به گزارش خبرگزاری مهر، داوود لطفالله، شاعر کودک و نوجوان درباره مجموعه تازهاش که به تازگی به سوره مهر سپرده، گفت: «آبان در ترافیک» شامل 23 قطعه شعر است که با مضامین اجتماعی، طبیعت و مسائل شعری برای گروه سنی نوجوان سرودهام.
وی افزود: در این مجموعه مضامینی در قالب شعر مطرح میشود که نوجوان امروز و مردم جامعه با آنها درگیر هستند. مثلا از عنوان شعر «آبان در ترافیک» مشخص است که به مسئله معضل شهری ترافیک میپردازد.
این شاعر کودک و نوجوان با بیان اینکه نویسنده و شاعر باید به شعور مخاطب امروزی توجه کند، افزود: شاعر یا نویسنده هرچه بیشتر شعور مخاطبانش را جدی بگیرد به سمت مسائل و موضوعاتی میرود که به نوعی درد مشترک همه انسانهاست.
وی ادامه داد: مشکلی که دیگران دارند مشکل من هم هست. اگر میگوییم معضل ترافیک، منِ شاعر و نویسنده هم با آن روبهرو هستم. بنابراین هرچه بیشتر به مسائل جدیدتر پرداخته شود، نمیگویم خیلی روی جامعهپذیری نوجوانان تاثیر دارد، اما بیتاثیر هم نیست.
لطفالله در ادامه درباره نوع نگاه برخی نویسندگان و شاعران به مخاطب و کوششی که در نصحیت کردن او دارند نیز گفت: نصیحت کردن شاخصه ادبیات قرن هفتم و زمان سعدی است. در ضمن حتی سعدی هم در قالب یک داستان اقدام به نصیحت میکرد؛ امروز نصیحت کردن جواب نمیدهد و نویسنده تنها میتواند دعوتگر باشد. یک شاعر و نویسنده باید مخاطب خود را به خوب دیدن و خوب نگاه کردن دعوت کند و این ویژگی هنر است. نقش نویسنده و شاعر مانند نقش پیامبران است که دعوتگر انسانها به امور نیک بودند.
نظر شما