به گزارش خبرنگار مهر، با وجود اینکه مسئولان و کارشناسان حوزه گردشگری بر این نکته تاکید دارند که توسعه سرعین به عنوان یکی از قطبهای گردشگری کشور و حتی خاورمیانه در گرو تغییر نگاه استانی به ملی است، اما تاکنون در عمل تحقق این موضوع اثبات نشده است.
بی شک شهرستان سرعین یک سرمایه گردشگری ملی است که لازم است به عنوان گنجینه ای در کل کشور مطرح شود، در این مسیر لزوم تسریع اتمام مطالعات توسعه گردشگری سرعین باید در اولویت قزرار گیرد تا نیازسنجی علمی و فنی بر اساس این مطالعات صورت گیرد.
معاون برنامه ریزی استانداری اردبیل اعتقاد دارد منطقه سرعین سرمایه ملی است و نمی توان نگاه استانی و منطقه ای به آن داشت.
حامد عاملی با بیان اینکه تاخیر در ارسال برنامه های دستگاههای اجرایی موجب تاخیر در آغاز به کار توسعه این شهرستان شده است، متذکر شد: لازم است دستگاههای مختلف برنامه های خود به خصوص در زمینه های مدیریت این شهرستان را در اولین فرصت ارائه کنند.
عاملی مهمترین نکته قابل توجه در گردشگری سرعین را مدیریت اداری و نه جهانگردی آن برشمرد و ادامه داد: در حال حاضر سرعین از نظر ساخت و سازهای عمرانی یک شهر اشباع محسوب می شود و لازم است به جای تمرکز به عمران این منطقه به توسعه مدیریتی آن توجه شود.
جاده 14 کیلومتری و گردشگری سرعین – اردبیل محقق نشد
یکی از مهمترین برنامه های توسعه گردشگری سرعین ساخت جاده 14 کیلومتری اتصال این شهرستان به اردبیل از سمت شهرک کارشناسان است.
این طرح با هدف احداث زیر ساختهای فرهنگی و ورزشی و مهیا کردن زمینه ورزشهای پیاده روی و دوچرخه سواری با عنوان " اردبیل جدید " نزدیک به دو سال قبل در دستور کار قرار گرفت.
عاملی در خصوص دلایل اجرایی نشدن این طرح طی این مدت می گوید به دلیل ناهماهنگی در فعالیت دستگاههای اجرایی اجرای این طرح محقق نشد و به صورت معلق باقی مانده است.
بسترسازی برای حضور سالانه 12 میلیون گردشگر در سرعین
معاون اداره برنامه و بودجه استانداری اردبیل نیز اخیرا در جلسه کارگروه تخصصی آمایش سرزمین، محیط زیست و توسعه پایدار استان با بیان اینکه طرح منطقه نمونه گردشگری سرعین با کارکرد ملی تعریف شده است، گفت: سرعین یکی از قطبهای گردشگری کشور است و کارکرد آن به صورت فرا منطقه ای تعریف می شود.
داور سنایی تصریح کرد: با وجود اینکه زمینه سازی برای حضور 12 میلیون گردشگر که یک میلیون از آن گردشگر خارجی است در اجرای این طرح پیشنهاد شده اما به دلیل عدم آمادگی زیر ساختهای اقامتی و تفریحی در سرعین نمی توان از این حجم از گردشگران عملا استقبال کرد.
وی افزود: مدیریت پروژه توسعه گرشگری سرعین توسط دفتر برنامه و بودجه استانداری انجام می شود و طرح فعلی یک پیش نویس اولیه است که لازم است با مشارکت دستگاههای اجرایی موجبات توسعه پایدار سرعین را فراهم کند.
در توسعه گردشگری سرعین مخاطرات زمین لحاظ شود
اما نکته مهمی که در این جلسه بررسی شد توجه به مخاطرات زمین از جمله رانش زمین، جمع آوری آبهای سطحی، سیل، زلزله و شیبهای مهندسی زمین بود که به عقیده معاون شهرسازی شهرداری اردبیل در مرحله تصمیم گیری مشاوران طرح به آن توجهی نمی شود.
حجت محمدی تصریح کرد: بسیاری از طرحهای عمرانی در مرحله عملیاتی توجهی به مخاطرات زمین نیمی کنند و اگر یک منطقه طرح توسعه دارد لازم است مشکلات احتمالی طبیعی آن بررسی شود.
علاوه بر باید توجه داشت که عدم وجود پایگاه اطلاعات شهری (GIS) به منظور ابزار اطلاع رسانی جامع از جمله ایراداتی بود که در طرح توسعه گردشگری سرعین مطرح می شود.
برآورد علمی از تعداد گردشگران سرعین نداریم
یکی از اداراتی که مطالعات تفضیلی خود را در خصوص توسعه گردشگری سرعین پیشنهاد کرده است میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان است که به عقیده معاون گردشگری این دستگاه اجرایی به دلیل نبود نمونه اجرا شده منطقه گردشگری مشکلات مدیریتی آن تشدید شده است.
فرزاد تقی زاده تصریح کرد: لاهیجان در استان گیلان و میبد در استان یزد از جمله مصوبات سفرهای هیئت دولت در ایجاد مناطق نمونه گردشگری است که به مانند سرعین مطالعات خودر ا تاکنون آغاز نکرده اند.
به گفته وی این موضوع موجب شده است در اجرای این طرح نتوان به اطلاعات و تجربیات سایر استان ها تکیه کرد.
تقی زاده همچنین در خصوص پذیرش سالانه 12 میلیون گردشگر در شهر سرعین پنج هزار نفری تاکید کرد: تعداد گردشگران استان صرفا بر اساس یک برآورد محاسبه می شود و به دلیل نبود پایه علمی محاسبه آن دقیق نیست.
وی معتقد است در صورت اجرای طرح توسعه گردشگری سرعین لازم است تعداد گردشگران بر اساس پایه های عملی محاسبه شود.
در حالی که دستگاههای اجرایی مختلف به انتظار تکمیل دانش خود از طریق مطالعات سایر استانها هستند، معاون برنامه ریزی استانداری تاکید می کند لازم است دستگاههای اجرایی با تمام توان خود فعالیت کنند و منتظر اطلاعات خام سایر استانها نمانند.
بی شک تحقق توسعه گردشگری سرعین نیازمند برنامه ریزی همه جانبه و نگاه ملی و حتی فراملی است، اما اینکه طرحی درگیر مشکلات کاغذبازی و... باشد و یا طرح و برنامه مشخصی در این خصوص صورت نگیرد هرگز نمی شود به توسعه دست یافت.
نظر شما