کرده است.
خاکشور در ادامه تصریح کرد: با راه اندازی دانشکده پرستاری و مامایی شیروان تعداد واحدهای آموزشی این رشته تحصیلی در خراسان شمالی به 4 مرکز افزایش مییابد.
وی گفت: در حال حاضر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در بجنورد و اسفراین و دانشگاه آزاد نیز در شیروان اقدام به پذیرش دانشجویان رشته پرستاری و مامایی میکند.
این مسئول با بیان اینکه در مجموع این مراکز در ابتدایترم تحصیلی حدودا 90 دانشجوی پرستاری و مامایی پذیرش میشوند، اظهار داشت: با راه اندازی دانشکده پرستاری ظرفیت پذیرش دانشجو در این رشته در استان به 120 دانشجو افزایش مییابد.
به گفته معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی هم اکنون بیش از 140 دانشکده پرستاری و حدود 160 هزار پرستار در کشور وجود دارند.
..........................
گزارش: علی خادمی
نظر شما