حجت الاسلام محمد رضا احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد: دشمن بداند فرزندان این مرز و بوم با عشق علی (ع) به دنیا می آیند و با عشق علی (ع) و اولاد علی نفس می کشند.
این استاد اخلاق و علوم دینی، غدیر را بزرگترین عید مسلمانان معرفی کرد و اظهار داشت: اهل بیت به معنای ساکنان خانه یا کسانی که با صاحب خانه پیوند نسبی دارند معنا شده است.
وی خاطر نشان کرد: در مورد اهل بیت پیامبر (ص) هم چون بیت آن حضرت محل نزول وحی و بیت نبوت بوده، کلمه اهل بیت در مورد آن حضرت هم دو معنا پیدا می کند یکی به معنای ساکنان خانه، خانواده یا مطلق خویشاوندان آن حضرت و گاهی گسترش یافته و به معنای افرادی است که از نظر علمی و عملی و صفات انسانی شایسته آن حضرت باشند.
وی با اشاره به این موضوع که اهل بیت در معنای دوم قابلیت تطبیق بر افراد مختلف را دارد، تصریح کرد: به همین دلیل باید از ناحیه شارع حد و حدود آن تعیین شود و در این صورت ممکن است با تعیین شارع برخی از افراد اهل بیت به معنای اول داخل در این معنا بشوند یا از این معنا خارج شوند همانگونه که خداوند متعال در باره فرزند نوح به او می گوید: " انه لیس من اهلک"
امام جمعه بیارجمند عنوان کرد: شایستگی انتساب به بیت نبوت مخصوصا در معنای دوم مراتب مختلفی دارد که بر اساس معیارهای خاص ذاتی یا اکتسابی افراد بدست می آید به همین دلیل است که سلمان فارسی با عبارت " منا اهل البیت" معرفی شده است.
احمدی در ادامه با اشاره به این که در کلام پیامبر گرامی اسلام (ص) در عالی ترین نمونه شایستگی انتساب به بیت نبوت، تنها افرادی خاص مطرح شده، اظهار داشت: این واژه به دلیل تواتر استفاده به صورت اصطلاح در آمده به گونه ای که هر گاه کلمه " اهل بیت" به کار می رود دقیقا یک عده افراد خاص به ذهن متبادر می شوند مثل " کتاب الله و عترتی اهل بیتی" در حدیث ثقلین، " مثل اهل بیتی کمثل سفینه نوح " در حدیث سفینه، " اللهم هؤلاء اهل بیتی" در داستان مباهله و کساء، " اهل بیتی امان لأمتی ..." در حدیث نجوم و " اللهم صل علی محمد و آل محمد " در حدیث صلوات.
وی ادامه داد: در سیره نبی مکرم اسلام (ص) از این اهل بیت با ارجمندی، والایی و فضیلت یاد شده و با عنوان " دوازده خلیفه" توصیف شده اند و در روایات مختلف نیز آمده که چون حدیث ثقلین از زبان رسول خدا (ص) شنیده شد برخی اصحاب پرسیدند ای رسول خدا عترت شما چه کسانی هستند و ایشان فرمودند علی، حسن و حسین و امامانی که از فرزندان حسین اند تا روز قیامت، و این مضمون در روایات انبوه و متواتر شیعی و برخی روایات اهل تسنن نقل شده که غیر قابل انکار هم نیست.
احمدی با اشاره به معنای اهل بیت و روایات متعدد نقل شده، گفت: توجه به همین میزان اندک کفایت می کند که بپذیریم زمانی که به تواتر غدیر نقل شده و سینه به سینه با سند صحیح منتقل شده هدف پیامبر (ص) از نگه داشتن سه روزه مردم در صحرایی سوزان که هیچ موجود زنده ای در آن یافت نمی شود توسط پیامبر خدا (ص) برای بیان یک دوستی ساده میان او و حضرت علی (ع) نیست موضوع باید بسیار مهمتر از این باشد که گروهی به آن معتقدند.
امام جمعه بیارجمند با اشاره به این که پیامبر (ص) با آن اشرافیت و علمی که به مردم روزگار خود داشت و با ارتباطی که با کلام وحی از او می شناسیم هرگز حتی در سفر های کوتاه چند روزه به خارج شهر یک شهر را بدون حاکم و والی رها نمی کرد.
وی بیان داشت: آیا با این شناخت و علم به این مطالب می توان گفت او جامعه بعد از خود را در شرایطی که تازه نهال نو رس اسلام پا گرفته و در حال جوانه زدن است بی سرپرست رها کند و برای دوران نبودنش در دنیای فانی کسی را به عنوان ملجأ و پناهگاه مردم معرفی نکند.
احمدی همچنین افزود: این ولایت است که جامعه را پیش می برد و عامل تحرک، زندگی و شادابی آن است که اگر نبود و مردمان به حال خود رها شده بودند اینک این چنین جامعه ای را نداشتیم.
استاد اخلاق و علوم دینی با یادآوری این نکته که دشمن از همان روزهای ابتدای اسلام می دانست نقش ولایت در رهبری امت اسلام یک نقطه کلیدی است تاکید کرد: به همین دلیل بود که پس از رحلت پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) از همان ابتدا به بهانه جوان بودن حضرت علی (ع) را آن چنان آزار دادند و بیعت غدیر خود را فراموش کرد و این کار شکنی ها تا امروز هم ادامه دارد.
وی خاطر نشان کرد: دشمن در تمام این سال ها کوشید مردم را از گرد ولایت دور کند چرا که دید هر جا که مردم گرد رهبری و ولایت جمع شده اند به حکومت و قدرت و استبداد آن ها لطمه های جبران ناپذیر زده شده است.
امام جمعه بیارجمند استکبار ستیزی ملت ایران را از افتخارات جوانان این مرز و بوم در سایه تبعیت از رهبری دانست و تصریح کرد: شهادت طلبی، ایستادگی و پایمردی های مردم ایران به پای کلام امام بود که جامعه ما را از ظلم و استبداد پهلوی ملعون نجات داد و امروز همان شهادت طلبی ها، ایستادگی ها و پایمردی ها را این ملت به پای ایمان به رهبری و کلام او می گذارند و در مقابل تحریم ها و محدودیت ها و مشکلاتی که دشمن ایجاد می کند به خرج می دهند.
احمدی حضور مردم در راهپیمایی ها و پای صندوق های رای را مشت محکمی بر دهان اهل تحریم چه داخلی چه خارجی معرفی کرد و یادآور شد: این ملت تا پای جای در راه آرمان های امام راحل و شهدا قدم بر می دارند و نمی گذارند خدشه ای هر چند کوچک به این انقلاب اسلامی وارد آید.
وی در پایان با اشاره به این که مردم در سختی و مشکلات هستند اما از گرد ولایت پراکنده نخواهند شد افزود: دشمن بداند فرزندان این مرز و بوم با عشق علی (ع) به دنیا می آیند، بزرگ می شوند، راه می روند، زندگی می کنند حتی با عشق علی (ع) و اولاد علی نفس می کشند و تا این عشق زنده است ایران اسلامی هم زنده و پابرجا باقی خواهد ماند.
نظر شما