به گزارش خبرگزاری مهر، زهیر توکلی شاعر، پژوهشگر و منتقد ادبی گفت: فکر میکنم شعر مذهبی ما آینده روشنی خواهد داشت؛ چرا که در حال حاضر این شعر توسط شاعران جوانی که به طور جدی و پیگیر فعالیت میکنند در حال پوستاندازی است.
این پژوهشگر شعر معاصر در خصوص آسیبشناسی شعر مذهبی توضیح داد: دو موضوعی که به نظر میرسد در شعرهای جدید وجود دارد و به عنوان ایراد میتوان بر آنها دست گذارد یکی رعایت نکردن ادب در قبال شخصیتهای بزرگ مذهبی ماست و دیگری بیان رویدادهایی در شعر است که سندیت تاریخی ندارد.
وی با بیان اینکه شاعرانی که اشعار مذهبی میسرایند بیشتر با نیت عبادت شعر میگویند، افزود: از این نظر نمیتوان به شاعران این عرصه زیاد سخت گرفت که شعرهای فاخری نمیسرایند، درست همانطوری که نمیشود به بعضی هیئتهای مذهبی برای برخی از کارها خرده گرفت.
توکلی ادامه داد: همانگونه که هم هیئتهای فرهیخته داریم و هم هیئتهای معمولی، شعرهای مذهبی هم به همین شکل است و از آن گریزی نیست.
وی تاثیرگذاری بر شاعران مذهبی با هدف ارتقا یافتن این شاخه ادبیات مذهبی را مستلزم برنامه ریزی و اجرای کارهای فرهنگی بلند مدت دانست و خاطرنشان کرد: برای مثال 50 سال پیش که شهید مطهری درباره عاشورا و آسیبهای بعضی روضهها صحبت کردند دیگر امروز کمتر آن روضهها خوانده میشود، لذا اگر ما هم بخواهیم این روند اصلاح شود باید در دراز مدت انتظار نتیجه گیری را داشته باشیم.
این شاعر، شعر مذهبی را متاثر از فضای زندگی و ذهنی شاعر آن دانست و در پایان تاکید کرد: شاعران مذهبی با توجه به معرفت و ارادتی که به اهل بیت (ع) دارند شعر مذهبی میگویند و از این نظر برخی از نقصها در شعر پدیدار میشود که البته گریز ناپذیر است.
نخستین کنگره شعر آیینی شفق به همت حوزه هنری 20 و 21 آذر ماه در تهران و قم برگزار میشود.
نظر شما