۱۰ آذر ۱۳۹۱، ۹:۴۹

مردم خواستار شدند:

مشکل آب باغستان روستای برم شهرستان دامغان رفع شود

مشکل آب باغستان روستای برم شهرستان دامغان رفع شود

دامغان–خبرگزاری مهر: مردم روستای برم شهرستان دامغان از مسئولین خواستند برای رفع مشکل آب باغستان این روستا فکری بکنند.

به گزارش خبرنگار مهر، باغستان های روستای برم با مشکل آب مواجه هستند و با وجود اقدامات و پیگیری های انجام شده اهالی این روستا این مشکل مرتفع نشده به همین دلیل مردم این روستا در نامه ای به کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیر زمینی آب منطقه ای استان سمنان از مسئولین خواستند در جهت رفع مشکل آب باغستان های این روستای اقدام کنند.

روستای برم از توابع بخش مرکزی دامغان و معاش مردم آن وابسته به حدود 200 هکتار باغستان پسته با قدمتی بیش از 700 سال است.

در گذشته این باغستان ها با 13 بند آب (معادل 65 لیتر در ثانیه) از نهر کبیر چشمه علی به مدت شش ماه در سال (سه ماه تابستان و سه ماه زمستان) دو  نوبت در تابستان و در دو نوبت زمستان آبیاری می شد.

کشاورزان این روستا کمبود آب طول سال خود را در فصول بارندگی از محل سیلاب های که از شمال به جنوب دامغان و در مسیر رودخانه ای که از شرق روستای برم جاری می شد تامین می کردند و همچنین مازاد آب چاه های آشامیدنی قدیمی نیز کمک بزرگی در این زمینه به مردم این منطقه به حساب می آمد.

با احداث سد شهید شاهچراغی سیلاب های جاری در رودخانه قطع شد و تخریب و جابجایی چاه آب آشامیدنی و قطع آب مازاد آن و همچنین استفاده بی رویه و تجاوز روستاهای بالادست به آب نهر کبیر چشمه علی باعث شد 13 بند حقابه باغستان این روستا به یک پنجم تقلیل یافته و باغستان این روستا شدیدا با کمبود آب مواجه شود.

در تیرماه سال 89 مسئولان شهرستان دامغان اعم از نماینده وقت مردم دامغان در مجلس هشتم، فرماندار و مدیر امور منابع آب شهرستان به منظور رفع مشکل کمبود آب باغستان در این روستا حضور یافتند و در اجتماع اهالی این روستا شفاها قول دادند که همکاری و مساعدت کنند تا در ازای حقوق تضییع شده باغداران این روستا چاه عمیق آب آشامیدنی قبلی این روستا که متروکه و بلا استفاده است در اختیار باغداران و اهالی قرار گیرد.

برای انجام این امر با مهندس مجید نامجو وزیر نیرو مکاتباتی انجام شد و نامجو نظر موافق خود را در تاریخ های 8 تیر 1389،  4 دی 1389 و 8 آبان 1390 در هامش و صدرنامه های شماره 129 به تاریخ 7 تیر 1389 و 190و 192تاریخ 11 بهمن 1389 به نماینده وقت مردم شریف دامغان در مجلس شورای اسلامی و همچنین نامه شماره 68 تاریخ 13 دی 1389 این شورا اعلام کرد.

باغداران این روستا با کمک شورای اسلامی و نماینده باغداران با موافقت شفاهی مسئولین و موافقت کتبی وزیر نیرو و با هزینه ای حدود 400 میلیون ریال نسبت به احیا و راه اندازی چاه عمیق آب آشامیدنی قدیمی روستا اقدام کردند.

اکنون مردم این روستا با مشکل صدور مجوز بهره برداری از این چاه مواجه هستند و امیدوارند با پیگیری آب منطقه ای استان سمنان در کمیسیون رسیدگی به امور آّب های زیر زمینی مشکلات آب رسانی به این باغستان و تامین آب شرب مردم برم هر چه سریعتر مرتفع شود.

گزارش از سید علی میرعمادی

کد خبر 1752981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha