۲۵ مهر ۱۳۹۱، ۲۰:۲۸

گزارش خبرنگار مهر از زیمبابوه/

زیمبابوه؛ سرزمین آبشار ویکتوریا

زیمبابوه؛ سرزمین آبشار ویکتوریا

زیمبابوه کشوری است که در جنوب آفریقا واقع شده است و پایتخت آن شهر هراره است. این کشور از جنوب با آفریقای جنوبی، از جنوب غربی با بوتسوانا، از شمال غرب با زامبیا و از شرق با موزامبیک همسایه است.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر از کشور زیمبابوه، بر اساس آخرین سرشماری کشور  زیمبابوه حدود 13 میلیون و نیم میلیون نفر جمعیت دارد و زبان‌های انگلیسی، شونا و سیندبله زبان‌های رسمی آن هستند. به سبب استعمار انگلیس همه مردم این کشور قادر به تکلمزبان انگلیسی هستند.

این کشور در قرن نوزدهم میلادی مستعمرهٔ انگلیس شد و در سال ۱۹۷۰ میلادی جمهوری زیمبابوه اعلام موجودیت کرد.
کشاورزی حدود دو سوم نیروی کار را در بردارد.
 
تنباکو، نیشکر، پنبه، گندم و ذرت، هم صادر می‌شود و هم اساس صنایع آماده‌سازی را تشکیل می‌دهد. منابع طبیعی شامل زغال سنگ، طلا، پنبهٔ کوهی و نیکل است.

زیمبابوه در سازمان ملل متحد، جامعهٔ کشورهای همسود، سازمان وحدت آفریقا، و کنفرانس هماهنگی توسعه در جنوب آفریقا عضویت دارد.
 
رابرت موگابه از زمان استقلال زیمبابوه از انگلیس در سال ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۰۸ قدرت را در دست داشت. وی همچنین رهبر حزب حاکم زانو پی اف است.

این کشور دارای جاذبه های توریستی و گردشگری بی نظیری است که هر بیننده ای را مجذوب خود می سازد. از حیات وحش گرفته تا دیدنی های طبیعی زیبایی این کشور خودنمایی می کند.
 
 
یکی از جاذبه‌های طبیعی کشور زیمبابوه آبشار ویکتوریاست که به ثبت جهانی یونسکو نیز رسیده است. به سبب وجود آبشار ویکتوریا این کشور را سرزمین آبشار ویکتوریا نیز می خوانند. این آبشار یکی از عجایب طبیعی جهان به شمار می‌رود. آبشار ویکتوریا بر روی خط مرزی زامبیا و زیمبابوه قرار گرفته است. رود "زامبزی"(zambezi) این آبشار دیدنی  را خلق می کند.

این آبشار با ارتفاع ۱۰۸ متر، بلندترین آبشار جهان شناخته می‌شود. همچنین عرض دو سوی آبشار ویکتوریا به ۱۷۰۰ متر می‌رسد.
 
دیوید لیوینگستن(David livingstone)، کاشف مشهور اسکاتلندی در سال ۱۸۵۵ میلادی، اولین کاشف غربی بود که آبشار ویکتوریا را پیدا کرد و آن را به افتخار ملکه ویکتوریا، آبشار ویکتوریا نامید. این آبشار در زبان بومیان منطقه "موسی اوآ تونیا" نیز خوانده می‌شود که به معنی "مه خروشان" است. سوی دیگر دره ای که رودخانه زامبری به آن می ریزد جنگل بارانی(Rain forest) نام دارد که در کنار این آبشار خروشان طبیعی دل انگیز را برای توریستها خلق کرده است.
رطوبت ناشی از رودخانه زامبزی دلیل این نامگذاری بوده است.
 
 
بر روی دره ای که رود زامبزی آبشار ویکتوریا را خلق می کند پلی در سال 1904 ساخته شده است. قطعات این پل در سال 1904 ساخته شده و زمیبابوه را از این محل به کشور زامبیا متصل می سازد.
 
مطالعه آبشار ویکتوریا بدون مطالعه هتل ابشار ویکتوریا میسر نیست. تاریخ این هتل با ساخت این پل در ارتباط است. این هتل دارای معماری عصر ویکتوریاست و فضاهای جدید ساخته شده نیز از همان سبک معماری تبعیت کرده است. این هتل علاوه بر جنبه توریستی و گزدشگری از جنبه تاریخی نیز حائر اهمیت است. جلساتی مهم سیاسی از جمله جلساتی که منجر به جدایی زامبیا از زیمبابوه شد در این هتل برگزار شده است.
 
 
علاوه بر جاذبه های طبیعی در کشور زیمبابوه، از جنبه فرهنگی نیز این کشور برگزار کننده معتبرترین نمایشگاه بین‌المللی کتاب در قاره آفریقا است که علاقمندان زیادی را جذب خود می‌کند. این نمایشگاه هر ساله و در ماه اوت در این کشور برگزار می شود.
کد خبر 1713428

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha