به گزارش خبرنگار مهر، دره باستانی "شیرز" در 50 کیلومتری شمال کوهدشت و بر سر راه رودخانه سیمره واقع شده است. این دره حیرت انگیز با جاذبه های گردشگری بکر و شگفت انگیز و سرچشمه ها و آبشارها و درختان وحشی پر میوه اش آماده است تا به یکی از گردشگاههای زیبای غرب کشور تبدیل شود.
این جاذبه طبیعی در بخش "زردلان" و در منطقه ای به نام "اولادقباد" قرار دارد و دارای طبیعتی زیبا و چشمه های جاری با آب فراوان، صخره های تند و تیز و میوه های وحشی فراوان است.
آب این چشمه به رودخانه سیمره که شاخه اصلی کرخه است می ریزد. زیبایی و بکربودن منطقه شیرز برای هر بازدید کننده ای ابتدا عظمت و شوکت و ابهت این کوههای سر به فلک کشیده را مجسم می کند سپس آهنگ خوش ترنم شرشر آب خستگی را از تن بیرون می کند.
طول این تنگه چند کیلومتر است و رود کوچکی از میان آن عبور می کند. رودی با سراب ها و چشمه های زلال که در مسیر خود آبشارهای زیبایی را به وجود آورده می رود تا در دهانه ورودی شیرز به رودخانه خروشان سیمره ملحق شود.
بنابراین گزارش مناره سنگی و طبیعی "شیرز" صخره ای است به ارتفاع 95 متر در مسیر دره رویایی شیرز که به محض ورود به ابتدای این دره چشم هر بیننده ای را خیره می کند.
کارشناسان دست عوامل طبیعی از جمله عبور آب در دوران اول زمین شناسی را در به وجود آمدن این مناره سنگی دخیل می دانند.
مناره سنگی و طبیعی شیرز تنها صخره ای ست که احتمال می رود پای هیچ انسانی را تا کنون بر بلندای خود لمس نکرده باشد به طوریکه قبلا صخره نوردانی از تهران به دره شیرز سفر کرده بودند اما جنس این مناره و موقعیتش را برای میخ کوبی نامناسب دانسته و صعود از آن را کاری غیر ممکن و بسیار خطرناک اعلام کردند.
اما بالاخره صعود از این مناره که آرزوی بسیاری از صخره نوردان بود توسط گروه صخره نوردی از استان لرستان به واقعیت پیوست.
گروه صخره نوردی شیرز متشکل از فرزاد سوری از شهرستان کوهدشت، ایمان سکوند از خرم آباد و صادق و اسکندر محمودی از کوهدشت توانستند طی یک هفته پا بر فرق مناره 95متری دره باستانی شیرز بگذارند تا اولین صخره نوردانی باشند که بر این مناره ی طبیعی می ایستند.
اسکندر محمودی سرپرست این گروه صخره نوردی این صعود را بسیار سخت اعلام کرد و گفت: صخره های بسیاری را فتح کرده ایم اما صعود از مسیر دشوار مناره شیرز سخت ترین اما شیرین ترین صعود گروه ما بوده است.
وی گفت: بالا رفتن از این ارتفاع آرزوی دیرینه این گروه بود که بالاخره با یاری خداوند به واقعیت پیوست.
این صخره نورد در ادامه یادآور شد: وقتی بر بالای این ارتفاع ایستاده بودم حس کردم که این مکان بهترین جایی است که می توان با نصب "تله کابین" آن را به یکی از مناطق گردشگری و تفریحی بکر غرب کشور تبدیل کرد.
بنابر این گزارش دره باستانی "شیرز" که همواره حس شگفتی بازدیدکنندگان را برانگیخته، محل بازدید و تفریح تابستان مردم لرستان و گردشگران است و طبیعت گردان زیادی روزهای تعطیل می روند تا خستگی های روزمره شان را کنار آبشارها و سایه وسیع چتر درختانش جا بگذارند.
نظر شما