به گزارش خبرنگار مهر، حوزه محیط زیست در هفته ای که رو به پایان است، شاهد اخبار و رویدادهای مختلفی بود که چکیده ای از مهمترین این خبرها را مرور می کنیم.
ورود دو ببر سیبری به میانکاله/ کارشناسان روس به ایران میآیند
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با اشاره به آخرین مذاکرات با طرف روسی در حاشیه اجلاس تنوع زیستی در هندوستان از ورود دو قلاده ببر سیبری حداکثر تا پایان سال جاری به میانکاله خبر داد.
چهارشنبه هفته جاری علی اصغر محمدی فاضل با بیان این مطلب افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر محل پرورش در اسارت ببرهای سیبری در میانکاله به طور کامل آماده شده است برای مبادله تنها منتظراظهار نظر طرف روسی هستیم.
فاضل با بیان اینکه توافق بین ایران و روسیه در خصوص این تبادل با اخذ نظر مشورتی اتحادیه جهانی حفاظت از محیط زیست است اظهار داشت: در حال حاضر نمایندگانIUCN هم از سایت میانکاله و هم از ببرهای روسی که در باغ وحش گلنجیک روسیه نگهداری می شوند بازدید کرده اند و موافقت اولیه خود را با این انتقال اعلام کرده اند.
ارائه طرح یک فوریتی کاهش سن معاینه فنی خودروها درمجلس
سه شنبه این هفته، نایب رئیس دوم فراکسیون محیط زیست مجلس در مورد آخرین پیگیری ها برای بازگشت سن معاینه فنی در این فراکسیون گفت: طرح کاهش سن معاینه فنی خوردوها در قالب یک فوریت دو هفته دیگر در صحن علنی مجلس ارائه می شود.
مهرداد بائوج لاهوتی اظهار داشت: در حال حاضر طرحی در فراکسیون محیط زیست مجلس در حال بررسی است که در این طرح معاینه فنی اتومبیل ها از 5 سال فعلی به دو سال کاهش پیدا می کند.
نایب رئیس دوم فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان اینکه مهمترین دلیل آلودگی هوای کشور اتومبیل ها و خودروهای فرسوده هستند خاطرنشان کرد: نتیجه افزایش قانون معاینه فنی از دو سال به پنج سال با توجه به خودروهایی که در کشور داریم، موجب افزایش حوادث و آلودگی هوا می شود لذا به عنوان قانونگذار نباید اجازه دهیم چنین بستری فراهم شود از این رو کاهش سن معاینه فنی خودروها را پیگیری می کنیم.
تصویب طرح استاندارد تخلیه فاضلاب در دریای خزر
در این روز معاون دریایی سازمان محیط زیست با اعلام اینکه استاندارد تخلیه فاضلاب در دریای خزر به زدوی تدوین میشود گفت: این طرح بهمن ماه امسال برای اجرا به تمام استانهای ساحلی ابلاغ می شود.
عبدالرضا کرباسی با بیان این مطلب افزود: از آنجایی که اکوسیستم دریای خزر با سایر آبهای کشور بسیار متفاوت است تدوین استاندارد تخلیه فاضلاب مشخص برای این دریا ضروری بود.
به گفته وی، در حال حاضر استاندارد تخلیه فاضلاب برای دریای خزر تدوین شده و در حال طی کردن مجاری قانونی برای تصویب نهایی است.
کرباسی اظهار داشت: این استاندارد پس از طی مراحل قانونی در هیآت دولت، بهمن ماه امسال برای اجرا به تمام استانهای ساحلی ابلاغ می شود.
طرح جامع مبارزه با گرد و غبار در نوبت بررسی در مجلس
در این روز همچنین عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی درخصوص آخرین وضعیت طرح مقابله با گرد و غبار در مجلس گفت: بررسی این طرح ملی در دستور کار کمیسیون های مربوطه قرار دارد.
سید محمدسادات ابراهیمی دراین باره اظهار داشت: با توجه به اینکه طرح های متعددی برای بررسی در مجلس قرار دارد لذا طرح ملی مقابله با گرد و غبار نیز در دستور کار قرار دارد و در نوبت بررسی در کمیسیون های مربوط به خود است.
عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دو ماه است که این طرح به مجلس رسیده است و با توجه به حجم برنامه های مجلس در دستور کار قرار دارد ولی هنوز در جلسات فراکسیون محیط زیست نیز مطرح نشده است.
وی تأکید کرد: بررسی نشدن طرح مقابله با گرد و غبار که توسط سازمان محیط زیست تهیه شده است به دلیل این است که طرح های مختلفی در دستور کار قرار دارد و این طرح نیز در نوبت بررسی قرار دارد.
حیات وحش در مسلخ/ خبری از مجازات نیست!
دوشنبه این هفته خرس دیگری در ارتفاعات نکا در مازندران کشته شد که طی دو ماه اخیربا در نظر گرفتن اینکه دو خرس در روستای ولی آباد سیاه بیشه یک خرس در مراغه، یک خرس در مشگین شهر یک پلنگ ماده در ممسنی فارس و پلنگی دیگر در گلستان کشته شدهاند هفتمین باری بود که خبر کشته شدن حیات وحش در رسانه ها منشر می شد این در حالی است که هنوز حتی در مورد یکی از این کشتار ها پیگیری مجدانه مسئولان و یا اعمال مجازات برای متخلفان در نظرگرفته نشده است.
تلف شدن دومین پلنگ طی سه روز/ بزرگترین گربه ایران درخطر جدی
یکشنبه هفته جاری مدیر انجمن دیده بان حقوق حیوانات خبر داد: با گذشت کمتر از سه روز، دومین پلنگ ایرانی تلف شد.
شهرام امیری شریفی با بیان این مطلب افزود: پس از انتشار خبر قتل فجیع یک عدد پلنگ در پشتکوه ممسنی فارس، از گلستان خبر می رسد ماده پلنگ دیگری در کردکوی تلف شده است.
وی در ادامه گفت: بنا به گفته منابع آگاه، این ماده پلنگ کاملا بالغ بوده و حدود ۶۵ کیلوگرم وزن داشته است. همچنین هیچ گونه اثر گلوله و زخم کشنده روی بدن این گربه با عظمت دیده نشده است.
شریفی با بیان اینکه مسموم کردن پلنگ ها توسط لاشه گراز در استان های شمالی مرسوم است اظهار داشت: هنوز افراد محلی زیادی به اشتباه مسوول کشتار گوسفندهای گله شان را این زیستمند با ارزش می دانند و به احتمال زیاد این پلنگ ازاین طرق تلف شده است.
بررسی علت ورود لکه های نفتی به سواحل دریای خزر در مجلس
در این روز عضو فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: موضوع ورود لکه های نفتی چاه های نفت کشور آذربایجان و آلوده کردن سواحل دریای خزر در این فراکسیون بررسی می شود.
کمال الدین پیرموذن در این باره اظهار داشت: چندی پیش لکه های نفتی چاه های نفت کشور آذربایجان به سواحل دریای خزر در استان های گیلان و مازندران ورود پیدا کرد که این باعث آسیب رسیدن به سواحل و اتلاف وقت و هزینه برای پاکسازی این مناطق از گلوله های نفتی شد.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه این لکه های نفتی سواحل دریای خزر در کشور ما را آلوده کرده است باید مورد پیگیری قرار بگیرد. لذا قرار شد تا در فراکسیون محیط زیست موضوع لکه های نفتی سواحل خزر و مضراتی که برای ما داشته است مورد بررسی قرار گیرد.
وی تصریح کرد: همچنین قرار است تا از رئیس سازمان محیط زیست درخواست کنیم که گزارش خود را برای اقداماتی که در راستای پاکسازی این سواحل انجام داده اند، ارائه کنند.
10 میلیون هکتار از اراضی ملی سند ندارند
در اولین روز از هفته جاری معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگل ها و مراتع اعلام کرد: در حال حاضر حدود 10 میلیون هکتار از اراضی ملی فاقد سند هستند.
محمد تقی عموزاده با بیان این مطلب افزود: قبل از انقلاب تنها 300 هکتار از اراضی ملی سند داشتند که این میزان بعد از انقلاب به سه میلیون هکتار رسید.
به گفته وی، این میزان در حال حاضر به 132 میلیون هکتار رسیده است و با توجه به اینکه مجموع اراضی منابع طبیعی حدود 140 میلیون هکتار است، هشت تا 10 میلیون هکتار دیگر باید به نام دولت سند دار شود.
عموزاده با بیان اینکه این میزان از اراضی نیز ظرف دو سه سال آینده سنددار میشود اظهار داشت: اعتبار مستند سازی اراضی ملی تامین شده است.
نظر شما