به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست که شامگاه سه شنبه در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد، اعضاء کمیسیون صنایع مجلس پس از دو روز بازدید از واحدهای فعال و غیرفعال استان راهکارهای رفع مشکلات موجود را با نمایندگان، مدیران اقتصادی و صنعتی استان و.. بررسی کردند.
در این جلسه استاندار اردبیل با اشاره به اهمیت تولید و اقتصاد در شرایط کنونی کشور یادآور شد: تاکیدات مکرر مقام معظم رهبری و نیز نامگذاری سالهای متمادی با موضوعیت اقتصاد بخوبی اهمیت این حوزه را در کشور نشان می دهد.
تولیدکنندگان ما به بازاریاب و ویزیتور تبدیل شده اند
اکبر نیکزاد با بیان اینکه دستیابی به اقتصاد پویا نیازمند برنامه ریزی کلان و بلند مدت است، افزود: ما باید عرصه را برای تولید کنندگان فراهم کنیم تا تولید کننده فقط مدیریت داشته باشد، اما بگونه ای عمل کرده ایم که هم اکنون تولید کنندگان ما به بازاریاب، ویزیتور و.. تبدیل شده اند.
وی حل ریشه ای مشکلات تولیدکنندگان را تنها راه چاره برای رشد این بخش عنوان کرد و متذکر شد: اما حتی تضمینی برای فروش سودآور محصولات تولیدی نداریم، نرخ مواد اولیهباید تضمین شود، باید در مورد تامین مواد اولیه و فروش محصولات خیال تولید کننده راحت باشد، اما اینگونه نیست.
نیکزاد با اشاره به مشکلات سرمایه در گردش تولید کنندگان استان بیان داشت: مصمم هستیم با واگذاری کشت و صنعت مغان به بخش خصوصی، درآمد آن را در راستای توسعه زیرساختهای کشاورزی بویژه در تامین صنایع تبدیلی هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه بیش از هزار میلیارد ریال از محل واگذاری این مجتمع عاید خواهد شد، عنوان کرد: علاوه بر این با واگذاری این واحد به بخش خصوصی ظرفیت بهره وری و تولید آن افزایش می یابد و ضرر دهی آن جلوگیری می شود.
محمد ملاطفی با اشاره به مشکلات زیرساختی در شهرکهای صنعتی اردبیل یادآور شد: باید بگونه ای مصوب شود که واحدهای صنعتی شهرستانها محروم تلقی شوند تا از 50 درصد تخفیف اعمال شده بهره مند گردند.
وی در عین حال از صادرات بیش از 920 میلیارد ریالی استان اردبیل خبر داد و افزود: سیب زمینی، مصنوعات پلاستیکی و ماشین آلات صنعتی عمده ترین کالاهای صادراتی استان اردبیل بوده است.
مدیرکل شرکت شهرکهای صنعتی استان واردات استان را نیز بالغ بر 640 میلیارد ریال برشمرد و چوب، تخته، ماشین آلات و مواد اولیه و... را از کالاهای وارداتی به این استان عنوان کرد.
این نماینده مجلس رتبه استان کهکیلویه و بویراحمد در توسعه کشور را رده آخر برشمرد و با بیان اینکه این استان 2.5 برابر بیشتر از اردبیل محرومیت دارد یادآور شد: این در حالی است که 70 درصد پتانسیل کیاهان دارویی کشور، 10 درصد آب شیرین و بخش عمده ای از گاز و نفت در این استان وجود دارد.
وی با مقایسه ظرفیتها و امکانات زیرساختی استان اردبیل و کهکیلویه و بویراحمد عنوان کرد: گره اصلی استان کهکیلویه و بویراحمد زیرساختی از جمله راه ارتباطی، فرودگاه، و... است اما اردبیل در این زمینه پیشرفت خوبی داشته است.
نظر شما