دکتر محمد ضیمران در مورد اینکه باور دینی و عدم باور به آموزه های دینی چه نوع سبک زندگی را به ارمغان می آورد به خبرنگار مهر گفت: ایندو قابل قیاس با هم نیستند. تفاوتشان مانند تفاوت زمین تا آسمان است. مثل تفاوت سفید و سیاه است. سبک زندگی با ایندو اعتقاد خیلی باهم در تقابل هستند. زندگی توحیدی یک سبک و سیاق خاص خودش را دارد در حالیکه یک زندگی الحادگرانه بیشتر گرایش به ماده و جهان ناسوتی دارد.
وی افزود: جهان ناسوتی در مقابل جهان لاهوتی است و آن چیزی است که از سوی ادراکات حسی بر میآید ولی وقتی شما در مرحله لاهوتی بیائید از این مرحله گذر کردهاید و از جهان ناسوت به مرحله بالاتر سیر کردهاید و میرسید به آن چیزی که از کثرت دور شده و به وحدت رسیدهاید.
این استاد فلسفه هنر دانشکده هنر درمورد اینکه چه نسبتی میان تعریف ما از مرگ و سبک زندگی وجود دارد. به عبارت دیگر معتقدان به جهان پس از مرگ چه نوع سبک زندگیای را در مقایسه با عدم اعتقاد به آن دارند هم تصریح کرد: وقتی انسانی به این جهان فقط باور دارد و به جهان پس از مرگ اعتقادی ندارد حد نهایت زندگیاش را در این دنیا میداند در حالیکه کسانی که به زندگی پس از مرگ اعتقاد دارند دنیا را محدود به دنیای مادی و ناسوتی نمیبینند بلکه به یک زندگی والاتر یا جهان معناها هم میاندیشند.
این محقق و پژوهشگر درپایان یادآورشد: باور به جهان پس از مرگ و عدم این باور هم باز مثل سؤال اولتان برمیگردد به زنگی ناسوتی و لاهوتی. کسی که فقط به دنیای مادی اعتقاد دارد حد کران زندگی برای او محدود است. در حالیکه آن کسی که معتقد به فراسوی این دنیا است و به جهان دیگری هم اعتقاد دارد نهایت زندگی را در این دنیا نمیداند بلکه آن را در جای دیگری جستجو میکند یعنی نوعی بی کرانی در افق دیدش دیده میشود.
نظر شما