به گزارش خبرنگار مهر، محسن پویا ظهر یکشنبه در نشست هماهنگی همایش ملی پسماند، بازیافت و بیومس اظهار کرد: روند افزایش جمعیت، رشد شهرنشینی، گسترش فعالیت های صنعتی و تغییر الگوی مصرف سبب می شود تا سالانه میلیون ها تن زباله درکشور تولید و از چرخه خارج شود.
وی افزود: در استان خوزستان نیز شاهد توسعه و رشد روز افزون در همه ابعاد هستیم که این رشد و توسعه با ضایعات و آلودگی هایی نیز همراه است.
پویا با بیان اینکه کنترل این ضایعات و آلودگی ها نیازمند برنامه ریزی است، افزود: نگاه به این ضایعات و آلودگی ها نباید منفی باشد بلکه باید نگاه مثبتی داشته باشیم و به عنوان یک فرصت از آن بهره ببریم.
وی با اشاره به اینکه شاخص های توسعه پایدار در استان رشد داشته، تصریح کرد: در کنار این توسعه باید برای بسیاری از پیامدهای منفی توسعه ،برنامه ریزی و آنها را کنترل کرد.
معاون عمرانی استاندار خوزستان با بیان اینکه بخشی از این برنامه ریزی نیازمند علم و تکنولوژی است، افزود: در حال حاضر این علم و تکنولوژی با وجود فرهیختگان و دانشگاهیان وجود دارد و برگزاری همایش های متعدد در این زمینه موثر است.
پویا ادامه داد: بخش دیگر از نیاز این برنامه ریزی ها ضوابط و قوانین است که برای اجرایی کردن آنها باید همکاری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر علی رغم اینکه قانون و آیین نامه داریم اما متاسفانه این قانون و آیین نامه کارگشا نبوده است.
معاون عمرانی استاندار خوزستان بر ضرورت برنامه ریزی برای اجرایی کردن ضوابط و قوانین تاکید کرد و گفت: دستگاه های اجرایی ذیربط موظفند جهت بازیافت و دفع پسماندها، تدابیر لازم را به ترتیبی که در آیین نامه های اجرایی قانون مشخص شده، اتخاذ کنند.
وی فرهنگسازی را ضرورتی برای اجرای قوانین و کارگشا بودن آنها دانست و افزود: فرهنگ سازی پیش نیاز بحث مدیریت پسماند است و تا زمانی که فرهنگ تفکیک و مدیریت پسماند در بین مردم نهادینه شود طرح پسماند نیز موفق نخواهد بود.
پویا ادامه داد: برای اینکه قوانین کارگشا باشند علاوه بر فرهنگسازی، نیازمند اجرای سیاست های کارآمد هستیم.
وی با اشاره به فعالیت برخی شرکت ها در زمینه تولید ظروف یکبار مصرف اظهار کرد: این شرکت ها باید بخشی از هزینه های بازیافت تولیدات خود را بر عهده گیرند.
نظر شما