۸ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۰۲

در گفتگو با مهر مطرح شد؛

ایران روزانه 110 میلیون مترمکعب گاز ذخیره‌سازی می‌کند

ایران روزانه 110 میلیون مترمکعب گاز ذخیره‌سازی می‌کند

مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز با اشاره به برنامه ریزی برای راه اندازی 6 پروژه ذخیره سازی گاز در ایران از افزایش ظرفیت ذخیره سازی گاز کشور در مخازن زیر زمینی تا سقف 110 میلیون متر مکعب در روز خبر داد.

مسعود سامی وند در گفتگو با مهر با اشاره به آغاز عملیات اجرایی و راه اندازی سه طرح بزرگ ذخیره سازی گاز طبیعی در ایران، گفت: در حال حاضر فاز اول طرح ذخیره سازی گاز در مخزن سراجه قم راه اندازی شده است.

مدیر عامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی ایران با اعلام اینکه در حال حاضر راه اندازی و بهره برداری از مخازن زیر زمینی گاز در نصر آباد کاشان و شوریجه خراسان هم در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: در مجموع با بهره برداری از 5 تا 6 پروژه باید ظرفیت ذخیره سازی گاز ایران به 110 میلیون مترمکعب در روز افزایش یابد.
 
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه تامین امنیت انرژی در بلندمدت مهمترین مزیت راه اندازی مخازن زیر زمینی ذخیره سازی گاز در ایران است، اظهار داشت: بر اساس اهداف چشم انداز باید سهم ایران در تجارت جهانی گاز به 10 درصد افزایش یابد.
 
به گفته وی، یکی از شروط افزایش سهم کشور در تجارت جهانی گاز، طراحی، ساخت، نصب و راه اندازی مخازن جدید ذخیره سازی گاز طبیعی است به طوری که در تمامی فصول سال و به ویژه زمستان‌ها امکان تامین گاز مورد نیاز کشورهای همسایه فراهم می شود.
 
به گزارش مهر، پیش بینی می شود به‌زودی طرح ذخیره سازی گاز سراجه قم به عنوان اولین طرح ذخیره سازی گاز طبیعی در ایران و منطقه خاورمیانه افتتاح رسمی شود.
 
مخزن سراجه قم از ظرفیت ذخیره سازی 1.2 میلیارد متر مکعب در فاز یک و 3.3 میلیارد متر مکعب در فاز دوم برخوردار است ضمن آنکه برای راه اندازی فاز اول این پروژه ذخیره سازی 9 حلقه چاه توسط شرکت ملی نفت حفاری شد و سپس تمامی تجهیزات بالادستی، میان دستی و تاسیسات این پروژه توسط شرکت گاز نصب و راه‌اندازی شده است.
 
کل سرمایه گذاری مورد نیاز برای راه‌اندازی گاز ایران بیش از 200 میلیون دلار است ضمن آنکه افزایش پایداری صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه و تامین پایدار سوخت زمستانی مشترکان از مهمترین دستاوردهای راه‌اندازی پروژه‌های ذخیره سازی گاز طبیعی است.
 
از سوی دیگر، با توجه به انتشار گزارش‌های مختلف موسسات تحقیقاتی بین المللی به طور متوسط هر کشور نیاز دارد معادل 13 درصد از میزان مصرف سالانه گازش را ذخیره سازی کند، بنابراین اگر مصرف سالانه گاز در ایران را حدود 107 میلیارد متر مکعب در نظر بگیریم، باید براساس این فرمول، حداقل سالانه 10 میلیارد متر مکعب گاز ذخیره سازی کنیم.
 
براساس آخرین آمارهای منتشر شده از سوی برتیش پترولیوم هم اکنون در جهان بیش از 350 میلیارد مترمکعب ذخیره سازی گاز وجود دارد.
 
از این میزان ظرفیتی برای ذخیره سازی گاز 100 میلیارد مترمکعب در ایالات متحده، 50 میلیارد مترمکعب در کشورهای اروپایی، 150میلیارد مترمکعب در اروپای شرقی و کمتر از 10 میلیارد متر مکعب در آسیا گاز ایجاد شده است.
کد خبر 1707622

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha