به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: ساخت فیلم موهن و توهین به پیامبر گرامی اسلام (ص) و مقدسات مسلمانان، هم ناشی از بدفهمی دین است که مسبوق به سابقه هم میباشد، و هم یک ابزار سیاسی است.
وی در رابطه با منشأ پیدایش این بدفهمی از دین بیان داشت: منشأ پیدایش این بدفهمی به زمان جنگهای صلیبی باز میگردد که از آن زمان تا به حال بخشی از مسیحیان نسبت به پیامبر اسلام (ص) و مسلمانان کینه به دل دارند و این کینه همچنان وجود دارد؛ حال این کینه به آنجا رسیده که مسیحیت صهیونیست و انجیلی دست به این اقدامات میزند و گاه به صورت کاریکاتور و گاه به صورت ساخت فیلم بروز داده میشود. در حقیقت یک کینه و بدفهمی نسبت به اسلام در دل بسیاری از مسیحیان وجود دارد که باعث بروز چنین رفتارها و توهینهایی میگردد.
وی افزود: حال استفاده ابزاری برای مقاصد سیاسی از اینگونه فیلمها و ... نیاز به یک دلیل و انگیزه دارد و نمیتوان بدون داشتن انگیزه این ابزار سیاسی را به وجود آورد و این دلیل و انگیزه همان بدفهمی از دین و کینهای است که برخی از مسیحیان از مسلمانان دارند.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب در پاسخ به این سوال که چه کسانی از ساخت این فیلم سود میبرند و چه بهرهبرداری از آن صورت میگیرد، گفت: همه دشمنان در لایههای مختلف در طیفهای متفاوت ازساخت این فیلم و چنین توهینهایی سود میبرند، یعنی از یهودیهای موجود در اسرائیل گرفته تا کسانی که از بیداری اسلامی متضرر شدهاند و دولت آمریکا و جناحهای سیاسی آن در رقابتهای خود علیه همدیگر و صدها گروه دیگر از این مسئله استفاده میکنند.
حجت الاسلام نواب، بهترین راه را برای مقابله با این دست قضایا و توهینها تظاهرات مسالمتآمیز دانست و تصریح کرد: اولا ما تظاهرات مسالمتآمیز را کاملا تأیید میکنیم و در ضمن هیچ نوع خشونتی را تأیید نمیکنیم، یعنی اگر دولتی پذیرفته که سفارت یک کشور دیگر در خاک آن کشور باشد، باید طبق قوانین از آن سفارت حفاظت شود؛ اما از سوی دیگر هیچ دولتی ابزار نامحدود در مقابل سیل انسانهای خشمگین که به مقدساتشان توهین شده، ندارد و حتی با پیشرفتهترین ابزارها نیز نمیتوان جلوی جمعیت خروشان را اگر قصد حمله به یک مکان مانند سفارت داشته باشند، گرفت؛ بنابراین میبایست دیگران رعایت احساسات مسلمانان را نموده و از توهین به مقدسات آنان که باعث جریحهدار شدن احساساتشان میگردد، پرهیز نمایند.
وی انجام کارهای زیربنایی را برای جلوگیری از انجام مجدد چنین اهانتهایی لازم دانست و تأکید کرد: برای جلوگیری از انجام مجدد این اهانتها باید کارهای زیربنایی صورت گیرد از جمله اینکه مصوبهای در سازمان ملل متحد تصویب شود که در آن کشورها ملزم به رعایت احترام به پیامبران الهی و مقدسات ادیان شوند و پیامبران از از اهانت مصون باشند؛ البته این امر مخالف با آزادی بیان نیست چرا که در همه کشورها از جمله خود آمریکا نیز یک سری خط قرمزهایی وجود دارد مثلا در کشور آمریکا نیز نمیتوان از مسئله هولوکاست صحبت نمود، حال همین کشور با داشتن خط قرمزهای فراوان در مورد توهین به پیامبران (ع) دم از آزادی بیان میزنند.
حجت الاسلام نواب در پاسخ به این سوال که وقوع اتفاقات این چنینی تا چه حد ناشی از عدم اطلاع مردم کشور امریکا به عنوان مخاطبان این فیلم از دین اسلام است، خاطر نشان کرد: مردم آمریکا از لحاظ دینی به خصوص در رابطه با ادیان دیگر غیر از دین اصلی خود اطلاعات بسیار کمی دارند و میتوان گفت که سازندگان این فیلم نیز از همین نبود دانش و اطلاعات مردم امریکا از پیامبر اسلام (ص) استفاده کرده و این اهانت را انجام دادهاند. اطلاعاتی که مردم مسلمان از سایر ادیان دارند، بسیار بیشتر از اطلاعات پیروان سایر ادیان از دین اسلام است، به همین دلیل هم عدهای از آنان به اسلام احترام نمیگذارند.
وی در پایان یادآور شد: من در کنفرانسی که در کشور ترکیه برگزار شده بود، توضیح دادم که نباید به مقدسات مسلمانان توهین کرد، زیرا مسلمانان به ادیان دیگر و پیامبران آنان احترام میگذارند و حتی با همان القابی که پیامبر اسلام (ص) را خطاب میکنند، دیگر پیامبران الهی (ع) را نیز خطاب مینمایند.
نظر شما