به گزارش خبرنگار مهر، نشست بررسی خسارتهای سیل گلستان ظهر شنبه با حضور جمعی از اعضای کمیسیون برنمه و بودجه و عمران و مسئولان بخش های مختلف در استانداری گلستان برگزار شد.
احمدعلی مقیمی نماینده مردم نکا، بهشهر و جویبار در مجلس در این جلسه گفت: با اعتبارات تخصیص ویژه سیل گلستان تنها می توان نفس کشید وبه هیچ وجه پاسخگوی نیازها نیست.
وی اظهار داشت: وضعیت اعتبارات درحالیست که استانهای مازندران و گلستان همواره در معرض آسیب های مختلف از جمله سیل و زلزله هستند.
وی پیشنهاد داد که بر اجرای طرح های آبخیزداری، لایروبی و دیواره سازی رودخانه ها و ساماندهی حریم و بستر و رودخانه ها برنامه ریزی شود.
ایجاد ردیف های خاص برای جبران خسارات
مقیمی بیان داشت: ایجاد ردیف های خاص برای جبران خسارات و تقویت اعتبارات موجود از جمله نیازها در مدیریت بحران است.
وی اظهار دشت: همچنین قانون سیلاب در کمیسیون عمران مجلس در حال تدوین است که کارشناسان و دستگاهای اجرایی در این زمینه می توانند به ارائه پیشنهادات بپردازنند.
یک کار اشتباه مجلس
نماینده مردم نکا و بهشهر در مجلس با اشاره به ناکافی بودن اعتبارات مدیریت بحران گفت: یک کار اشتباه مجلس در سال گذشته این بود که مدیریت بحران در زمینه حوادث پاسخگوست ولی اعتبارات دست بخش دیگری است.
مقیمی یادآور شد: وقتی دچار حادثه می شویم مدیریت بحران حتی پول ندارد تا بیل و فرغون تهیه کند و اعتبارات باید از سوی معاونت راهبردی رئیس جمهور تخصیص داده شود.
مازندران و گلستان حادثه خیزترین استانها
وی بیان داشت: مازندران و گلستان جزو استان های حادثه خیز کشور بوده که 27 حادثه از مجموع 34 نوع حادثه شناسایی شده در آن رخ می دهد.
همچنین علیپور نماینده مجلس و عضو کمیسیون عمران مجلس نیز گفت: آنچه باید بیش از هر چیزی مد نظر قرار گیرد، آموزشهای لازم به مردم است.
وی اظهار داشت: تخریب جنگل، ساماندهی حریم راهها، رودخانه ها، بسترها و ساماندهی ساخت و سازها در حریم رودخانه ها باید مورد توجه اساسی قرار گیرد.
اعتبارات حوادثی متمرکز شود
وی عنوان کرد: همچنین اعتبارات حوادث باید در سازمان مدیریت بحران متمرکز شود تا مدیریت بحران بتواند تصمیم گیری کند.
علیپور یادآور شد: طرح جامع آبخیزداری و سیلاب نیز در کارگروه های ویژه در مجلس بررسی و بحث می شود.
امیرآبادی نماینده مردم قم و عضو کمیسیون برنامه و بودجه نیز گفت: اساس با محدودیت منابع مواجه هستیم و در این شرایط باید برای رفع مشکلات برنامه ریزی کنیم.
وی با اشاره به بازدید از بخش های مختلف استان گلستان گفت: برخی ساخت و سازها در حریم و بستر و حاشیه رودخانه ها باید مدیریت شود و برخی اقدامات استانی نیز مد نظر قرار گیرد.
وضعیت نگران کننده سیل وزلزله
دبیر مجموع نمایندگان گلستان نیز با اشاره به وضعیت نگران کننده در حوزه سیل و زلزله گفت: باید موضوع طرح جامع سیلاب و اطفای حریق را در دستور کار قرار دهیم و در این زمینه تدبیر لازم اتخاذ شود.
وی اظهار داشت: شیب اراضی در برخی مناطق تند است و در چندین نقطه نگرانیهایی از نظر بروز حوادث وجود دارد.
امامی بیان داشت: همچنین باید در حوزه مقاوم سازی بناها تلاش شود و در حوزه های آبخیز نیز اقدامات لازم صورت گیرد.
وی عنوان کرد: بخش های مختلف باید دست به دست هم دهند تا بروز حوادث منجر به خسارات نشود.
نظر شما