علیمردان طالبی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در این خصوص ستاد مدیریت بحران کشور با ایجاد کارگروه های تخصصی ملی و استانی تمهیدات لازم را برای مواجهه با بلایای طبیعی در نظر گرفته است.
رئیس ستاد مدیریت بحران استان همدان با بیان اینکه حداکثر احتمال خطر ریسک زلزله در همدان نسبت به شمال و جنوب کشور 21 صدم است، نهاوند را بر اساس مطالعات صورت گرفته از مناطق با خطر ریسک بالا و کبودرآهنگ و قسمتهایی از دشت فامنین را در منطقه ریسک پائین زلزله در استان دانست.
وی با بیان اینکه شهر همدان بین مرز خطر ریسک متوسط و زیاد است، با تفکیک بحث خطر پذیری و خطر زلزله، اظهار داشت: در همدان بحث خطر پذیری بیشتر از خطر زلزله مطرح است.
وی ادامه داد: اگرچه در خرداد سال 81 شهر رزن بر اثر زلزله منطقه آوج دچار خساراتی شد، اما مرکزیت و منشاء این زلزله در استان همدان نبوده است.
وی گفت: در صورتیکه زلزله ای در استان همدان اتفاق بیفتد خطر آسیب پذیری در مناطقی که ساخت و ساز اصولی در آن رعایت نشده بیشتر است و باید مردم به بحث ایمنی ساخت و ساز توجه زیادی داشته باشند.
طالبی اطلاع رسانی و آموزش در راستای ارتقا فرهنگ ایمنی مردم در امور مربوط به رعایت استانداردهای ساخت و ساز و بحث استفاده از کیفیت مصالح را ضروری دانست.
وی با تأکید بر رعایت چهار آیتم کیفیت بتن، کیفیت جوش، مصالح استاندارد و نظارت خوب در پروژه های ساخت و ساز، اظهار امیدواری کرد: خطر آسیب پذیری در زمان وقوع زلزله به حداقل برسد.
رئیس ستاد مدیریت بحران استان همدان با اشاره به وجود چهار ایستگاه لرزه نگاری در چهار نقطه از استان همدان، گفت: این مراکز در کوه های سامن ملایر، کوه زمان رزن، آق دره نهاوند و آلما قلاق اسدآباد قرار گرفته اند و مرکزیت اصلی آنها که ثبت درجه زمین لرزههای احتمالی را انجام می دهند، در تپه حاج عنایت همدان است.
طالبی وجود مشکل فرهنگی در ساخت و سازها را از مهمترین آفات در به ثمر نرسیدن ایمنی سازه ها دانست و افزود: مردم متاسفانه به دنبال مصالح ارزان قیمت و بی کیفیت هستند و مصالح خوب و مرغوب را به دلیل گرانی آن خریداری نمی کنند.
نظر شما