پرویز گرشاسبی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: قانون افزایش بهره وری ملزم کرده که سالانه سه میلیون واحد دامی از سطح مراتع کم کنیم که در اولویت اول، مراتع جنگلی تابع این موضوع هستند که این امر با قوت خود در برنامه های پنجم و ششم ادامه می یابد.
وی در پاسخ به اینکه تاکنون چه تعداد واحد یدامی از سطح عرصه های مرتعی جنگلی خارج شده اند، بدون اعلام آمار در این زمینه اظهار داشت: اکنون در سال اول اجرای برنامه پنجم قرار داریم و درحال بررسی اقتصاد جایگزین، معیشت و ... هستیم.
تدوین بسته حمایتی برای خروج دام
وی عنوان کرد: تنها خروج از مراتع جنگلی در بحث خروج دام کفایت نمی کند و باید معیشت جایگزی دامداران مورد توجه قرار گیرد و در قانون افزایش بهره وری آمده است که اگر دام وابسته به مرتع را کم کنیم باید دامداری یکجانشینی و یا یک بسته حمایتی برای دامدار مدنظر قرار گیرد.
گرشاسبی بیان داشت: به ازای خروج دام از عرصه های مرتعی جنگلی باید یک بسته حمایتی در نظر گرفته شود و این بسته در سطح وزارت جهاد کشاورزی در حال تدوین است.
ایجاد 2.4 میلیون هکتار جنگل در بیابان
معاون سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین درباره سطح جنگل های و مراتع کشور گفت: 14 میلیون و 300 هزار هکتار سطح جنگل های طبیعی کشور است و 970 هزار هکتار جنگل دست کاشت و دو میلیون و 400 هزار نیز جنگل بیابانی توسعه و ایجاد کرده ایم.
گرشاسبی گفت: همچنین در مدت 40 سال گذشته 970 هزار هکتار جنگلکاری و پارک ایجاد شده است که همه اینها نشان از افزایش سطح جنگل های کشور است.
تخصیص 190 میلیارد تومان اعتبارات آبخیزداری
وی به پروژه های آبخیزداری در کشور اشاره و اضافه کرد: اعتبارات تملک و دارایی ملی حوزه آبخیزداری 110 میلیارد تومان بوده و حدود 80 میلیارد تومان نیز اعتبارات تملک دارایی استانی است.
گرشاسبی، اجرای طرح آبخیز سیل گلستان که از سال 82 آغاز شده است را از مهمترین پروژه های آبخیزداری برشمرد و گفت: این طرح در سالهای آخر اجرای آن قرار دارد.
نظر شما