علیرضا عبدالملکی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به شروع فصل سرما و آغاز استفاده از وسائل گرمایشی در منازل مسکونی و دیگر اماکن، سازمان آتش نشانی شهریار در نظر دارد بمنظور استفاده صحیح و بهینه شهروندان از وسایل گرمایشی، کاهش مصرف گاز، همچنین جلوگیری از بروز گازگرفتگی و عواقب ناشی از آن، طرح هایی را جهت افزایش آگاهی های شهروندان، در سطح شهر به اجرا بگذارد.
بازدید رایگان از دودکشها و ارائه توصیه های ایمنی به شهروندان
وی ادامه داد: از جمله طرح های در نظر گرفته شده می توان به طرح بازدید رایگان از دودکشهای ساختمانی اشاره کرد که در این راستا، پس از تماس شهروندان با سامانه 125، کارشناسان پیشگیری سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی شهرداری علاوه بر ارائه مشاوره تلفنی، در صورت نیاز در محل حضور پیدا خواهند کرد.
این مسئول عنوان کرد: این کارشناسان پس از حضور در محل، دودکش موردنظر را بازدید وارزیابی خواهند کرد، همچنین بمنظور افزایش سطح ایمنی اماکن و جلوگیری از بروز گازگرفتگی، نسبت به مشاوره و ارائه دستورالعمل ایمنی لازم جهت رفع نقص وایمن سازی محیط به ساکنین محل، اقدامات لازم را به عمل خواهند آورد.
نصب بیش از یک بخاری در منازلی با متراژ کم خطرساز است
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار گفت: توصیه کارشناسان به ساکنین ساختمانهایی با متراژ کم، این است که به علت کمبود هوای لازم جهت سوخت مناسب وسیله گرمایشی، از نصب بخاری در اتاق خواب خودداری کنند، همچنین به واحدهایی که دودکش آنها در نمای ساختمان قرار دارد و راه دیگری برای نصب دودکش وجود ندارد، توصیه شد که از پکیج فن دار برای گرم کردن منازل خود استفاده کنند.
عبدالملکی بیان کرد: در راستای حفظ جان شهروندان و ایجاد ایمنی بیشتر در فصل سرما، توضیحاتی در خصوص مجهز کردن لوله دودکشها در پشت بام با کلاهک H و رعایت ارتفاع لازم از حد جان پناه و یا هر موانعی که در کنار دودکش قرار دارد و نیز چگونگی رعایت موارد ایمنی در استفاده از شومینه، عدم استفاده از دودکش مشترک بین آبگرمکن و هود و... از سوی کارشناسان آتش نشانی به شهروندان داده شد.
استفاده از لوله های آکاردئونی موجب مسمومیت خواهد شد
وی افزود: همچنین تاکید شد که شهروندان برای نصب لوله بخاری از لوله های آکاردئونی استفاده نکنند زیرا این لوله ها به علت عدم آب بندی طرفین لوله و مواج بودن مسیر داخل آن، احتمال بیشتری برای سوراخ بودن دارند، و گرم شدن لوله نیز سبب ایجاد انحنای آن می شود که در نتیجه گازهای ناشی از احتراق، وارد فضای خانه شده و موجب مسمومیت خواهد شد.
این مسئول ادامه داد: بدنبال بازدیدهای صورت گرفته تاکنون، عمده مشکلات موجود در نحوه نصب و استفاده از وسایل گرمایشی بویژه بخاری، می توان به وجود دودکش در نمای ساختمان، استفاده چند دستگاه گاز سوز از یک دودکش مشترک، عدم استفاده از کلاهک H بر روی لوله های دودکش و عدم استفاده از لوله دودکش با قطر مناسب اشاره کرد.
شهروندان توصیه های ایمنی کارشناسان آتش نشانی را جدی بگیرند
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شهریار اعلام کرد: شهروندان می توانند در صورت مشاهده هر گونه مورد ناایمن در ارتباط با دودکش های ساختمانی، مراتب را با شماره تلفن های 125 و 65222122 به ماموران سازمان آتش نشانی شهریار اطلاع دهند و با حضور کارشناسان در محل، از نحوه نصب دودکش و وسایل گرمایشی منازل خود اطمینان حاصل کنند.
عبدالملکی در توصیه به شهروندان اظهار داشت: قبل از حضور کارشناسان آتش نشانی، شهروندان می توانند با رعایت برخی اصول استاندارد اولیه، از بروز مشکلات جلوگیری کنند که از آن جمله می توان به استفاد از کلاهک H، شیلنگ کوتاه و استاندارد برای اتصال لوله گاز و وسیله گرمایشی و... اشاره کرد.
نظر شما