به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی قادری اظهار داشت: تأمین سلامت افراد جامعه در کشور ما همانند بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته امری همگانی است که حفظ و ارتقای آن اقدامات جمعی و مشارکتهای بین بخشی تمام اعضای دولت و حضور آگاهانه مردم را میطلبد.
وی افزود: در بررسیهای صورت گرفته در کشورهای پر درآمد مشخص شد که 50 درصد از موارد مرگ آسیب دیدگان حوادث ترافیکی جادهای در مدت چند دقیقه نخست و در صحنه تصادف یا حین انتقال به بیمارستان توسط مردم رخ میدهد.
مسئول آموزش مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان اضافه کرد: این موضوع نقش آمادهسازی حاضران در صحنهی تصادف و یا نخستین کسانی که وارد صحنه میشوند و میتوانند نقش به سزایی در حفظ حیات مصدوم ایفا کنند را مشخص میکند.
وی انجام عملیات احیا، برقراری تماس با واحدهای امدادی اورژانس پیش بیمارستانی و کمک به امنیت صحنه تصادف را از جمله اقدامات موثر از سوی حاضران در صحنه حادثه دانست.
قادری تصریح کرد: از آنجایی که در بسیاری حوادث، حتی در صورت فراهم بودن تمامی شرایط و امکانات برای نجات جان بیمار اورژانسی یا مصدوم، تنها به دلیل محدودیت زمان طلایی (4 تا 6 دقیقه)، این امکانات، کار آیی کافی را ندارد، بنابراین باید ترتیبی اتخاذ کرد که بتوان به دلیل محدودیت در چنین شرایطی امکان ادامه حیات را برای فرد مصدوم فراهم کرد.
وی یادآور شد: در سالهای اخیر، طرح بسیج همگانی آموزش احیا به منظور تحقق این اهداف، به صورت عملیاتی اجرا شد و نیروهای نظامی و انتظامی، امدادی (آتشنشانی و هلالاحمر)، رانندگان حمل و نقل عمومی و مهمانداران هواپیما به عنوان اولویت نخست این طرح مطرح شدند.
مسئول آموزش مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان افزود: دانشآموزان، فرهنگیان، اصناف، کارگران، بسیجیان، دانشجویان، طلاب، ورزشکاران و زنان خانهدار نیز از دیگر اولویتهای این طرح هستند.
وی با اشاره به رشد 50 درصدی تعداد آموزشدیدههای طرح بها در شش ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، اظهار داشت: مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان اصفهان در بهار و تابستان امسال 44 هزار و 312 نفر ساعت آموزش طرح بها را برگزار کرد که در این دورهها تعداد 11 هزار و 78 نفر با مهارتهای احیای
قلبی ریوی آشنا شدند.
قادری افزود: در سال جاری با همکاری موسسه فرهنگی هنری نور راسخون ، آموزش طرح بها برای نخستین بار در کشور به صورت مجازی و تحت وب برگزار شد، که در گام اول 258 نفر در طرح ثبت نام کردند که از این تعداد 83 نفر توانستند در آزمون نهایی پذیرفته شوند.
وی تصریح کرد:عواملی چون کاهش هزینه آموزش، سهولت حضور در کلاسهای مجازی، تنوع دروس، زمان انتخاب آن، کاهش هزینه رفت و آمد و انعطافپذیری زیاد آموزش الکترونیک در گسترش آن تأثیرگذار بوده است و مخاطبین خواهان ادامه آموزش به این روش هستند، اما برای ارزیابی اثربخشی این شیوه آموزشی فعالیتهای تحقیقاتی در حال انجام است.
به گزارش مهر، استان اصفهان در دوره آموزش همگانی در سال 89 رتبه پنجم و در سال 90 رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
زایمان زن خمینی شهری در خودرو
زن 23 سالهای، هنگام انتقال به بیمارستان توسط واحد امدادی اورژانس پیشبیمارستانی شهرستان خمینی شهر، با تلاش تکنسینهای فوریتهای پزشکی، نوزادش را در خودروی آمبولانس به دنیا آورد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اورژانس و فوریت های پزشکی در پی تماس فردی با اتاق فرمان فوریتهای پزشکی 115 خمینی شهر و اعلام اینکه زن باردار 23 سالهای دچار درد شدید زایمان شده است، تکنسینهای یک واحد امداد اورژانس پیشبیمارستانی به سرعت از پایگاه جوادیه خمینی شهر بر بالین وی حاضر شدند و او را جهت انتقال به بیمارستان به داخل آمبولانس منتقل کردند.
بر اساس این گزارش، هنگام انتقال زن جوان باردار به بیمارستان، مراحل زایمان وی آغاز شد، بنابراین تکنسینهای اورژانس حاضر بر بالین او با انجام اقدامات لازم برای زایمان زن باردار از جمله سرم درمانی، مدیریت صحیح راه هوایی نوزاد، کلامپ کردن و بریدن بند ناف، تخلیه ترشحات دهان نوزاد ، مادر و نوزاد دختر را با وضعیتی مناسب به زایشگاه بیمارستان شهید اشرفی خمینی شهر منتقل کردند.
گفتنی است، آقایان بیگی و سلطانی، کارشناسان پرستاری حاضر در این عملیات موفقیتآمیز زایمان زن باردار بودهاند.
نظر شما